ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.7.2020 | 20:21

Η κρυφή σοφία των μανιταριών

Μιας κι έχω έμπνευση σήμερα, θα ήθελα να σας πω κι αυτό: το να ψάχνεις τον/την κατάλληλο άνθρωπο για να βρεις την Αγάπη μαζί του (διότι έτσι είναι: δεν βρίσκεις την Αγάπη “σε” κάποιον- βρίσκεις την Αγάπη “ΜΕ" κάποιον) είναι σαν να ψάχνεις για άγρια μανιτάρια.Αν δεν έχεις εκπαιδευθεί από κάποιον γνώστη, θα κάνεις επικίνδυνα trial and error, με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να δηλητηριαστείς. Στην καλύτερη περίπτωση, την γλυτώνεις με μπόλικο χαμένο χρόνο και μια διάρροια. Στην χειρότερη, μπορεί να σου καταστρέψει τη ζωή. Αυτόν τον ρόλο του γνώστη και καθοδηγητή έπαιζε κάποτε η κοινότητα κι οι γονείς, αλλά ας όψεται ο μοντερνισμός που διέλυσε την εκτεταμένη οικογένεια κι η μονοθεϊστική ηθική που διαστρέβλωσε την έννοια της αγάπης και καταπίεσε ΚΑΙ τα δύο φύλα. Μόνο με αληθινή, έμπειρη καθοδήγηση, θα επιλέξεις σωστά. Αυτή δυστυχώς δεν υπάρχει πια (κι αν υπήρξε ποτέ, υπήρξε για λίγους).Πρέπει να έχεις μελετήσει συστηματικά το αντικείμενο. Όπως στην ταξινομητική μυκολογία, έτσι και στον άνθρωπο πρέπει να έχεις μελετήσει την ανθρώπινη φύση: κυρίως ανθρωπολογία και ψυχολογία. Ανδρολογία και γυναικολογία. Βιολογία και Διαλογισμός, για να ξέρουμε πού πατάμε, τί είμαστε και πού πηγαίνουμε. Ειδάλλως, το πας ευριστικά κι ό,τι φέρει ο δρόμος μας. Εγώ προτιμώ να κόβω δρόμο. Το ίδιο προτείνω και σ'εσάς, για το καλό της υγείας σας.Πρέπει να ξέρεις να κοιτάς κάτω (ταπεινότητα, τόσο όσο χρειάζεται). Να είσαι παρατηρητικός, άρα υπομονετικός. Με την βιασύνη, θα προσπεράσεις αυτό που ψάχνεις και θα παραπονιέσαι κι από πάνω που βρήκες μόνο τα άνοστα ή τα επικίνδυνα (ή πως, συνηθέστερα, “δεν βρήκες τίποτα”). Να έχεις επίγνωση της φύσης του αντικειμένου (εκ των πραγμάτων μικρή ποσότητα), άρα και να είσαι έτοιμος να θέσεις την ποιότητα ΠΑΝΩ απ'την ποσότητα...κι άρα να ΞΕΡΕΙΣ να εντοπίζεις την ποιότητα. Πολύ σημαντικό: να ξέρεις ΠΟΥ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ. Μερικά είδη εμφανίζονται μόνο σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα και σε συγκεκριμένες εποχές, άρα, location και timing: πάρα πολύ σημαντικά. Αν πας όπου να'ναι, όποια εποχή να'ναι, θα βρεις κι ό,τι να'ναι- αν βρεις καν. Memento mori. The only way forward is through.Υ.Γ. 1: Ναι, οκ, υπάρχουν και τα καλλιέργειας στο σούπερ μάρκετ. Αυτά όμως είναι για ανθρώπους που έχουν υπερβολικά safe κι εξημερωμένο γούστο. Η ζωή είναι αλλού. Jedem das Seine.Υ.Γ. 2: Είμαι η μετενσάρκωση του Miyamoto Musashi; Let's find out! -Aspie.
8
 
 
 
 
σχόλια
Καλώς ηρθες Aspie στη σελιδα μας! (Aspie απο το aspire να υποθέσω?) Welcome to the Dark Side λοιπον και εύχομαι να απολαύσεις το εδώ ταξίδι των εξομολόγησεων. Οπως ολοι μας! Δεν ξέρω αν γραφεις απο παλιά ή αν εισαι νεο μέλος ή απλα μας παρακολουθουσες και τωρα αποφασισες να μπεις. Οπως και να έχει είσαι καλοδεχουμενος! ;)
Καλα τα λες ως συνοχή μιας σκέψης όμως εχω ενστάσεις. Οι άνθρωποι δεν ειναι μανιτάρια. Δεν ειναι ακαμπτοι ριζωμενοι και απλα πάμε και λέμε ουαου τον/τη βρήκα ας το κόψω. Οχι. Οι άνθρωποι ειναι πολυ περισσότερο. Ψυχισμός/βιώματα/κοσμοθεωρία /εμπειρίες/ηλικία/χαρακτήρας/βιολογία ναι. Ειναι πολλά ανερμηνευτα. Πολλά κομματια παραμένουν ανερμηνευτα όσο καλα διαβασμενος κι αν παει κανεις οπως προτεινεις. Θα πεσει εξω όσο πίστα και αν ακολουθήσει τα συγγράμματα όσων αναφέρεις και τα know how. Ξέρεις γιατι? Γιατι η ζωή η ίδια έρχεται με ανατροπές που δεν φαντάζεσαι, κανεις μας δεν φαντάζεται και εκεί που ολα μοιάζουν λυμένα, θελω να πω α ωραία ειμαι εδώ βρήκα αυτον/ην, εκεί ξαφνικα η αναπάντεχη ανατροπή αλλάζει και ανατρέπει τις υφιστάμενες ισορροπίες και χάνεις οχι μονο την αποκτηθείσα γνώση (λογω εμπειριών /σχετιζεσθαι κλπ) αναθεωρεις εντελώς αυτα που θεωρουσες γνωστά. Καταλαβες? Έρχεται η στιγμη της ρήξης. Η ζωή σου ανατρέπει οτι ηξερες οτι θεωρουσες ως και καλα δεδομένο μιας συγκεκριμένης πραγματικότητας. Το δια ταύτα? Νομιζω έχει να κανει με το γνώθι σαυτόν περισσότερο εκεί δίνω εγώ το βαρος και επειτα έρχεται και κολλάει το "σχετίζομαι" σε ενα ολοκληρωμένο και υγιές "γνώθι σαυτόν ". Αυτος ειναι ο δικός μου ορισμός. Μονο έχοντας βρει τα δικά σου σκοτάδια και τα άγνωστα σημεία εισαι σε θέση να αντεξεις κάθε παράξενη αντίδραση στο σχετιζεσθαι. Φυσικά και οι εμπειρίες παιζουν τον ρολο του. Αμαθος δεν παει πουθενά κανείς, δεν προχωραει. Αμαθος ξεκινάει ναι αλλα θελω να πω αν σε αντέξει το σκοινί θα φανεί στο χειροκρότημα. "earching for somebody to complete us. When, after a few years or a few months of a relationship, we find that we're still unfulfilled, we blame our partners and take up with somebody more promising. This can go on and on--series polygamy--until we admit that while a partner can add sweet dimensions to our lives, we, each of us, are responsible for our own fulfillment. Nobody else can provide it for us, and to believe otherwise is to delude ourselves dangerously and to program for eventual failure every relationship we enter."(Tom Robbins)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ