«Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο»: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Ιωσήφ Σηφάκη

Μια κατάθεση ψυχής ενός από τους διαπρεπέστερους Έλληνες στον κόσμο, που θεωρείται ως μια διάνοια της επιστήμης της πληροφορικής.

LIFOTEAM 8.12.2020 | 14:00

Μια κατάθεση ψυχής ενός από τους διαπρεπέστερους Έλληνες στον κόσμο, που θεωρείται ως μια διάνοια της επιστήμης της πληροφορικής. Τιμημένου με το βραβείο Turing, την ανώτατη διάκριση στην πληροφορική. Χάρη σ' αυτόν σήμερα τα αεροπλάνα πετάνε με μεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης, οι πρωτοποριακές εργασίες του εφαρμόζονται από την Intel, την Microsoft και την Google.


Η διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ιωσήφ Σηφάκη «Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 17:30, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός και ο συγγραφέας του βιβλίου Ιωσήφ Σηφάκης.

 

«Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο»: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Ιωσήφ Σηφάκη

 

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω Youtube εδώ.

 

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα:
Ήταν επιθυμία και ευθύνη μου να γράψω για τη σπουδαιότητα της γνώσης ως άυλης οντότητας, ξεχωριστής από τις φυσικές οντότητες, και την ανάγκη κατανόησης των διαδικασιών ανάπτυξης και εφαρμογής της.


Να δείξω πώς νέες έννοιες και μοντέλα από την Πληροφορική μάς βοηθούν να εμβαθύνουμε στη λειτουργία της ατομικής και της συλλογικής συνειδητότητας.


Πώς οι κάθε είδους δομές που συνθέτουν τις κοινωνίες μας ορίζουν πάνω απ' όλα πληροφορικά συστήματα, των οποίων η εύρυθμη λειτουργία εξαρτάται από την απρόσκοπτη και έγκαιρη ανταλλαγή αξιόπιστων γνώσεων.


Ελπίζω το παρόν πόνημα να είναι η απαρχή της μύησης του αναγνώστη στην έννοια της γνώσης, στις πολλαπλές μορφές και χρήσεις της. Να του δώσει τα εφόδια για να δει τον κόσμο μέσα από το γνωσιολογικό πρίσμα, τον γνώμονα για να πράξει σωστά ως άτομο και ως πολίτης. - Ιωσήφ Σηφάκης

 

«Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο»: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Ιωσήφ Σηφάκη
Οδηγός Βιβλίου