“Θεριστές της νύχτας”

Ιστορίες που συνέβησαν, συμβαίνουν. Πιθανόν να συμβούν. Ο άνθρωπος κυνηγάει το όνειρο, μετρά το ριζικό του, μάχεται με τη λογική. Κάποτε άθυρμα των επιλογών του. Κρίνεται αυστηρά από το κοινωνικό περιβάλλον του. Έρωτας και θάνατος. Τα σύνορα της ζωής και στη μέση ο άνθρωπος που αναζητά το νόημά της. Να βρει μία πρόφαση για να συνεχίσει τον αγώνα της. Μ' ελπίδα.

The LiFO team, 22.8.2022 | 11:51
ADVERTORIAL


Κατά τον Γάλλο συγγραφέα André Maurois, "στη λογοτεχνία, όπως και στην αγάπη, μας εκπλήσσει αυτό που διαλέγουν οι άλλοι." 


Για τους "Θεριστές της νύχτας" του Αθανάσιου Πάσχου, εκείνο που εκπλήσσει είναι το ότι οι επιλογές των κειμένων του, οι λογοτεχνικοί του χαρακτήρες, αλλά και η βαθιά, βιωματική θα μπορούσε να πει κανείς "υπόστασή" τους, δημιουργούν μια "ατμόσφαιρα" ταύτισης του αναγνώστη μαζί τους.


Η γραφίδα του συγγραφέα ηθογραφεί αβίαστα πρόσωπα, που το καθένα τους "κομίζει" μια ξεχωριστή νοηματοδότηση της ζωής, με αναλογίες που θυμίζουν τον μέγα Σκιαθίτη ηθογράφο.

“Θεριστές της νύχτας”

Ο Αθανάσιος Πάσχος απέδειξε και με τη συγκεκριμένη συλλογή ότι και η σύγχρονη νεοελληνική λογοτεχνία μπορεί να εκφράζεται πηγαία, αυθεντικά, γνήσια εκφραστικά, σημασιοδοτώντας την πραγματικότητα μέσω μιας αισθητικής ποιότητας αναγνωρίσιμης. 


Προσβλέπουμε στη συνέχιση της εμπνευσμένης κατάθεσης ψυχής του Αθ. Πάσχου και τον ευχαριστούμε για τα σπουδαία κείμενά του!

 

Info: https://iolcos.gr/eshop/titlos/theristes-tis-nychtas/

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=117897830363791&id=101041652049409