Οι Εκδόσεις Αρμός παρουσιάζουν το βιβλίο της Άννας Καραμάνου «Η ειρηνική εξέγερση των θηλυκών Sapiens 1821 – 2021»

Παρουσίαση: Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 και ώρα 12:00.

The LiFO team, 2.6.2022 | 18:23

Οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Καραμάνου  «Η ειρηνική εξέγερση των θηλυκών Sapiens 1821 – 2021» το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 και ώρα 12.00 στον «Κήπο του Μουσείου» του Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων 44, Αθήνα)

 

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Νάντια Γιαννακοπούλου, Βουλευτής Β2 Αθηνών, Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Διονύσης Γουσέτης, Αρθρογράφος στην Καθημερινή

Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα &

 την Ευρώπη, πρ. Επίτροπος ΕΕ, πρ. Υπουργός

Μαρία Ρεπούση, Ιστορικός, καθηγήτρια ΑΠΘ, πρ. Βουλευτής ΔΗΜΑΡ

και η συγγραφέας του βιβλίου Άννα Καραμάνου

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα συναρπαστικό ιστορικό ταξίδι με αφετηρία την Επανάσταση του 1821 και τερματικό σταθμό την πανδημία και το κίνημα MeToo 2021. Μία βασική ιστορική και πολιτική γνώση για τα 200 χρόνια του νεοελληνικού έθνους-κράτους, που κάθε Έλληνας και Ελληνίδα χρειάζεται να κατέχει.

Μεγάλα ιστορικά γεγονότα, ο ρόλος της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, οι θρίαμβοι και οι εθνικές συμφορές, ο ρόλος των γυναικών, αλλά και ποιες ιδέες διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα καταγράφονται αναλυτικά.

Μέσα στον αχό της πολιτικής και των ιστορικών γεγονότων, παρακολουθούμε την ειρηνική εξέγερση των θηλυκών σάπιενς που με σημαία τις οικουμενικές αξίες διεκδικούν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους και δικαιοσύνη των φύλων.

· Ποια ήταν η επιρροή του ευρωπαϊκού και νεοελληνικού Διαφωτισμού;

· Ποιος ο ρόλος της ελληνικής διασποράς και της Δύσης;

· Ποια ήταν η δυναμική συμμετοχή των γυναικών στον νικηφόρο Αγώνα κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στους μετέπειτα πολέμους;

Το βιβλίο αποκαλύπτει τους αποσιωπημένους φεμινιστικούς αγώνες και τη σημαντική συμβολή των θηλυκών ανθρώπων στην επέκταση και θεσμική θεμελίωση του νεοελληνικού κράτους από τους Ιωάννη Καποδίστρια, Βασιλιά Όθωνα, Χαρίλαο Τρικούπη και Ελευθέριο Βενιζέλο, μέχρι και τη σύγχρονη ευρωπαϊκή εποχή. Προσφέρει άφθονη ύλη για περηφάνια και για δάκρυα, για αναστοχασμό και αυτογνωσία!

Α. Κ

Οδηγός Βιβλίου