Μια έκθεση για τις εικονογραφήσεις βιβλίων του Γιάννη Τσαρούχη και τη δουλειά του στην τυπογραφία

Το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σε μια λιγότερο γνωστή πτυχή της τέχνης του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου

Στο πλαίσιο των Ανοιχτών Συλλογών από τη διοργάνωση «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», από τις 2 έως τις 15 Ιουλίου το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη παρουσιάζει την έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης: εικονογραφήσεις βιβλίων και τυπογραφία».

 

Ο Γιάννης Τσαρούχης είχε φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλίων, προμετωπίδες, αφίσες και εξώφυλλα προγραμμάτων θεάτρου, εικονογραφήσεις συλλογών πολλών ποιητών όπως ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο Ρίτσος, ο Καβάφης και άλλοι.

 

Εκτός αυτού, έκανε την επιμέλεια των ημερολογίων της Ιονικής και Εμπορικής Τράπεζας. Το ενδιαφέρον του για την τυπογραφία ήταν μεγάλο και γνώριζε τις οικογένειες των γραμμάτων της αλφαβήτου.

 

Οι φιλότεχνοι θα έχουν για πρώτη φορά  την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένο τον ασύλληπτο όγκο της δουλειάς του Γιάννη Τσαρούχη για την τυπογραφία, ο οποίος ύστερα από τόσα χρόνια δε σταματά να μας εκπλήσσει και να μας διδάσκει. 

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από την πρόεδρο του Μουσείου, κα Νίκη Γρυπάρη, τα Σαββατοκύριακα 7-8 και 14-15 Ιουλίου στις 11.00 το πρωί.

 

Επιπλέον, τα παιδιά ηλικίας 4-7 ετών και 8-12 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Ξεφυλλίζοντας τις θάλασσες του Τσαρούχη».

 

Info:

«Γιάννης Τσαρούχης: εικονογραφήσεις βιβλίων και τυπογραφία»

Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη

Πλουτάρχου 28, Μαρούσι

Διάρκεια έκθεσης: 2-15 Ιουλίου 2108

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή: 10:00-14:00

Είσοδος ελεύθερη

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά:

Τετάρτη 11 Ιουλίου (ηλικίας 4 – 7 ετών), 11:00-13:00

Πέμπτη 12 Ιουλίου  (ηλικίας 8 – 12 ετών),  11.00-13.00

Κόστος συμμετοχής 8 ευρώ / παιδί

Για  πληροφορίες και κρατήσεις: 210 8062636-7

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός