Η Πάρος συστήνει τα κρασιά της αυτό το Σαββατοκύριακο

Γνωριμία με τη οινική ιστορία του νησιού, γευστικές δοκιμές και μαγειρική με βάση το κρασί σε μια ενδιαφέρουσα-και δωρεάν- διημερίδα

The LiFO team, 29.8.2018 | 13:52

Πέρα από την Σαντορίνη, ένα ακόμα νησί των Κυκλάδων με ιστορία και ενδιαφέροντα αποτελέσματα στον χώρο της παραγωγής κρασιού είναι η Πάρος.

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Σεπτεμβρίου, η καθιερωμένη διοργάνωση «Οινικές Διαδρομές Παρίων» επιστρέφει με σκοπό να προβάλει την οινική ιστορία του τόπου και να αναδείξει την σύγχρονη παραγωγή. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης θα αποτελέσουν τα πατητήρια.

 

Όσοι δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή θα μπορέσουν να πάρουν μέρος δωρεάν στη διημερίδα που περιλαμβάνει επισκέψεις στα τοπικά οινοποιία (με παράλληλη αναφορά στην ιστορία και την εξέλιξη της αμπελοκαλλιέργειας και της παραγωγής κρασιού στο νησί ), εισήγηση για τα πατητήρια της Πάρου, γευστικές δοκιμές, πάτημα σταφυλιών, ομιλίες από οινολόγους και συζήτηση με την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, τον Ηλία Μαμαλάκη και την συγγραφέα-δημοσιογράφο Νίκη Μηταρέα.

 

Το διήμερο θα κλείσει με σεφ να μαγειρεύουν παριανές συνταγές που έχουν ως βάση τους το κρασί και ένα μεγάλο, παραδοσιακό γλέντι.

 

Οι «Οινικές Διαδρομές Παρίων» διοργανώνονται από τον Σύλλογο Γυναικών Νάουσας Πάρου σε συνεργασία με τους σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, Ηλία Μαμαλάκη και Πάνο Ιωαννίδη, τη Νίκη Μηταρέα, τα οινοποιεία «Μωραΐτης», «Λουρίδης», «Ανουσάκης» και «Αστέρας» καθώς και Nαουσαίους μικροοινοπαραγωγούς.

 

Info

Οινικές Διαδρομές Παρίων

Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου

Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected]

& στα τηλέφωνα: 2284052555, 6974092618 (κυρία Μαρία Τριπολιτσιώτου-Τσουνάκη) και 2284051402, 6945533328 (κυρία Ελευθερία Μπαρμπαρίγου).

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν.

Οδηγός Γεύσης