«Άσπρο Μαύρο»: Οι ποιητικές εικόνες του Λευτέρη Τούλη

H Toss Gallery της Θεσσαλονίκης υποδέχεται τη νέα σεζόν με την ατομική έκθεση ζωγραφικής του νεαρού καλλιτέχνη

LIFOTEAM 29.10.2018 | 15:29

Γεννημένος στη Δράμα το 1989, ο Λευτέρης Τούλης αναχωρεί στα δεκαοχτώ του για να σπουδάσει στην Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, όπου και μαθητεύει δίπλα στον καθηγητή Κ. Μορταράκο.

 

Ασχολείται από νωρίς με την street art για να εμβαθύνει στη συνέχεια περισσότερο στην τέχνη του δοκιμάζοντας νέα υλικά, ενώ παράλληλα προσεγγίζει το σχέδιο και την γλυπτική.


Σήμερα ασχολείται κυρίως με το κάρβουνο δημιουργώντας εικόνες άλλοτε ρεαλιστικές άλλοτε σουρεαλιστικές και άλλοτε ποιητικές.

 

«Άσπρο Μαύρο»: Οι ποιητικές εικόνες του Λευτέρη Τούλη

 

Για τον ίδιο η τέχνη είναι ένα μέσο έκφρασης και ανησυχίας. Μια μοναδική εσωτερική δημιουργία, μια γλώσσα επικοινωνίας, η οποία δεν χωράει σε καλούπια και στην οποία δεν υπάρχουν ταυτότητες.

 

Συχνά από τα έργα του λείπει ο τίτλος επειδή, όπως χαρακτηριστικά λέει κι ο ίδιος, «Προτιμώ να πω αυτά που θέλω, μέσω της δημιουργίας της εικόνας και όχι του λόγου. Τον λόγο τον βαρέθηκα. Δεν διαφέρω από κανέναν άλλον αλλά είμαι διαφορετικός. Όλοι σκεφτόμαστε τα ίδια πράγματα αλλά δημιουργούμε μοναδικά. Η αίσθηση είναι το βασικό κριτήριο που θα υπερισχύσει και όχι η αισθητική. Βέβαια, η αίσθηση δεν θα είχε βαρύτητα χωρίς την αισθητική όπως άλλωστε και η αισθητική χωρίς την αίσθηση. Ακριβώς όπως ένας πίνακας χωρίς τον καλλιτέχνη ή ένας καλλιτέχνης χωρίς τον πίνακα. Ανάλογα με την οπτική του καθενός, το άσπρο μπορεί να μοιάζει κάποιες φορές μαύρο και το μαύρο άσπρο. Ο "καλός" μπορεί να ερμηνευτεί ως "κακός" και ο "κακός", "καλός". Το ωραίο μπορεί να θεωρηθεί άσχημο και το άσχημο ωραίο. Γιατί η αλήθεια είναι, πως όσο και αν αντικρίζουμε όλοι τον ίδιο ουρανό τον βλέπουμε από διαφορετικά μάτια και από διαφορετική οπτική».

 

«Άσπρο Μαύρο»: Οι ποιητικές εικόνες του Λευτέρη Τούλη

 

«Άσπρο Μαύρο»: Οι ποιητικές εικόνες του Λευτέρη Τούλη

 

«Άσπρο Μαύρο»: Οι ποιητικές εικόνες του Λευτέρη Τούλη

 

Info

Εγκαίνια έκθεσης: 1/11, 21:00

Διάρκεια: 1/11 - 11/11

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα - Κυριακή 20:00-02:00

Η Toss Gallery βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στεγάζεται στον πρώτο όροφο στην οδό Βηλαρά 1 και Συγγρού γωνία.

Τηλέφωνο για ραντεβού 6943524285

Link του καλλιτέχνη

https://www.instagram.com/toulis_lefteris/

Link της Gallery
https://www.instagram.com/toss_gallery/

https://www.facebook.com/Tossgallery/

Link του facebook event

https://www.facebook.com/events/280304439488430/

Link του La Doze
https://www.facebook.com/LaDozeBar/

https://www.instagram.com/ladozebar/