Βάρσος: Το όνομα που έχουμε αγαπήσει ως παιδιά μας προσφέρει ακόμα τη χαρά για γλυκό

Φέτος ο Βάρσος κλείνει τα 130 κι αυτά τα γενέθλια σε κάνουν να σκέφτεσαι όλες εκείνες τις γλυκές στιγμές που σου έχει χαρίσει.

Πώς γίνεται να μιλήσεις για τον Βάρσο και να μη νιώσεις βαθιά συγκίνηση; Οι αναμνήσεις από το ιστορικό ζαχαροπλαστείο της Κηφισιάς έρχονται η μία μετά την άλλη στο μυαλό σου και συνειδητοποιείς ότι αυτό το όνομα παραμένει ένα σταθερό σημείο αναφοράς μέσα στα χρόνια – και είναι πολλά τα χρόνια αυτά. Φέτος ο Βάρσος κλείνει τα 130 κι αυτά τα γενέθλια σε κάνουν να σκέφτεσαι όλες εκείνες τις γλυκές στιγμές που σου έχει χαρίσει.

 

Από τα κυριακάτικα μεσημέρια και τη στάση για γαλακτομπούρεκο μετά την οικογενειακή έξοδο για φαγητό μέχρι την αναζήτηση του κλασικού Σικάγο στη βόλτα με τους φίλους, ως ενήλικες πια, όλοι έχουμε περάσει την πόρτα του άπειρες φορές και κάθε φορά ο ενθουσιασμός είναι ίδιος.

 

Βάρσος
Γιατί όσα κι αν έχουν αλλάξει, όσο κι αν έχουμε μεγαλώσει εμείς, ο Βάρσος μοιάζει να μένει αγέραστος –με την έννοια ότι ποτέ δεν βαρεθήκαμε να απολαμβάνουμε τις λιχουδιές του– και κυρίως αμετακίνητος στις αξίες της ποιότητας, της φροντίδας και της περιποίησης που προσφέρει με κάθε γλυκό του.

 

Γιατί όσα κι αν έχουν αλλάξει, όσο κι αν έχουμε μεγαλώσει εμείς, ο Βάρσος μοιάζει να μένει αγέραστος –με την έννοια ότι ποτέ δεν βαρεθήκαμε να απολαμβάνουμε τις λιχουδιές του– και κυρίως αμετακίνητος στις αξίες της ποιότητας, της φροντίδας και της περιποίησης που προσφέρει με κάθε γλυκό του.

 

Η τέταρτη πλέον γενιά στο τιμόνι της επιχείρησης διατηρεί όλα όσα αγαπήσαμε στις γεύσεις του εμβληματικού ζαχαροπλαστείου και ταυτόχρονα εξελίσσει το γνωστό όνομα, ακολουθώντας την εποχή του και όλες τις σύγχρονες τάσεις.

 

Βάρσος
Ο Βάρσος, λοιπόν, μεγαλώνει μαζί μας και η σύγχρονη εικόνα του συνδυάζει το παρελθόν και το μέλλον με έναν τρόπο συνεπή απέναντι στην ιστορία και στην ποιότητα.

 

Φυσικά, το γαλακτομπούρεκο, το Σικάγο, ένα γλυκό που δεν θα βρεις εύκολα κάπου αλλού, αλλά και το κασάτο παραμένουν λατρεμένα γλυκά, ενώ το χειροποίητο παγωτό είναι must χειμώνα - καλοκαίρι. Πώς γίνεται τα Χριστούγεννα να μη μοσχομυρίσει το σπίτι από τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες και τα καταπληκτικά μελομακάρονα; Είναι σαν να σπας μια οικογενειακή παράδοση ετών. Πώς να λιγουρευτείς γλυκό και να μη σε οδηγήσουν τα βήματά σου στην οδό Κασαβέτη για μια δημιουργία της ελληνικής παράδοσης ή της σύγχρονης γαλλικής ζαχαροπλαστικής; Με λίγα λόγια, πώς να μη συνδέεις πάντα τον Βάρσο με την απόλαυση, και μάλιστα εκείνη που σε κάνει να νιώθεις πάλι παιδί;

 

Ο Βάρσος, λοιπόν, μεγαλώνει μαζί μας και η σύγχρονη εικόνα του συνδυάζει το παρελθόν και το μέλλον με έναν τρόπο συνεπή απέναντι στην ιστορία και στην ποιότητα. Mε σεβασμό σε όσα σημαίνει αυτό το όνομα, καταφέρνει να διατηρεί αναλλοίωτη όλη την οικειότητα που νιώθεις όταν περνάς την πόρτα του ζαχαροπλαστείου, είτε για να πάρεις το κουτάκι με τα γλυκά που θέλεις είτε για να τα απολαύσεις στη φωτεινή σάλα ή στον φοβερό κήπο κάτω από τα πλατάνια. Κι εμείς νιώθουμε μια μεγάλη χαρά που τουλάχιστον μια ανάμνηση της παιδικής μας ηλικίας δεν αλλοιώθηκε στο πέρασμα του χρόνου.

 

Κασαβέτη 5, Κηφισιά, 210 801 2472

www.varsos.gr 

Facebook: Βάρσος Κηφισιά - Varsos Kifisia

Instagram: varsos_kifisia_1892 

Οδηγός Γεύσης