Το Monk Grapes and Spirits επιστρέφει και σας περιμένει στο ανανεωμένο roof garden του

Από τη Δευτέρα 25/5, η ταράτσα του Monk θα σας υποδέχεται με καλοκαιρινό μενού, ιδιαίτερη wine list και επιλεγμένα cocktails.

LIFOTEAM 25.5.2020 | 13:00

Το Monk Grapes and Spirits επιστρέφει από τη Δευτέρα 25/5 και σας περιμένει στο ανανεωμένο roof garden του. Ένας cozy χώρος που θυμίζει νησί, με παλιές ασπρόμαυρες ταινίες, lounge μουσικές επιλογές και έναν περιποιημένο κήπο που θα σας χαλαρώσει και θα σας ταξιδέψει.

 

Φέτος, από τη 13:00, η ταράτσα του Monk θα σας υποδέχεται με το καλοκαιρινό μενού του σεφ της, Παναγιώτη Βασιλάτου, γεμάτο από δροσερές σαλάτες και ορεκτικά μέχρι λαχταριστές πίτσες, σπαγγέτι και νόστιμα γλυκά. Δοκιμάστε το γκασπάτσιο με μαριναρισμένες γαρίδες & καπνιστό τουρσί μελιτζάνας και το κοτόπουλο με πάνκο & πικάντικη σάλτσα μουστάρδας, τις μπρουσκέτες και το ριζότο μανιταριών αλλά και την υπέροχη ταλιάτα με σως chimichuri. Όλα τα πιάτα έχουν άρωμα ελληνικών, εποχιακών προϊόντων.

 

Το μεγάλο ατού του μαγαζιού είναι σαφώς τα κρασιά του. Η wine list που έχει επιμεληθεί για το Monk ο διακεκριμένος sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος περιλαμβάνει 160 διαφορετικές ετικέτες από 128 διαφορετικά οινοποιεία και ένα σύνολο 15 χωρών. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως όλες οι ετικέτες της wine list σερβίρονται σε ποτήρι (150ml ή 75ml). Κι αυτό γιατί στο Monk χρησιμοποιείται το σύστημα Coravin το οποίο μπορεί να "αντλήσει" κρασί από μια φιάλη, δίχως να αφαιρεθεί από αυτήν ο φελλός.

 

Επιπλέον, το γεύμα σας μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα cocktail από την ιδιαίτερη λίστα του Monk που επιμελήθηκε η executive bartender Πέτρα Μαραγκού, με ελληνικά μυρωδικά της εποχής. Τα κλασικά cocktails "πειραγμένα" και μη, καθώς και τα signature του μαγαζιού θα σάς συναρπάσουν: ένα αρωματικό Macho ή ένα γλυκόπιοτο Divinum. Μήπως το Botanical με βάση το κρασί ή το εξωτικό Verde; Όποιο και να διαλέξετε, θα ανταποκριθεί πλήρως στις γευστικές σας ανάγκες.

 

Το μαγαζί τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίστηκαν για την εύρυθμη λειτουργία του, ενώ το προσωπικό έχει εναρμονιστεί πλήρως στα νέα, εργασιακά δεδομένα που όλοι θα ακολουθήσουμε με ευλάβεια.

 

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μας καλεί να το περάσουμε μαζί, στο roof garden του Monk.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:
Καρόρη 4, Αθήνα (κατεβαίνοντας την Καραγιώργη Σερβίας, αμέσως μετά την Αιόλου)
Τηλ : 210 3211117

Mail: [email protected]
Facebook Page: facebook.com/monk.grapes.and.spirits
Instagram Account: monkgrapesandspirits

Οδηγός Γεύσης