Στη Βόρεια Κλιτύ της Ακρόπολης θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ίων» του Ευριπίδη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων αποφάσισε τη φιλοξενία της παράστασης στον χώρο, συμμετέχοντας τον εορτασμό των Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

The LiFO team, 18.9.2018 | 19:09

Στη Βόρεια Κλιτύ της Ακρόπολης θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «Ίων» του Ευριπίδη, το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, στις 5:00 το απόγευμα.

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών αποφάσισε τη φιλοξενία της παράστασης στον χώρο, συμμετέχοντας τον εορτασμό των Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς του έτους 2018, με αφιέρωμα στους ιδρυτικούς μύθους της πόλης των Αθηνών.

 

Σύμφωνα με τον μύθο, στο σπήλαιο του Απόλλωνα Υποακραίου, στη Βόρεια Κλιτύ, ο θεός του φωτός και της μαντικής, καταδίωξε ερωτικά την Κρέουσα, κόρη του Βασιλιά των Αθηνών, με αποτέλεσμα εκείνη να κυοφορήσει το παιδί τους, τον Ίωνα, ο οποίος θα αναδειχθεί σε γενάρχη των Ιώνων.

 

Οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Μπιμπής και Δήμητρα Χατούπη και ο μουσικός Νίκος Τουλιάτος θα παρουσιάσουν αποσπάσματα της ομώνυμης θεατρικής παράστασης σε σκηνοθεσία και νέα μετάφραση της Ιόλης Ανδρεάδη και προσαρμογή από την ίδια και τον Άρη Ασπρούλη.

 

Θα προηγηθεί σύντομη παρουσίαση του μύθου και της αρχαίος τοπογραφίας από την Αμαλία Γιαννακοπούλου, αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και σχολιασμός του θεατρικού έργου και της νέας μετάφρασης του κειμένου του Ευριπίδη από τους Θοδωρή Γκιόνη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων και Μιχάλη Λεφαντζή, Αρχιτέκτονα Μηχανικό της Διεύθυνσης Αναστηλώσεων του ΥΠΠΟΑ.

 

Η παράσταση θα δοθεί σε υπαίθριο χώρο, χωρίς καθίσματα και για την παρακολούθησή της είναι απαραίτητη η προμήθεια Δελτίου συμμετοχής - προτεραιότητας από τη Γραμματεία της Εφορείας.

 

(Η παράσταση έγινε επίσης δεκτή για να ενταχθεί στο ρεπερτόριο του θεάτρου «The Tank» στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με σκοπό να παρουσιαστεί εκεί την άνοιξη του 2019 με αγγλικούς υπέρτιτλους, στις 25, 26 και 27 Απριλίου. )

 

Ιnfo

«Ίων» του Ευριπίδη

Βόρεια Κλιτύ της Ακρόπολης

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Ώρα: 17:00

Ανώτατος αριθμός Συμμετεχόντων: 100 άτομα

Δηλώσεις Συμμετοχής την Τετάρτη 19.09 στην κ. Α. Γιαννακοπούλου (Τ 2103214834) και την Παρασκευή 21.09, στην κ. Μ. Χατζημανώλη (Τ 2109238175, εσωτ. 409)

Οδηγός Θεάτρου