Ένα wine pairing σε ειδική τιμή ετοιμάζει το Piu Verde

Ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού τεσσάρων πιάτων θα συνοδεύεται ιδανικά από τρία διαφορετικά κρασιά «Μελισσόμαντρα-Καλλιγά»

The LiFO team, 2.4.2019 | 19:01

Όσοι βρεθούν στο Piu Verde θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά «Μελισσόμαντρα-Καλλιγά» της Ελληνικά Κελλάρια στο καταπράσινο χώρο του εστιατορίου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως και την Πέμπτη 4 Απριλίου. Ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού τεσσάρων πιάτων θα συνοδεύεται ιδανικά από τρία διαφορετικά κρασιά του κτήματος, στην οικονομική τιμή των 25 ευρώ.


Το pairing ξεκινάει με τραχανοκεφτέδες γεμιστούς με φέτα, φρέσκα μυρωδικά, σχοινόπρασο και dip γιαουρτιού αρωματισμένο με κύμινο και lime. To ορεκτικό συνοδεύεται από το λευκό κρασί Μελισσόμαντρα-Καλλιγά, των ποικιλιών Ασύρτικο και Ροδίτη.


Στη συνέχεια, η vegan σαλάτα με βαλεριάνα, ρόκα, σπανάκι, κόκκινες φακές, φρέσκο κρεμμύδι, αβοκάντο, κάσιους, σαμπινιόν, ψητά τοματίνια και dressing εσπεριδοειδών θα ταιριάξει απόλυτα με το Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ, από την ποικιλία Grenache.


Tο κυρίως πιάτο αποτελείται από χοιρινά φιλετάκια μενταγιόν με σάλτσα από Μελισσόμαντρα Cabernet πάνω σε πουρέ παστινάκι, συνοδευόμενο από το κόκκινο κρασί Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Cabernet. Το μενού κλείνει με το μοναδικό γλυκό Paris Brest.

 

Τα κρασιά

Η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Λευκό, από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Ροδίτης, είναι ένας οίνος ξηρός, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Ένα μοναδικό κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού. Συνοδεύει αρμονικά ψάρια και θαλασσινά, άσπρα κρέατα, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και πιάτα της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας. Σερβίρεται πολύ δροσερό, στους 8ο – 12ο C.


Η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ, από την ποικιλία Grenache, είναι ένα ροζέ κρασί, με χρώμα λαμπερό με ιριδίζουσες αποχρώσεις. Η γεύση του είναι φρουτώδης, γλυκόπιοτη με τόνους μελιού και καραμέλας και αναδύεται ένα υπέροχο άρωμα γαρδένιας και τριαντάφυλλων. Επίγευση διαρκείας που προκαλεί σε νέα γεύση. Συνοδεύει θαυμάσια πίτσες, ζυμαρικά, άσπρα κρέατα, αλλά και φρούτα ή γλυκά σαν επιδόρπιο.


Η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ερυθρό είναι ένας οίνος ξηρός με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Η αγαπημένη ποικιλία Cabernet Sauvignon δίνει ένα βαθυκόκκινο πορφυρό χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα. Πλούσια και γεμάτη γεύση, απολαυστικό στην επίγευση, αφήνει σαφές αποτύπωμα παλαίωσης και άρωμα βανίλιας. Συνδυάζεται άριστα με κρεατικά στη σχάρα, κυνήγι και ώριμα τυριά, καθώς και κάθε πιάτο με κόκκινες σάλτσες.

 

Info
Piu Verde
Στρατ. Αλ. Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, Άλσος Παπάγου
1- 4 Απριλίου
Ώρα: 13:00 – 01:00

Οδηγός Γεύσης