Όταν η «Εύα» βρέθηκε στο Λονδίνο
Η Κουμαριανού χόρευε με τον κόσμο, τα φλας έπεφταν βροχή, όπως και τα βίντεο απ' τα κινητά. ''Να, μωρή'' την πλησίασα και της είπα, ''ούτε η Μελίνα στις Κάννες το '60 τέτοιες δόξες''!
Νοέ01
 

Όταν η «Εύα» βρέθηκε στο Λονδίνο

Ο Αντώνης Μποσκοΐτης καταγράφει το πέρασμα του θεατρικού «Την λένε Εύα» στο εξωτερικό και τις συγκινητικές στιγμές στη διαδρομή της πρωταγωνίστριας του Εύας Κουμαριανού

Πέμπτη 26/10

Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή μας παράσταση! Τα μηνύματα στο κινητό μου και στο inbox πέφτουν βροχή από το πρωί. 

 

Μια επίσκεψη από το θρησκευτικό κέντρο του Saint Ethelburga, εκεί όπου θα παιχτεί το έργο μας, επιβάλλεται. Ο Γιάννης κανονίζει τα ποτά για το πάρτι κι εγώ αφήνω τα σκηνογραφικά στον Θρασύβουλο, εξερευνώντας τον υπόλοιπο χώρο. Πολύ εντυπωσιακό που ένα πολυθρησκευτικό κέντρο εδρεύει στο κέντρο του βιομηχανικού Λονδίνου και μια ανενεργή αγγλικανική εκκλησία 800 ετών περιστοιχίζεται από γυάλινα κτίρια-μεγαθήρια.

 

Όταν η «Εύα» βρέθηκε στο Λονδίνο
Η Εύα Κουμαριανού με ένα τρανς κορίτσι σε λονδρέζικο πολυκατάστημα.

 

Παρασκευή 27/10

Η ημέρα της παράστασης. Ο Γιάννης οργανώνει από νωρίς το πρωί τις τελευταίες λεπτομέρειες στον χώρο.

 

Η Εύα προβάρει το φόρεμα που της έφτιαξε ειδικά για την παράσταση ο Έντι Γαβριηλίδης. Τεράστια περίπτωση κι αυτός ο Έντι! Στο κοντινό παρελθόν, έβλεπες τη φάτσα του στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας του κόσμου, εφόσον συνεργαζόταν με τη Lady Gaga και τις Kardashians.

 

Όταν η «Εύα» βρέθηκε στο Λονδίνο
Ο Έντι Γαβριηλίδης ντύνει την Εύα Κουμαριανού

  

Από νωρίς το απόγευμα ο χώρος της Sainte Ethelbourga άρχισε να γεμίζει από το κοινό μας, Έλληνες και Κύπριους στην πλειοψηφία, αλλά και αρκετούς ξένους, Άγγλους και Ισπανούς. Μας έκανε εντύπωση που ένα ελικόπτερο πετούσε συνέχεια πάνω από τα κεφάλια μας. «Να δεις που η πουρή η Ελισάβετ θα έστειλε το Ηθών να με μαζέψει», σχολίασε η Κουμαριανού...

 

Η παράσταση ξεκίνησε ακριβώς στις εφτά παρά τέταρτο το απόγευμα, 15 λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα. Κι αν η εκκλησία χώραγε περίπου 75 άτομα, σίγουρα ξεπεράσαμε τα 120, με ανθρώπους που κάθονταν μέχρι και στο πάτωμα, αλλά και όρθιοι στο μπαρ απέναντι από τη σκηνή.

 

Όταν η «Εύα» βρέθηκε στο Λονδίνο
Φωτο: Πάνος Μπέκελης

 

Από το πρώτο πεντάλεπτο, φάνηκε πως η Κουμαριανού τους κέρδισε όλους. Κάθε της ατάκα προξενούσε το γέλιο. Όταν έφτασε στα δραματικά σημεία του βίου της, κάποιοι άρχισαν να κλαίνε - τους βλέπαμε με τα μάτια μας καθώς βρισκόμασταν στη σκηνή. Προτού ακόμη σβήσουν τα φώτα, με τις πρώτες νότες του τραγουδιού «Την λένε Εύα» της Πλάτωνος και της Φωτάκη, με το που ακούστηκε η φωνή της Τσανακλίδου, το κοινό είχε σηκωθεί όρθιο και χειροκροτούσε!

  

Την πήρα στην αγκαλιά μου και αποχωρήσαμε από τη σκηνή, καθώς το πάρτι θα άναβε κατευθείαν. Ο Μανιάτης σχολίασε πως τέτοιες στιγμές δεν τις έχουν ζήσει ούτε φτασμένοι επαγγελματίες ηθοποιοί. Ουρές ο κόσμος για να αγκαλιάσει την Εύα και να ζητήσει αυτόγραφα.

 

Όταν η «Εύα» βρέθηκε στο Λονδίνο
Φωτο: Πάνος Μπέκελης

 

Γκέι, στρέιτ, τρανς, αλλά μου έκανε εντύπωση πως την επικοινωνία με την Εύα αποζητούσαν κυρίως οι γυναίκες, μικρές και μεγάλες. «Σας άκουγα να λέτε τα κωμικά σας κι ήθελα να φωνάξω να μη γελάει κανείς», της έλεγε ένα νεαρό κορίτσι. Ένας άλλος πάλι τυπάς με ράστα μαλλιά που δε σταμάτησε να τραβάει φωτογραφίες, μας ευχαριστούσε που φέραμε λίγη απ' την ελληνική τρέλα στα μέρη τους.

 

Ωστόσο, εμένα τα πάρτι δεν είναι το φόρτε μου. Προτίμησα να βγαίνω στο αίθριο για τσιγάρο κάθε πέντε λεπτά παρά το τσουχτερό κρύο. Μέσα σε λίγη ώρα συνειδητοποίησα πως γινόταν ένας άλλος χαμός, μεγαλύτερος κι απ' αυτόν με την παράσταση! Η Κουμαριανού χόρευε με τον κόσμο, τα φλας έπεφταν βροχή, όπως και τα βίντεο απ' τα κινητά. «Να, μωρή», την πλησίασα και της είπα, «ούτε η Μελίνα στις Κάννες το '60 τέτοιες δόξες!».

 

Ο Γιάννης και ο Έντι χόρευαν μαζί της στο «Τραύμα» της Βίσση που ο καλός dj φρόντισε να έχει μαζί του. Τα τσιφτετέλια έδιναν κι έπαιρναν σ' ένα ξέφρενο greek party με πρωταγωνίστρια μια εμβληματική τρανς από την Αθήνα! 

 

Θερμές ευχαριστίες στον παραγωγό μας, Ιωάννη Παπαπαναγιώτου και την Serotonine Productions. Χωρίς την πρωτοβουλία του και την άψογη διοργάνωση του, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό.

 

Όταν η «Εύα» βρέθηκε στο Λονδίνο
Φωτο: Πάνος Μπέκελης

 

Ιnfo:

Η παράσταση ''Την λένε Εύα'' με την Εύα Κουμαριανού στις 5 και 6 Νοεμβρίου θα παιχτεί στα Χανιά στο Βενιζέλειο Ωδείο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ ''Όψεις Πολιτισμού''. Από τις 23 Νοεμβρίου και για μία μέρα την εβδομάδα, θα παίζεται στο music bar ''Cats'' στο Μοναστηράκι (Θησείου 7).

 

σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
 
 
 
 
I WAS THERE
I WAS THERE