Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες

Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες Facebook Twitter
0

Το σύμπαν του Λικ Μπεσόν παίρνει σάρκα και οστά σε ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, που αποτελεί μια σπάνιας ομορφιάς κινηματογραφική εμπειρία!

Ο σπουδαίος Λικ Μπεσόν, αν μη τι άλλο, μας έχει συνηθίσει σε ταινίες που εξερευνούν τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας –αρκεί μόνο να θυμηθούμε films όπως «Το Πέμπτο Στοιχείο» και το «Lucy». Αυτή τη φορά, όμως, ακόμα και ο ίδιος ξεπερνά τον εαυτό του με το «Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες», που θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στις αίθουσες από σήμερα, Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες Facebook Twitter

Πρόκειται για την περάτωση του παιδικού ονείρου του Μπεσόν, ο οποίος στην τρυφερή ηλικία των δέκα, ερωτεύτηκε το εμβληματικό γαλλικό κόμικ στο οποίο βασίζεται η ταινία, και για δεκαετίες περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Όταν το «Avatar» σόκαρε τους θεατές παγκοσμίως με τα τεχνολογικά του επιτεύγματα, ο Γάλλος σκηνοθέτης αντιλήφθηκε πως η στιγμή είχε φτάσει: το άνευ προηγουμένου εντυπωσιακό σύμπαν που οραματίστηκε, θα έπαιρνε σάρκα και οστά. Κατορθώνοντας να βρει δεκάδες ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις, συγκέντρωσε το δυσθεώρητο budget των 200.000.000 δολαρίων για την ταινία, ποσό που την καθιστά την ακριβότερη ανεξάρτητη παραγωγή όλων των εποχών. Με τα χρήματα αυτά, και τη συνεργασία των τριών κορυφαίων εταιρειών ειδικών εφέ στον κόσμο, ο Μπεσόν είχε την απόλυτη δημιουργική ελευθερία που απαιτούσε το project.

Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες Facebook Twitter

…και εγένετο «Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες». Η φρεσκάδα και η γοητεία των Κάρα Ντελεβίν, Ντέιν Ντε Χάαν και Ριάνα συνάντησε την ερμηνευτική δεινότητα και την εμπειρία των Κλάιβ Όουεν, Ίθαν Χοκ, και υπό τους διαστημικούς ήχους του εκπληκτικού, βραβευμένου με Όσκαρ, Αλεξαντρ Ντεσπλά, φτάσαμε σε αυτό το διαγαλαξιακό έπος που μας αφήνει με το στόμα ανοικτό. Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι, αλλιώτικο από τα άλλα;

Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες Facebook Twitter

Το «Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους, σε διανομή της Odeon.

Δείτε το trailer:

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ