Αγέλαστος Πέτρα: Μια καθηλωτική ιστορία για την παιδική εργασία και κακοποίηση

Στο συγκλονιστικό νέο μυθιστόρημα της Βανέσσας Λαμπροπούλου αποτυπώνεται ο πόνος που βιώνει ένα ανήλικο παιδί στο σώμα και στην ψυχή του από τη σεξουαλική κακοποίηση και τα δεινά που υφίσταται από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του

The LiFO team, 16.11.2023 | 20:31

ADVERTORIAL

 

Η Αγέλαστος Πέτρα ρίχνει φως σε ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις παγκοσμίως. Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ταϊλάνδη και στην Ινδία τη δεκαετία του ’70. Ένα εννιάχρονο αγόρι, ο Σαρούτ, από τα πρώτα τρυφερά χρόνια της ζωής του γίνεται µάρτυρας της ανθρώπινης ένδειας και θηριωδίας. Μεγαλώνει σε μια κοινωνία όπου επικρατούν η σωματεμπορία και η παιδική εργασία, σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας, όπου η κουλτούρα της βίας έχει βαθιές ρίζες. Παγιδευµένος σε αδιέξοδα που του επιβάλλουν η ανέχεια, η οικογένεια, οι κοινωνικές συνθήκες και οι προκαταλήψεις, αναµετριέται καθηµερινά µε τις επώδυνες µνήµες που τον καταδιώκουν και με την ίδια του την ύπαρξη. Σε έναν άνισο αγώνα επιβίωσης θα καταφέρει να ορθώσει ανάστηµα στην εξουσία που έχει προδιαγράψει το µέλλον του και να πάρει τη µοίρα στα χέρια του.

 

Αγέλαστος Πέτρα: Μια καθηλωτική ιστορία για την παιδική εργασία και κακοποίηση

 

Στο συγκλονιστικό νέο μυθιστόρημα της διακεκριμένης συγγραφέως Βανέσσας Λαμπροπούλου, Αγέλαστος Πέτρα, αποτυπώνεται ο πόνος που βιώνει ένα ανήλικο παιδί στο σώμα και στην ψυχή του από τη σεξουαλική κακοποίηση και τα δεινά που υφίσταται από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, το μακροχρόνιο παιδικό τραύμα που διαμορφώνει και καθορίζει ζωές, οι απάνθρωπες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται μικρά παιδιά και φτωχές οικογένειες με καθεστώς κληρονομικής δουλείας, η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η διαφθορά αλλά και η σθεναρή αντίσταση ενός παιδιού σε μια εξουσία που έχει προκαθορίσει τα πάντα, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή.

 

Η Αγέλαστος Πέτρα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή

Οδηγός Βιβλίου