Ένα δωμάτιο! Λες και οι άνθρωποι αψηφούν την ύπαρξή τους μέσα σ' αυτό... Το γεγονός, όμως, γίνεται ακόμα πιο τρομακτικό καθώς πέντε ήρωες συγκρούονται μεταξύ τους και μπλέκονται σ' ένα τρελό γαϊτανάκι.

 

Ένα μικρό λάθος του ενός, φτάνει για να φέρει την καταστροφή. Έπειτα, μένεις να παρακολουθείς, ν' ακούς και να μαθαίνεις αποσβολωμένος. Μην το κάνεις! Φύγε! Αν, φυσικά, μπορείς... Δεν ξέρεις τίποτα! Δεν άκουσες τίποτα! Δεν είδες τίποτα! Εκτός κι αν αποφασίσει κάποιος να... να...

 

Η μαύρη κωμωδία, του Γιάννη Σολδάτου, «Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας», προς γνώση και συν-μόρφωση, που θα "πεθάνετε όταν δείτε"...

 

"Όσο περισσότερο εγώ, τόσο περισσότερο εσύ... Και όσο περισσότερο εσύ, τόσο περισσότερο εγώ! Και στριφογυρίζουμε... Ένας κύκλος, φαύλος...και φτου κι απ' την αρχή!". Στο θέατρο Noūs - Creative Space, ο Άγγελος Δεληκάρης σκηνοθετεί μια μαύρη κωμωδία.

 

Παίζουν: Δημήτρη Πίτσος, Εύα Αγραφιώτη, Άγγελος Δεληκάρης, Μαρία Λώλα, Βασίλης Τριχάς.

 

Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας, Η απολυμένη και 4 EVER
«4 EVER» Φωτογραφία: Νάντια Κουλουρά

 

Η Μαριέτα εργάζεται ως κοσμικογράφος σε μεγάλο περιοδικό. Η στήλη της θεωρείται κορυφαία στο είδος της. Πλούσιοι και διάσημοι κάνουν το παν για να δημοσιεύσει φωτογραφία τους.  Η ζωή της είναι γεμάτη λάμψη, πάρτι και ταξίδια. Μια μέρα απολύεται...

 

Όλες οι “πόρτες” κλείνουν, το τηλέφωνο σιωπά, οι επώνυμες φίλες “εξαφανίζονται”. Καθώς η μοναξιά και η πείνα την κυκλώνουν, συνειδητοποιεί πως, πριν απολυθεί από τη δουλειά της , ήταν “απολυμένη” από τον ίδιο της τον εαυτό, από την ίδια της τη Ζωή που τη διέσχισε σαν υπνοβάτρια χωρίς να γνωρίζει ποια είναι, τι θέλει, τι πραγματικά έχει ανάγκη.

 

Ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, παρακολουθώντας την εσωτερική διαδρομή του ανθρώπου που, μέσα από μια μεγάλη δοκιμασία, ανακαλύπτει τις πιο βαθιές του αλήθειες.

 

Το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού, «Απολυμένη» ερμηνεύει η Βάσω Γουλιελμάκη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου – Γιωργή Κοντοπόδη στο Θέατρο Αλκμήνη.

 

Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας, Η απολυμένη και 4 EVER
«Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας»

 

Το βραβευμένο έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου «4 EVER» σκηνοθετεί η Ερμίνα Κυριαζή στον Πολυχώρο VAULT με τους Νικόλα Στραβοπόδη στο ρόλο του Ανδρέα και με τη Βλοτίνα Κοχειλά Νουλέλλη στο ρόλο της Δήμητρας, και κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου.

 

Μια μαύρη κωμωδία σχέσεων που κατά το συγγραφέα, «στάζει αίμα», το αίμα ενός έρωτα που αυτοκτονεί γελώντας μπροστά στα μάτια των θεατών.

 

Ένα ζευγάρι πετυχημένων αρχιτεκτόνων, ο Ανδρέας και η Δήμητρα, βρίσκεται ένα καλοκαιρινό Σαββατόβραδο σε ένα νησί του Αιγαίου για να κλείσουν μια επαγγελματική συμφωνία για την ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου. Η βράδια αυτή πολύ σημαντική μιας που πρόκειται να κριθεί αν θα πάρουν τη  δουλειά ή όχι. Ο λόγος που έχει καθυστερήσει η επικύρωση  της συμφωνίας είναι τα σχέδια του Ανδρέα, που τρομάζουν τον συντηρητικό ιδιοκτήτη.Τα σχέδια αυτά όμως είναι και η πηγή της έντονης διαφωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι καθώς η Δήμητρα θεωρεί πως δεν συνάδουν με την «γραμμή» που έχουν υιοθετήσει και «υπογράψει» μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Το ίδιο βράδυ, αμέσως μετά τη δεξίωση για την παρουσίαση των σχεδίων, ο Ανδρέας ζητά από τη Δήμητρα να χωρίσουν γιατί του έχει «τελειώσει» και δεν την αγαπάει πια. Η Δήμητρα προσπαθεί να διαχειριστεί το σοκ και να αποδεχτεί «πολιτισμένα», την απόφαση του Ανδρέα. Σκέψεις, απωθημένα, πληγές και το σκοτάδι 18 χρονών σχέσης βγαίνει στην επιφάνεια. Ο εφηβικός έρωτας που κάποτε ορκίστηκε «LOVE 4 EVER» αποσυντίθεται σε ένα βράδυ, ανήμπορος να επιβληθεί στη φθορά…

 

 

Οδηγός Θεάτρου