Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

LIFOTEAM 23.4.2018 | 15:38

Συζήτηση - Masterclass με τον Alexandre Desplat

Ο ελληνικής καταγωγής πολυβραβευμένος συνθέτης Alexandre Desplat, ένας από τους πιο καταξιωμένους σύγχρονους συνθέτες σε διεθνές επίπεδο, θα ταξιδέψει στην Αθήνα προσκεκλημένος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, για να παραλάβει το φετινό Τιμητικό Βραβείο Ίρις, για την προσφορά του στην Έβδομη Τέχνη.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, θα βρεθεί στο Ωδείο Αθηνών, για μια συζήτηση - Masterclass με τον συνθέτη και καθηγητή του Ωδείου Αθηνών Χαράλαμπο Γωγιό, για τη σημασία και τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο.


Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Απριλίου στις 12:00, στην ανακαινισμένη αίθουσα συναυλιών «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών.


Info:

Ωδείο Αθηνών

Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19. Τηλέφωνο: 210 7240673

Τρίτη 24 Απριλίου, 12:00

Είσοδος ελεύθερη

 

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Μετέωρη Ελλάδα» και συζήτηση με τον σκηνοθέτη Pedro Olalla

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

 

Tο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζουν την προβολή του ντοκιμαντέρ «Μετέωρη Ελλάδα» του Pedro Olalla.


Ο Pedro Olalla, συγγραφέας του βιβλίου «Μετέωρη Ελλάδα» με θέμα την κληρονομιά και τις προκλήσεις της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας από την άποψη της σύγχρονης Αθήνας, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την πρόσφατη οπτικοακουστική εκδοχή αυτού του έργου, την οποία υπογράφει επίσης ο ίδιος.


Το ντοκιμαντέρ μας μεταφέρει στην Αθήνα – ταυτοχρόνως αρχαία και σύγχρονη – ώστε να μας βοηθήσει να προβληματιστούμε σχετικά με τη Δημοκρατία και να συνειδητοποιήσουμε ότι ο επαναπροσδιορισμός της και η κατάκτησή της είναι μια από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.


Μετά την προβολή, ακολουθεί συζήτηση με τον ίδιο τον σκηνοθέτη και συγγραφέα του ομότιτλου βιβλίου που θα είναι παρών για την εκδήλωση. Την συζήτηση θα συντονίσει ο Νίκος Μοσχονάς, Ιστορικός και Διευθυντής Έρευνας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

 

Info:

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι. Τηλέφωνα: 210 3680052, 210 3680047

Τρίτη 24 Απριλίου 2018, 18:30.

Είσοδος ελεύθερη.

 

«Στα βήµατα των ηρώων της Ελένης Πριοβόλου»

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

 

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Αθήνα 2018 – Παγκόσµια Πρωτεύουσα Βιβλίου πραγµατοποιούν την Κυριακή 29 Απριλίου την πρώτη Αθηναϊκή Διαδροµή Βιβλίου, που βασίζεται στην «Τριλογία των Αθηνών» της Ελένης Πριοβόλου, η οποία απαρτίζεται από τα βιβλία «Όπως ήθελα να ζήσω», «Για τ' όνειρο πώς να µιλήσω» και «Το τέλος του γαλάζιου ρόδου».


Η συγγραφέας και οι ηθοποιοί Λουκία Πιστιόλα και Μαρία Μαυροµατάκη θα υποδεχτούν στις 11 το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραµεικού τους αναγνώστες-περιπατητές για µια συναρπαστική περιήγηση σε εµβληµατικά σηµεία της πόλης αλλά και της τριλογίας.


Κατά τη διάρκεια της διαδροµής θα γίνονται σύντοµες στάσεις σε µέρη όπου εκτυλίσσονται τα µυθιστορήµατα. Η συγγραφέας θα αναφέρεται σε αυτά, ενώ οι ηθοποιοί Λουκία Πιστιόλα και Μαρία Μαυροµατάκη θα διαβάζουν αποσπάσµατα.


Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί στην αλέα του Ζαππείου όπου η αρπίστρια Κλειώ Καραµπελιά θα συνοδεύσει µε την άρπα της τις τελευταίες αναγνώσεις.


Info:

«Στα βήµατα των ηρώων της Ελένης Πριοβόλου»

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ώρα συνάντησης: 11:00

Σηµείο συνάντησης: αρχαιολογικός χώρος Κεραµεικού (µπροστά από το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, πεζόδροµος Ερµού 134)

Διαδροµή: Ερµού, Ηφαίστου, πλατεία Μοναστηρακίου, Πλάκα (Αέρηδες, Μενδρεσές, Αναφιώτικα), Πινδάρου, Αγία Φωτεινή Ιλισσού, Ζάππειο.

Διάρκεια: 2 1/2 ώρες

Ελεύθερη συμμετοχή

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός