Δύο σολίστ με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική δωματίου και, τη βιολονίστα Julia Fischer [Γιούλια Φίσερ] και την πιανίστα Yulianna Avdeeva [Γιουλιάννα Αβντίεβα], υποδέχεται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ. Η Γερμανίδα Julia Fischer είναι μία από τις πλέον πολύπλευρες καλλιτέχνιδες της γενιάς της που διαπρέπει όχι μόνο ως βιολονίστα, αλλά και ως μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου, καθηγήτρια βιολιού και σολίστ του πιάνου, ενώ η Ρωσίδα Yulianna Avdeeva είναι μια δεξιοτέχνης με πολλές εμφανίσεις στο ενεργητικό της και αξιοζήλευτες συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες. Πρόκειται αναμφίβολα για μια μουσική «συνάντηση κορυφής» με μαγευτικές συνθέσεις για σόλο βιολί καθώς και για βιολί και πιάνο, ερμηνευμένες ιδανικά από δύο κορυφαίες σολίστ που βρίσκονται στο απόγειο της καλλιτεχνικής τους ακμής. Στο πρόγραμμά τους, η Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 1 σε ρε μείζονα του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν], η Σονάτα για βιολί και πιάνο του Aram Khachaturian [Αράμ Χατσατουριάν], το Andante, Οpus Posthumous του Eugène Ysaÿe [Εζέν Υζαΰ] και η Σονάτα για βιολί και πιάνο σε λα μείζονα του César Franck [Σεζάρ Φρανκ].

 

Η κορυφαία βιολονίστα Julia Fischer είναι μια πολύπλευρη μουσικός, γνωστή επίσης για τις εξαιρετικές ικανότητές της στο πιάνο, στη μουσική δωματίου και στη διδασκαλία του βιολιού. Άρχισε βιολί σε ηλικία 3 ετών. Σημαντική στιγμή για την καριέρα της υπήρξε η απονομή του πρώτου βραβείου στον Διεθνή Διαγωνισμό Yehudi Menuhin το 1995. Έκτοτε η Julia Fischer έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες συμφωνικές αίθουσες διεθνώς συμπράττοντας με φημισμένους μαέστρους, όπως οι Herbert Blomstedt, Christian Thielemann, Alan Gilbert, Jakub Hrůša, Vladimir Jurowski, Juanjo Mena, Riccardo Muti, Vasily Petrenko, Thomas Søndergård, Yuri Temirkanov και Michael Tilson-Thomas.

 

Julia Fischer - Yulianna Avdeeva: Δύο χαρισματικές σολίστ με διεθνείς διακρίσεις σε μια μουσική «συνάντηση κορυφής» στο Μέγαρο
Julia Fischer Φωτ.:Uwe Arens

 

Αυτή τη σεζόν, η Julia Fischer συνεργάζεται με την Στάατσκαπελλε της Δρέσδης ως Καλλιτέχνις in Residence, πραγματοποιώντας περιοδεία με το διάσημο γερμανικό σύνολο και εμφανίσεις τόσο ως σολίστ, όσο και ως μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου, ενώ ανανεώνει τη συνεργασία της με τη Συμφωνική του Σικάγο και τον Riccardo Muti. Επίσης, γιορτάζει την εικοσαετή συνεργασία της με τον τσελίστα Daniel Müller-Schott, ερμηνεύοντας το Διπλό κοντσέρτο του Brahms με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βαμβέργης, πριν εμφανιστεί εκ νέου με την Εθνική Συμφωνική της Δανίας, την Ορχήστρα της Ιταλόφωνης Ελβετίας και τη Φιλαρμονική της Βαρσοβίας.

 

Η Julia Fischer τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική δωματίου. Το 2010 ίδρυσε το δικό της κουαρτέτο, με το οποίο πραγματοποιεί τακτικά περιοδείες. Ιδιαίτερη θέση στην καλλιτεχνική της ζωή κατέχει η διδασκαλία, καθώς η καταξιωμένη βιολονίστα και παιδαγωγός συνεχίζει να αναδεικνύει νεαρά ταλέντα δίνοντας συχνά συναυλίες με τους μαθητές της. Το 2019, ίδρυσε την παιδική συμφωνική ορχήστρα Kindersinfoniker στη γενέτειρά της, το Μόναχο.

 

Έχει εκδώσει πολλούς δίσκους, αρχικά με την Pentatone και κατόπιν με την Decca, oι οποίοι έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και αξιόλογα βραβεία. To 2017, δημιούργησε τη δική της μουσική πλατφόρμα, το JF CLUB, που παρέχει αποκλειστικό ηχητικό υλικό και βίντεο καθώς και previews των νέων ηχογραφήσεών της. Στην πλατφόρμα αυτή δημοσιεύονται επίσης οι απόψεις της Julia Fischer σχετικά με τη μουσική και το έργο της.

 

Η Julia Fischer έχει τιμηθεί με πολυάριθμες διακρίσεις, όπως με τον Ομοσπονδιακό Σταυρό της Αξίας, το βραβείο Gramophone και το βραβείο Γερμανικού Πολιτισμού. Παίζει με βιολί Giovanni Battista Guadagnini (1742) καθώς και με ένα βιολί που κατασκευάστηκε από τον Philipp Augustin (2018).

 

Η διεθνής σταδιοδρομία της σολίστ του πιάνου Yulianna Avdeeva άρχισε μετά τις επιτυχίες της στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου της Βρέμης, τον Διαγωνισμό της Γενεύης και τον περίφημο Διαγωνισμό Chopin της Βαρσοβίας (2010).

 

Julia Fischer - Yulianna Avdeeva: Δύο χαρισματικές σολίστ με διεθνείς διακρίσεις σε μια μουσική «συνάντηση κορυφής» στο Μέγαρο
Yulianna Avdeeva Φωτ.:Maxim Abrossimow

 

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023-2024, το πρόγραμμα της Yulianna Avdeeva περιλαμβάνει εντυπωσιακές συνεργασίες και εμφανίσεις με ονομαστές ορχήστρες και διακεκριμένους μαέστρους. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται η Joana Mallwitz και η Konzerthausorchester του Βερολίνου, ο Tugan Sokhiev και η Γκεβάντχαους της Λειψίας, η Φιλαρμονική της Βαρσοβίας, η Συμφωνική του Πίτσμπεργκ υπό τον Petr Popelka και η Συμφωνική της Βαλτιμόρης υπό τον James Colon. Επίσης, περιοδεύει με την Ορχήστρα του 18ου Αιώνα στην Ιαπωνία και εμφανίζεται εκ νέου με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της RAI υπό τον Robert Trevino. Επιπλέον, έχει προγραμματίσει συναυλίες με τη φημισμένη Συμφωνική του Σικάγο υπό τη διεύθυνση του Tugan Sokhiev.

 

Η Yulianna Avdeeva έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με σημαντικές ορχήστρες της Ευρώπης (Συμφωνική της Ραδιοφωνίας του Βερολίνου, Βασιλική Φιλαρμονική της Στοκχόλμης, Φιλαρμονική του Λονδίνου κ.ά.), των ΗΠΑ και του Καναδά. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες υπό τη μουσική διεύθυνση περιζήτητων μαέστρων, όπως οι Manfred Honeck, Sir Mark Elder, Gustavo Dudamel, Marin Alsop, Kent Nagano, Marek Janowski, Vasily Petrenko, Vladimir Jurowski και Robert Trevino.

 

Η Yulianna Avdeeva άρχισε να μελετά πιάνο σε ηλικία 5 ετών στη Μουσική Σχολή Gnessin Προικισμένων Παιδιών στη Μόσχα με την Elena Ivanova. Στη συνέχεια, μελέτησε με τους Vladimir Tropp και Konstantin Scherbakov, ενώ έλαβε πολύτιμη μουσική καθοδήγηση από τους Dmitri Bashkirov, William Grant Naboré και Fou Ts'ong στη Διεθνή Ακαδημία Πιάνου της Λίμνης Κόμο.

 

Τιμές εισιτηρίων

14 (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 22 35

 

Julia Fischer | βιολί

Yulianna Avdeeva | πιάνο

 

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου | 20:30 | Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

 

Η προπώληση έχει αρχίσει

 

Πληροφορίες

megaron.gr

www.facebook.com/megaron.gr

www.instagram.com/megaron_athens/

www.youtube.com/user/AthensConcertHall

twitter.com/MegaronAthens

 

Οδηγός Μουσικής