Κινηματογραφική μεταφορά του περιζήτητου από τα στούντιο, όταν εκδόθηκε το 2001, μυθιστορήματος της Αν Πάτσετ Bel Canto από τον έτερο αδελφό Γουέιτζ, τον Πολ (About a boy, Mozart in the jungle).

 

Σε αυτό το δράμα ομηρείας, μια διάσημη σοπράνο (Τζουλιάν Μουρ) αποδέχεται μια καλοπληρωμένη πρόσκληση για να τραγουδήσει σε μια αδιευκρίνιστη χώρα της Λατινικής Αμερικής και με το που ξεκινάει το πριβέ κοντσέρτο παγιδεύεται, μαζί με τους εκλεκτούς παριστάμενους πολυεθνικής προέλευσης, από οπλισμένους αντάρτες που εισβάλλουν στο μέγαρο και ζητούν πολιτικά ανταλλάγματα.

 

Η έκρυθμη κατάσταση παρατείνεται για πολλές ημέρες, με έναν Ελβετό διαπραγματευτή (Σεμπάστιαν Κοχ) να προσπαθεί να αποτρέψει το χάος που επίκειται, και ο Γουέιτζ βρίσκει τον χρόνο να σβήσει τις όποιες πολιτικές εμπλοκές σε ένα μελόδραμα σχέσεων ανάμεσα σε κρατούμενους και δήμιους, και φυσικά την πρωταγωνίστρια με έναν σημαντικό Ιάπωνα (Κεν Γουατανάμπε) που ήλθε ειδικά για να την παρακολουθήσει, ως θαυμαστής με έξτρα ενδιαφέρον.

 

Εξού και ο τίτλος Bel Canto, που κατεβάζει το περιορισμένο εύρος της σοβαρής όπερας στον λαό. Με εξαίρεση την ξαφνική λύση και το δυναμικό ξεκίνημα, η ταινία στερείται αιχμής και πρωτοτυπίας και ανελίσσεται με σεναριακές αφέλειες και κλισέ στους διαλόγους, αποδυναμώνοντας ένα ετερόκλητο, ικανό καστ.