Το 1ο Φεστιβάλ για την Ισότητα των Φύλων έρχεται με δωρεάν δράσεις στο Θέατρο Βράχων

Το πρόγραμμα του πρώτου φεστιβάλ ενάντια στην έμφυλη ανισότητα

The LiFO team, 26.6.2018 | 18:16

Στο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Θεάτρου Βράχων εντάσσεται το πρώτο 1ο Φεστιβάλ για την Ισότητα των Φύλων που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) στις 29 και 30 Ιουνίου και το οποίο περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις συζητήσεις και άλλες δράσεις με δωρεάν είσοδο για όλες και για όλους.

 

Στόχος της πρωτοβουλίας, είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το μεγαλύτερο δυνατό κοινό και ειδικά το νεανικό για το έργο της Γραμματείας, μέσα από ποικίλες δράσεις, εκθέματα και ενημέρωση για το σύνολο του έργου του, πλούσιο ενημερωτικό υλικό, εισηγήσεις, θεατρικές και μουσικές παρουσιάσεις, που αντιμάχονται τις έμφυλες ανισότητες, και να σταλεί το ηχηρό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων.

 

Σε αυτό το πλαίσιο και ενθαρρύνοντας το έργο των γυναικών δημιουργών και καλλιτεχνών, το καλλιτεχνικό σκέλος της 1ης ημέρας του φεστιβάλ, στις 29 Ιουνίου είναι αφιερωμένο σε νέες και πολλά υποσχόμενες καλλιτέχνιδες, τη Μαρίνα Σάττι με τις Fonέs και την Παυλίνα Βουλγαράκη.

 

Το Σάββατο, 30 Ιουνίου η Φωτεινή Βελεσιώτου, η λαϊκή τραγουδίστρια με την ιδιαίτερη χροιά, έρχεται με ανανεωμένο πρόγραμμα. Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς. Θα ακολουθήσει η Αφεντούλα Ραζέλη με τα διαχρονικά τραγούδια της.

 

Και τις δύο ημέρες του φεστιβάλ θα πλαισιώσουν οργανωμένες συζητήσεις για σημαντικές πτυχές των έμφυλων ανισοτήτων. Συγκεκριμένα, στις 29 Ιουνίου η συζήτηση θα έχει θέμα την σεξουαλική παρενόχληση, υπό τον τίτλο: Δε με ''κολακεύεις''- Με παρενοχλείς! και στις 30 Ιουνίου: Oι Όψεις των έμφυλων ανισοτήτων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

 

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα λειτουργούν:

-Έκθεση από τη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της ΓΓΙΦ.

-Περίπτερα με φορείς και οργανώσεις σχετικές με την προώθηση της ισότητας των φύλων

-Περίπτερα με γυναικείους συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝΣΕΠ και επιχειρήσεις γυναικών με τα προϊόντα τους

 

Info

10ο Φεστιβάλ για την Ισότητα των Φύλων

29-30 Ιουνίου

Ώρα: 18:30

Θέατρο Βράχων

Οδηγός Μουσικής