Αυτό το Σαββατοκύριακο ζούμε τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα στα σημεία της

Η Πλατεία Θεάτρου και η Στοά Εμπόρων μας υποδέχονται σε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή

Newsroom 19.12.2018 | 11:40

Ο κοινωνικός ιστός της Αθήνας διαμορφώνεται και καθορίζει την ίδια την πόλη μέσα από συναντήσεις σε σημεία που εδώ και δεκαετίες αποτελούν πόλο έλξης για τους ανθρώπους της. Η Πλατεία Θεάτρου και η Στοά Εμπόρων είναι δύο από αυτά τα σημεία που συνδέουν με μια νοερή γραμμή το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Με τη δική τους ξεχωριστή ιστορία, έρχονται πλέον ανανεωμένα να μας τη θυμίσουν και να μας δείξουν το νέο τους πρόσωπο.

 

Συγκεκριμένα, 7 καταστήματα στην Πλατεία Θεάτρου και 8 στη Στοά Εμπόρων, άνοιξαν τις πύλες τους μέσω της χρηματοδότησης του δήμου Αθηναίων και του This is Athens & Partners. Μέσω αυτής της σύμπραξης, ο δήμος Αθηναίων ενώνει δυνάμεις με ιδιωτικούς φορείς για την ενίσχυση της εικόνας της πόλης, υλοποιώντας αναπτυξιακές και προωθητικές δράσεις που καθιστούν την Αθήνα ελκυστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Έτσι, η πόλη ξαναζεί στις πιο αναπάντεχες γωνιές της, αποκτά παλμό, τα σημεία αυτά γεμίζουν ξανά με κόσμο και έχουν νέες ιστορίες να διηγηθούν.

 

Εν τω μεταξύ, η γιορτινή Αθήνα είναι πάντα δελεαστική για νέες συναντήσεις σε αγαπημένα μέρη. Γι' αυτό το This is Athens του δήμου Αθηναίων μάς προσκαλεί σε μια μεγάλη γιορτή, αυτό το Σαββατοκύριακο πριν από τα Χριστούγεννα, για να γνωρίσουμε από την αρχή αυτά τα μοναδικά κομμάτια του κέντρου της πόλης, αλλά και τους ανθρώπους που επέλεξαν να δείξουν εκεί τη δουλειά και το έργο τους, συμμετέχοντας στις δράσεις αστικής αναζωογόνησης.

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο ζούμε τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα στα σημεία της

 

Το ραντεβού είναι από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου και το εορταστικό διήμερο παράλληλων δράσεων ξεκινά:

 

Στην εμβληματική Στοά Εμπόρων στην οδό Βουλής θα επισκεφθούμε τα 8 νέα καταστήματα στα οποία λειτουργούν κοινωνικές επιχειρήσεις και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Νέοι άνθρωποι που επιθυμούν να κάνουν τη διαφορά δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον για τους συναθρώπους τους στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και παρουσιάζουν τη δουλειά τους που περιλαμβάνει χειροποίητα αντικείμενα και διακοσμητικά είδη από ανακυκλώσιμα υλικά, με έμφαση στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος.

 

Άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που θα βρούμε στη Στοά Εμπόρων περιλαμβάνουν το διαδραστικό Installation στο εσωτερικό της στοάς, όπου θα βάλουμε τη δική μας σφραγίδα σε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες από ανακυκλώσιμα υλικά, με τις δικές μας εορταστικές ευχές. Παράλληλα, θα μπορέσουμε να δούμε την έκθεση ζωγραφικής της Αργυρώς Παπαθανασίου αλλά και να απολαύσουμε ένα μασάζ κεφαλής και χεριών, βλέποντας σε οθόνες τι εκτυλίσσεται παράλληλα στην Πλατεία Θεάτρου.

 

Αν επιλέξουμε να ακολουθήσουμε με τα πόδια τη διαδρομή, θα ανακαλύψουμε ιστορικά, πολιτιστικά και «γευσιγνωστικά» μυστικά με τον Κωνσταντίνο Καλφακάκο και θα περπατήσουμε με τους εθελοντές του This is My Athens, που θα μας δείξουν τη δική τους Αθήνα μέσω μιας διαδραστικής περιήγησης. Αν επιλέξουμε να πάμε με ποδήλατο, θα ανεβούμε σε ένα από τα ξύλινα ποδήλατα της COCO-MAT bike, για να δοκιμάσουμε έναν διαφορετικό και άκρως φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο κίνησης μέσα στην πόλη.

 

Οι ειδικά σχεδιασμένες δράσεις από τις ομάδες που λειτουργούν τα καταστήματα συνεχίζονται στην Πλατεία Θεάτρου. Εκεί θα βρούμε τη δική μας τσάντα This is Athens, με εκπτωτικά κουπόνια για αγορές προϊόντων και εμπειριών από τα καταστήματα των δύο σημείων.

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο ζούμε τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα στα σημεία της

 

Η μουσική θα πρωταγωνιστεί στην Πλατεία Θεάτρου με soul και funk d.j. sets από τους Rugrat & Joseph και την DJ Kafka, ενώ παράλληλα το «παρών» θα δώσουν καλλιτέχνες από την αθηναϊκή χιπ-χοπ σκηνή. Διαδραστικά installations, graffiti painting, stand-up act, swing και rock'n'roll χοροί και πολλά ακόμα μας περιμένουν!

 

Info

Ζήσε την Αθήνα στα σημεία
22-23/12, 12:00-17:00
Πλατεία Θεάτρου & Στοά Εμπόρων (Βουλής 8-10)
Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων στο polis2.thisisathens.org