Τρεις ακούραστοι ταξιδιώτες του μουσικού underground διασταυρώνουν τις εμπειρίες τους σε ευφορικά ψυχεδελικά μάντρα με φόντο τις πυραμίδες της Γκίζας.


Οι Alan Bishop (Αμερικανός), Sam Shalabi (Καναδός) και Maurice Louca (Αιγύπτιος) συναντήθηκαν στην ίδια πολυκατοικία της συνοικίας της Ανατολικής Αγκούζα στο Κάιρο, όπου και ζουν μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Τα νυχτερινά τους jam sessions είναι το περιβάλλον στο οποίο τα μουσικά τους ένστικτα αφήνονται ελεύθερα να ξετυλίξουν τον εύπλαστο ήχο των Dwarfs of East Agouza.

Με δεδομένη την κοινή τους αγάπη για τη μουσική του αραβικού κόσμου και με αφετηρία τους τον αυτοσχεδιασμό, οι τρεις μουσικοί επιδίδονται σε ένα υπνωτιστικό και απρόβλεπτο ταξίδι, που ελίσσεται αβίαστα ανάμεσα σε γεωγραφικές και χρονικές ζώνες.

 

Βορειοαφρικανικά μοτίβα στα κρουστά περιπλέκονται με το επαναληπτικό γκρουβ του μπάσου και τις free form αναζητήσεις της κιθάρας, επιτυγχάνοντας μια σπάνια μουσική ώσμωση, από το κέντρο του αραβικού κόσμου στο γερμανικό kraut rock της δεκαετίας του '70, από την Αίγυπτο στο διάστημα και από το σήμερα στα βάθη του αρχέγονου ρυθμού. Ο μυσταγωγικός τους ήχος καταγράφεται στο ντεμπούτο τους άλμπουμ, Bes (Nawa Recordings), το οποίο κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2016 αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από σημαντικά μέσα του διεθνούς μουσικού Τύπου.


Dwarfs of East Agouza: Maurice Louca: electronics, Alan Bishop: φωνητικά, σαξόφωνο, ακουστική κιθάρα, Sam Shalabi: ηλεκτρική κιθάρα