Σχίνος μπιστρό: Μικρά αριστουργήματα ελληνικής γαστρονομίας

Υλικά και συνταγές της μεσογειακής παράδοσης μπλέκονται με έναν δημιουργικό τρόπο.

LIFOTEAM 18.7.2020 | 12:55

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνει ο όρος «μπιστρό»; Στο Σχίνος μπορείς να είσαι σίγουρος ότι αυτή η έννοια υπηρετείται όπως της αξίζει, με επιλογές εξαιρετικού φαγητού σε έναν μικρό χώρο όπου κάθε λεπτομέρεια είναι προσεγμένη, ώστε να παίζει τον δικό της ρόλο στην όλη εμπειρία. Μια εμπειρία γεύσης που αντλεί έμπνευση από το νησί της Χίου και ξεδιπλώνεται μπροστά σου μέσα από ένα εξαιρετικό μενού.

 

Στο Σχίνος θα βρεις πιάτα όπως τα arancini τραχανά με κρέμα φέτας και το πράσο μπρεζέ, η τριλογία από ταραμά με κράκερ γλυκοπατάτας και το καπνιστό σκουμπρί με κρέμα φασολάδας και τουρσί κρεμμύδι. Υλικά και συνταγές της μεσογειακής παράδοσης μπλέκονται με έναν δημιουργικό τρόπο, καταλήγοντας σε μικρά αριστουργήματα που σε εντυπωσιάζουν, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν αυτή την πολύτιμη γευστική οικειότητα που σε κάνει να νιώθεις κομμάτι αυτής της γαστρονομίας.

 

Οι πρώτες ύλες καταφθάνουν ολόφρεσκες καθημερινά και ο κανόνας της υψηλής ποιότητας παραμένει εκείνο το απαράβατο όριο που κάνει το Σχίνος να ξεχωρίζει σε κάθε του λεπτομέρεια. Το καλοκαίρι η μοναδική ατμόσφαιρα του χώρου μεταφέρεται στην αυλή, που σε καλωσορίζει καθημερινά όπως η νησιώτισσα νοικοκυρά που θα σε φιλέψει τα καλύτερά της.

 

Μην παραλείψεις με τίποτα το μαστέλο Χίου με σιρόπι μαστίχας και μαυροκούκι αλλά ούτε και το άκρως καλοκαιρινό pad-thai noodles με τραγανό γαριδάκι Σύμης. Το Σχίνος μεταφέρει στο Περιστέρι τη μαγική αύρα του νησιού και της θάλασσας και αποκαλύπτει την αξία ενός μπιστρό που γνωρίζει καλά την τέχνη της γεύσης.

 

Σχίνος μπιστρό: Μικρά αριστουργήματα ελληνικής γαστρονομίας
Το καλοκαίρι η μοναδική ατμόσφαιρα του χώρου μεταφέρεται στην αυλή, που σε καλωσορίζει καθημερινά όπως η νησιώτισσα νοικοκυρά που θα σε φιλέψει τα καλύτερά της.

 

Σχίνος μπιστρό: Μικρά αριστουργήματα ελληνικής γαστρονομίας

 

Σχίνος, Μεγάλου Αλεξάνδρου 88, Περιστέρι, 210 5742768

Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης