Το Άμα Λάχει είναι αγαπημένος μας προορισμός γιατί καταφέρνει να μας μιλήσει σε μια γλώσσα που όλοι καταλαβαίνουμε. Αυτό αφορά καταρχάς το όνομά του, που μας θυμίζει λίγο από την τόλμη και τη μαγκιά που όλοι λίγο πολύ κουβαλάμε στο DNA μας, κυρίως όμως αφορά τις γεύσεις και την ατμόσφαιρά του που ανταποκρίνονται σε αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε.

 

Νόστιμο φαγητό, φιλικό στην καθημερινή τρέλα που μας καταδιώκει και ποιοτικό, ώστε να γίνεται απολαυστική συνήθεια. Αν μάλιστα όλα αυτά μπορείς να τα ζήσεις σε μια αυλή που είναι ανοιχτή χειμώνα - καλοκαίρι, τότε, ναι, ξέρεις ότι βρήκες ένα κομμάτι της ταυτότητάς σου. Σε αυτή, λοιπόν, την αυλή σε περιμένουν πρώτα πρώτα χαμογελαστοί άνθρωποι –βασικό για να ξεκινήσει η εμπειρία σου– και ακολουθούν τα πιάτα που μαγειρεύονται με πολλή αγάπη και φροντίδα. 

 

Άμα Λάχει
Η ελληνική κουζίνα παραδοσιακά είχε στόχο να «ταΐσει», να σε κάνει να χορτάσεις και να σε αφήσει με ένα χαμόγελο ικανοποίησης. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο Άμα Λάχει που σε καλεί να μοιραστείς τους μεζέδες, το κρασάκι ή τα αποστάγματα για να νιώσεις αυτό το αληθινό δέσιμο που προκαλεί το ελληνικό φαγητό.  Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Η ελληνική κουζίνα παραδοσιακά είχε στόχο να «ταΐσει», να σε κάνει να χορτάσεις και να σε αφήσει με ένα χαμόγελο ικανοποίησης. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο Άμα Λάχει που σε καλεί να μοιραστείς τους μεζέδες, το κρασάκι ή τα αποστάγματα για να νιώσεις αυτό το αληθινό δέσιμο που προκαλεί το ελληνικό φαγητό. 

 

Στον κατάλογο θα βρεις πολλά πιάτα, όλα λαχταριστά. Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα μπιφτεκάκια σχάρας με πατάτες οφτές, κεφαλοτύρι Ιωαννίνων και λαδολέμονο, τον σπιτικό καβουρμά με χούμους και το χωριάτικο λουκάνικο Τήνου με πίκλες λαχανικών. Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, καρπάτσιο μόσχου και ψητό ταλαγάνι Μεσσηνίας παίζουν οπωσδήποτε στη μέση του τραπεζιού, ενώ οι δροσερές σαλάτες συνοδεύουν τους μεζέδες.

 

Άμα Λάχει
Στην αυλή αυτή θα απολαύσεις και πιάτα brunch, αφού το Άμα Λάχει ξεκινά από νωρίς να μαγειρεύει για όλους όσοι αγαπούν τις γεύσεις της Ελλάδας και θέλουν να ταξιδεύουν μέσα από αυτές σε διαφορετικά μέρη της χώρας. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Στην αυλή αυτή θα απολαύσεις και πιάτα brunch, αφού το Άμα Λάχει ξεκινά από νωρίς να μαγειρεύει για όλους όσοι αγαπούν τις γεύσεις της Ελλάδας και θέλουν να ταξιδεύουν μέσα από αυτές σε διαφορετικά μέρη της χώρας.

 

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845978

Facebook: ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ 

Instagram: amalaxeinef

Οδηγός Γεύσης