Είναι τόσο ωραία η ιστορία πίσω από αυτό το όνομα, που θέλεις να τη λες ξανά και ξανά. Μια ιστορία που σε μεταφέρει πίσω στη μυθολογία, τότε που οι Αργοναύτες ζήτησαν τη βοήθεια του θεού Απόλλωνα για να γλιτώσουν από μια σφοδρή καταιγίδα. Εκείνος τότε εξαπέλυσε ένα φωτεινό βέλος και «ανεφάνη νήσος», όπου βρήκαν καταφύγιο. Το γευστικό μεζεδοπωλείο που βρίσκεται στα Αναφιώτικα επέλεξε το Ανεφάνη για να εκφράσει όλα όσα έχει να σου φανερώσει.

 

Η ελληνική κουζίνα είναι η βάση του μενού και προσφέρεται σε πιάτα που μπορείς να μοιραστείς ή να κρατήσεις για τον εαυτό σου. Αλλά επειδή εδώ είναι διάχυτη η καλή διάθεση, το πιο πιθανό είναι ότι θα μπουν στη μέση οι γεύσεις για να τις δοκιμάσουν όλοι, ενώ στα ποτήρια ρέει το κρασάκι ή τα αποστάγματα και τα «γεια μας» διαδέχονται το ένα το άλλο. Υπάρχει πιο χαρακτηριστική σκηνή της ελληνικής διασκέδασης; Κι αν αυτή η σκηνή είχε ήχο, τι άλλο θα άκουγες εκτός από ελαφρολαϊκούς και έντεχνους ήχους; 

 

Ανεφάνη
Ο εσωτερικός χώρος, ανακαινισμένος και φιλόξενος, όπως ορίζει η ελληνική παράδοση, είναι ο χειμωνιάτικος προορισμός.

 

Στην Ανεφάνη όλα αυτά είναι μια καθημερινότητα που σε παρασύρει μαζί της και σου θυμίζει πώς είναι να περνάς καλά με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Εδώ η ζωντανή μουσική δεν λείπει ποτέ και μάλιστα από Δευτέρα έως Πέμπτη ξεκινάει νωρίς (19:00-23:00), για να μπορείς να απολαμβάνεις τις στιγμές αυτές όσο πιο συχνά μπορείς. Μόλις βρεθείς στην υπέροχη ταράτσα που έχει θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό –χάρη στις σόμπες και το περιμετρικό πλεξιγκλάς μπορείς να κάθεσαι άνετα ακόμα έξω– νιώθεις ότι δεν υπάρχει καλύτερη ατμόσφαιρα για να ολοκληρώσεις τη μουσική-γευστική εμπειρία που θα ζήσεις εδώ.

 

Ο εσωτερικός χώρος, ανακαινισμένος και φιλόξενος, όπως ορίζει η ελληνική παράδοση, είναι ο χειμωνιάτικος προορισμός –το αναμμένο τζάκι κάνει όλη τη διαφορά–, όπου κάθε Παρασκευή και Σάββατο ξεκινούν από τις 21:00 δυνατά live ελληνικής μουσικής. Ξέρεις, από εκείνα που δεν σταματάς να τραγουδάς, παραδομένος σε ένα μοναδικό είδος διασκέδασης που σε αυτήν τη χώρα μάς πάει πάρα πολύ. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται κάθε Κυριακή μεσημέρι, 16:00-20:30, για να ξεκινήσει η εβδομάδα με την καλύτερη διάθεση.

 

Ανεφάνη
Σύντομα η ομάδα της Ανεφάνη θα στολίσει τα σκαλάκια για να μας φτιάξει ακόμα περισσότερο τη διάθεση. Άλλωστε, αυτό είναι κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά.

 

Η Ανεφάνη έχει και την ταυτότητα του παραδοσιακού καφενέ, που σημαίνει ότι από το πρωί έχεις πολλούς και καλούς λόγους για να βρεθείς εδώ. Καφεδάκι που μπορείς να συνοδεύσεις με γευστικά πιάτα, φαγητό το μεσημέρι και ποτάκι το βράδυ, όλα σε καλούν στο νούμερο 24 της Μνησικλέους. Σύντομα η ομάδα της Ανεφάνη θα στολίσει τα σκαλάκια για να μας φτιάξει ακόμα περισσότερο τη διάθεση. Άλλωστε, αυτό είναι κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά. 

 

Μνησικλέους 24, 210 3222809 

Facebook: Ανεφάνη

Instagram: anefani_athens 

Οδηγός Γεύσης