Ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην αγάπη ξεκινά στο Soul Food της Τήνου

Το πρόγραμμα του πολυχώρου περιλαμβάνει εκθέσεις, προβολές και ανοιχτή συζήτηση πάνω στο έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου

The LiFO team, 25.7.2018 | 13:12

Το Soul Food, o καινούργιος πολυχώρος πολιτισμού της Τήνου φιλοξενεί μια τριήμερη σειρά εκδηλώσεων με θέμα την αγάπη που θα διαρκέσει από την Παρασκευή 27 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 29 Ιουλίου.

 

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 27 Ιουλίου

έναρξη: 20.30

Τέλος Έκθεσης: Αγάπη

 

Η Έλλη Γρίβα και η Μαριλία Κολυμπίρη παίζουν με τη δύναμη των συναισθημάτων της καταπίεσης που γεννιούνται κατά την παιδική ηλικία, και τα οποία συνεχίζονται μέχρι την ενήλικη ζωή μας και αναρωτιούνται εάν η αγάπη θα μπορούσε να είναι μια πιθανή απάντηση.

 

Την Παρασκευή το κοινό καλείται να συμμετάσχει σε ένα συμπόσιο αρχίζοντας με την αμφισβήτηση του θέματος της αγάπης, εξετάζοντας τις μεμονωμένες σκέψεις και καταλήγοντας στα κοινά συναισθήματα.

 

Η δράση επίσης θα περιλαμβάνει μια υπαίθρια προβολή της ταινίας "Καρτ ποστάλ για ένα παιδί" ( "Postcard for a child" ) του Marcin Góralski, όπου η μητρική αγάπη πηγάζει από φυλακισμένες γυναίκες, και μια μουσική συναυλία που θα καθοδηγήσει μέσα από τις μουσικές διαδρομές σε σκέψεις πάνω στο θέμα.

 

Σάββατο 28 Ιουλίου

έναρξη: 20.00

Εγκαίνια: Ευθραυστότητα

 

Ριχάρδος Φώσκολος & Αλέξανδρος Ντούρας “Cruising Park” & Γιάννης Ζινδριλής "Ενδοχώρα"

Έκθεση Φωτογραφίας και Γλυπτικής

 

Κυριακή 29 Ιουλίου

Ώρες: 21.00-23.00

Aνοιχτή συζήτηση - παρουσίαση

Ντίνος Χριστιανόπουλος: το δυσκολοκατάκτητο κορμί

 

Το έργο του Ριχάρδου Φώσκολου, του Αλέξανδρου Ντούρα και του Γιάννη Ζινδρίλη μοιράζεται μια πνευματικότητα και μια ηρεμία, σε ένα χώρο μη επιλυμένων πόνων.

 

Οι καλλιτέχνες δουλεύουν με ισχυρά υλικά δημιουργώντας έντονες εικόνες και εγκαταστάσεις, που είναι άγριες αλλά εύθραυστες. Συμμετέχουν σε μια συζήτηση όπου με δυνατή φωνή εκφράζουν την ατομικότητά τους: «Αναρχία και Αναγέννηση». Η δύναμη του έργου τους έγκειται στη σιωπή μιας άμεσης αναμνήσεως, δημιουργώντας ένα ισχυρό σύμπαν στενής πολυπλοκότητας.

 

Αυτές οι οπτικές δηλώσεις, συνομιλούν με τα ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου (Κυριακή 24/7) με ένα πολύ ξεχωριστό και οικείο τρόπο, ακολουθώντας την πορεία της αγάπης και της καταστροφής. Τόσο η ποίηση όσο και το οπτικό έργο προκαλούν συναισθήματα και αντίσταση σε κρυμμένες απολαύσεις και ξεδιπλώνουν την ευαισθησία των ανδρών, η οποία μερικές φορές είναι ωμή.

 

Με αφορμή το έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου το Soul Food σας προσκαλεί επίσης σε μια από κοινού ανάγνωση της βιβλιογραφίας του ποιητή. Η βραδιά για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο, είναι η πρώτη από μια σειρά αναγνώσεων στη βιβλιοθήκη του Soul Food. Η εκδήλωση θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχουν και κάποια μεταφρασμένα ποιήματα στα αγγλικά.

 

Info

Soul Food (πρώην ταβέρνα “Ο κήπος”, Γιαννούλη Χαλεπά, Χώρα, Τήνος)

Ώρες λειτουργίας

Καθημερινά 10:00-14:00 και 19:00-23:00

[email protected]

τηλ: +30 690 6185 155

f: @experiencesoulfood / i: experiencesoulfood

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός