Ο Αορίτης είναι ένα κρητικό εστιατόριο που έχει την όψη παραδοσιακού καφενέ με στοιχεία από παλιό cozy σπίτι. Με υλικά φερμένα απευθείας από τη Μεγαλόνησο, δημιουργεί ένα μενού ταγμένο στην παράδοση αυτού του τόπου.

 

Για καλωσόρισμα και ζέσταμα θα σε φιλέψει κυμινάτο παξιμάδι με ελιές και φιστίκια, μαζί με ένα ποτήρι αρωματική τσικουδιά, ενώ ακολουθεί το φρέσκο χειροποίητο ψωμί, κλεισμένο σε βουργιάλι. Οι μυρωδιές που βγαίνουν από την ανοιχτή κουζίνα του Αορίτη, εκεί όπου οι επικεφαλής και συνιδιοκτήτες Γιώργος Φουντουλάκης και Σήφης Μανουσέλης από το Καστέλι κάνουν τα μαγικά τους μαζί με την ομάδα τους, σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις όλα. Άλλωστε, εδώ η φιλοσοφία είναι το μοίρασμα, οπότε θα γευτείς όσο περισσότερα μπορείς.

 

Ντάκος με ξινομυζήθρα, καλτσούνια με χόρτα και με τυροζούλι, αυγά με πατάτες και στάκα στο τηγάνι, χανιώτικο μπουρέκι, κόκορας στιφάδο, κατσίκι κοκκινιστό με μακαρόνια και γραβιέρα, ψάρι με τσιγαριαστά άγρια χόρτα, είναι κάποια από τα must try της εποχής – το μενού ακολουθεί πάντα τις αλλαγές της φύσης. Φυσικά, δεν γίνεται να μη γευτείς το αντικριστό ή οφτό ψημένο στα ξύλα που εντυπωσιάζει τόσο ως διαδικασία όσο και στη νοστιμιά.  

 

Αορίτης

 

Όλες αυτές οι γεύσεις συντροφεύονται τέλεια με μία ή και περισσότερες από τις 40 οινικές επιλογές, αποκλειστικά κρητικού αμπελώνα, ή από την κλασική και αγαπημένη ρακή ή τις εμφιαλωμένες τσικουδιές που συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία στον Αορίτη. Μην ξεχάσεις να κρατήσεις χώρο για τον μινωικό μπακλαβά γαστρίν με χαρουπόμελο, ξηρούς καρπούς και παγωτό τριαντάφυλλο.

 

Στον Αορίτη θα βρεις έναν όμορφο χώρο με λαογραφικά στοιχεία, όπως η συλλογή από ασπρόμαυρες φωτογραφίες ή τα παλιά παραδοσιακά πιάτα που κοσμούν τον τοίχο. Το εμβληματικό χάλκινο ρακοκάζανο πρωταγωνιστεί για να θυμίζει ότι η σύγχρονη γαστρονομία έχει τις ρίζες της σε παραδόσεις που μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο.

 

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια, 210 7255699

Instagram: aoritis_kritisthimises

Οδηγός Γεύσης