Ανδρικές απολαύσεις

Ανδρικές απολαύσεις Facebook Twitter
2

http://books.vres.gr/uploads/books_images/118/117524.jpg

Πυροκροτητής της διαδικασίας επίσπευσης ανατροπών και ριζικών αλλαγών στο εκλογικό σύστημα, αλλά και γενικότερα στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να γίνει η δήλωση του βουλευτή κυρίου Πέτρου Τατσόπουλου.

Η δημόσια παραδοχή του, μέσω των στηλών του περιοδικού Crash, για τη μεγάλη «διεισδυτικότητα» που έχει στους ψηφοφόρους της Β' Αθήνας –Περιφέρεια όπου και εκλέγεται– η οποία αριθμεί περίπου 1,5 εκατομμύριο εγγεγραμμένους, κατέρριψε και τις τελευταίες επιφυλάξεις στο επιτελείο του πρωθυπουργού.

Οι σύμβουλοι, έχοντας στα χέρια τους αναλύσεις που απέρρεαν από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών για τα χαρακτηριστικά του εκλογικού σώματος, είχαν διαμορφώσει την εκτίμηση, ότι οι γυναίκες ψηφοφόροι, οι ηλικίες 36-53 χρόνων, η Β΄ Περιφέρεια Αθηνών και οι νέοι εκλογείς, κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τώρα, ύστερα την επιβεβαίωση, δια στόματος του ιδίου, πληροφοριών που έλεγαν, ότι «ο Τατσόπουλος δεν θ' αφήσει ούτε θηλύκια γάτα», άρχισαν να ψάχνουν πυρετωδώς για το νέο εκλογικό σύστημα, ενόψει μάλιστα και του ενδεχομένου ν' αναγκαστεί η κυβέρνηση, είτε εξαιτίας μη καταβολής της δόσης, είτε οποιουδήποτε άλλου «ατυχήματος», να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι βέβαιο ότι θα πιέζουν εν χορώ –υποκινούμενοι από ζήλια ή από φθόνο– κι όλοι οι άρρενες τοπικοί βουλευτές.

Αναμένεται, ότι η επίσημη εκδοχή για την ανάγκη κατάτμησης της Β' εκλογικής Περιφέρειας σε 4 ή 8 μικρότερες –όπως μάλλον θα προβλέπεται στο νέο σύστημα– θ' αποδοθεί στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά την απογραφή του 2011, που επιβάλουν την αύξηση των βουλευτικών εδρών της Περιφέρειας αυτής κατά 2, δηλαδή από 42 σε 44.

Ενδεχομένως, βέβαια, όλη αυτή η αναταραχή κι η αναστάτωση, μετά από τις παραπάνω δηλώσεις, κι ιδιαίτερα η ανησυχία των βουλευτών, να είναι άνευ λόγου και σημασίας –είναι γνωστό άλλωστε πώς συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα– αφού για τις επόμενες εκλογές, ίσως ο κύριος Τατσόπουλος, λόγω ακριβώς της μεγάλης του διεισδυτικότητας στο εκλογικό σώμα, να βλέπει «με καλό μάτι» το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Μάλλον όμως ένα τέτοιο σενάριο συγκεντρώνει μηδενικές πιθανότητες, αφού αυτόν τον ρόλο –σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις– σκοπεύει να κρατήσει για τον εαυτό του ο κύριος Τσίπρας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Τι να πει κανείς, @Βούδα μου! Το πιο ανησυχητικό απ' όλα είναι ότι αρκετοί ψηφοφόροι του κόμματος του κ. Τατσόπουλου επικροτούν τέτοιου είδους γραφικότητες.