Απόγευμα γευσιγνωσίας με 140 σπουδαία κόκκινα κρασιά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά», μια από τις πιο ενδιαφέρουσες οινικές εκδηλώσεις της πόλης, επιστρέφει για 6η χρονιά.

The LiFO team, 21.11.2019 | 15:17

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου διοργανώνεται για 6η φορά η εκδήλωση γευσιγνωσίας «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, με περίπου 140 σπουδαία κόκκινα κρασιά από 26 ελληνικά και 32 ξένα οινοποιεία.

 

Όπως κάθε χρόνο, τα ελληνικά οινοποιεία παρουσιάζουν το καλύτερο κόκκινο κρασί τους από την εσοδεία που βρίσκεται στην αγορά, μαζί με το ίδιο κρασί από παλαιότερες εσοδείες ή και φιάλες άλλων παλαιωμένων έως και πειραματικών οίνων, κατευθείαν από τα κελάρια τους. Στόχος είναι να αποδειχθεί εμπράκτως η δυνατότητα των κόκκινων ελληνικών κρασιών να παλαιώσουν και να βελτιωθούν μέσα στο χρόνο.

 

Τα ξένα οινοποιεία (από Αργεντινή, Αυστρία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία), συμμετέχουν μέσω αντιπροσώπων με σπουδαία κόκκινα κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα.

 

Φέτος, ξεχωρίζει η συμμετοχή της θρυλικής για την ποιότητα των ερυθρών οίνων της περιοχής του Βόρειου Ροδανού της Γαλλίας, που είναι και η τιμώμενη της φετινής διοργάνωσης― με καλεσμένο τον κ. Γιώργο Λελεκτσόγλου, ιδιοκτήτη της κάβας Compagnie de l'Hermitage, μία από τις καλύτερες της Γαλλίας. Ο κ. Λελεκτσόγλου πρωταγωνιστεί στην περιοχή αυτή εδώ και τρεις δεκαετίες, προμηθεύοντας με σπάνια κρασιά κορυφαίους συλλέκτες σε όλο τον κόσμο.

 

Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επί πληρωμή μικρές ποσότητες σπάνιων και σπουδαίων οίνων, όπως το Hermitage Louis Chave, το Château Mouton Rothschild, το Château Latour, το Ornellaia και το Cabernet Sauvignon Estrella από την Αργεντινή.

 

Λόγω της σπανιότητας και του υψηλού κόστους των περισσότερων κρασιών κάποια απαιτούν συμμετοχή για τη δοκιμή τους. Έτσι, το αντίτιμο εισόδου στην εκδήλωση είναι 40€, που περιλαμβάνει εισιτήριο και κουπόνια.

 

Με τα κουπόνια που εξαργυρώνει, ο επισκέπτης δοκιμάζει κρασιά που επιλέγει (δόση 50ml) σε τιμή κόστους. Ενδεικτικά αναφέρεται πως κρασί με τιμή στην κάβα κοντά στα €200 θα δοκιμαστεί με τέσσερα κουπόνια (€12), ενώ κρασιά έως και €100 δοκιμάζονται ακόμα και με 2 κουπόνια (€6).

 

Τα ελληνικά κρασιά των τρεχουσών εσοδειών σπάνια χρεώνονται με κουπόνι, ενώ αρκετά από τα υπόλοιπα, τα παλαιωμένα, τα σπάνια ή τα εκτός αγοράς ελληνικά κρασιά δεν απαιτούν κουπόνι δοκιμής.

 

Τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» είναι συνδιοργάνωση του ιστότοπου ευζωίας FNL και της εταιρείας οινικής επικοινωνίας Vinetum, γνωστή για την έκθεση Οινόραμα και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει για το κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά.

 

Info
Κυριακή 24 Νοεμβρίου
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Ώρες: 13:00 – 20:00
Όλοι οι συμμετέχοντες και τα κρασιά τους παρουσιάζονται αναλυτικά στο FineRedWines.gr.

Οδηγός Γεύσης