ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.3.2020 | 16:02

Δεν ξέρω τι να κάνω .

Καλησπέρα . έχει δημιουργηθεί ένα σοβαρό θέμα . Έχουμε στην παρέα μας μια κοπέλα η οποία μας έχει πει κατά καιρούς αρκετά ψέματα χρησιμοποιώντας ακόμα και την υγεία του παιδιού της . Λογω του ότι ο άντρας μου είναι παιδικος φιλος με τον άντρα της τηςλν έχουμε συγχωρέσει πολλές φορές για τα ψέματα της δίνοντας της ευκαιριες για να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας πάλι ..και πριν λίγο καιρό ο άντρας μου έμαθε πως εκείνη εδώ και δύο χρόνια περίπου έχει γκόμενο .εκείνη δεν ξέρει πως το γνωρίζουμε . Συνεχώς με παίρνει τηλέφωνο να πιούμε καφέ . Όμως δεν θέλω να την βλέπω νιώθω αηδία πλέον . Τι να κάνω να περιμένω ο άντρας μου να μιλήσει στον άντρα της πρώτα η να της το πω face to face ότι ξέρω για να μην με ενοχλεί πλεον . Η να μην πούμε τίποτα για να μην πληγώσουμε τον άντρα και το παιδί της .. αχχχ
79
 
 
 
 
σχόλια
Στην ζωή μου εχω συνειδητοποιήσει ότι οποίος η οποία λέει ψέμα, μακριά, Δεν αλλάζει ο άνθρωπος και μπορεί να σε, ανακατωσει και σενα, και τον άνδρα.... Σιχαίνομαι το ψέμα και τους ψευτες ( άνδρες η γυναικες)
Μπλέκεις τη βούρτσα με τα μανταλάκια: είναι άλλο θέμα οι σχέσεις σας, και άλλο το τι κάνει με τον άντρα της. Αλήθεια, έχεις σκεφθεί μήπως έχει γκόμενο με τη συναίνεση του άντρα της και έχουν συμβατικό γάμο;
Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό Πιστευω πως ο άντρας της δεν ξέρει τίποτα . Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα έκανε κάτι τέτοιος απ' τ χρόνια που τον γνωρίζω δεν είναι τέτοιος άνθρωπος
Caravan ακριβώς αυτό πιστεύω ότι θα λέει στον άντρα της άσχημα πράγματα για μας . Όμως πρέπει να της μιλήσω γιατί δεν θεωρώ σωστό να βρίσκω συνέχεια δικαιολογίες για να μην την συναντήσω .. κάποια στιγμή θα με ρωτήσει γιατί την αποφεύγω .. τώρα όπως λες θα κάτσω σαν θεατής να δούμε το τέλος .
-Κικίτσα μου, Θα νομίζεις ότι κάτι έχω και σε αποφεύγω. Δεν μου έχεις κάνει κάτι εμένα προσωπικά, και δεν θέλω να με παρεξηγήσεις, όμως δεν βρίσκω να έχουμε κοινό έδαφος συνύπαρξης. Καταλαβαίνεις. Εύχομαι πάντα να είσαι καλά και να περάσει ανώδυνα η καραντίνα. {από αρχής μέχρι τέλους αλήθεια χωρίς υποκρισίες και χωρίς προσβολές, ούτε χρυσώματα χαπιού}
Caravan Είμαι σίγουρη πως και εκείνη γνωρίζει ότι δεν έχουμε κοινά . Λογικά θα καταλάβει το γεγονός ότι κάναμε παρέα λόγω των αντρών που είναι παιδικοί φίλοι . Η καθεμία ας τραβήξει το δρόμο της . Ήρθε η ώρα να μην συμβιβάζομαι πλέον για ανθρώπους που δεν ταιριάζω .σε ευχαριστω . Και φυσικά δεν κατακρίνω κανέναν για τις σκέψεις του :)
Υποψιάζομαι ότι έχει μυριστεί ότι γνωρίζετε και θέλει να σας καλοπιάνει για να μην γίνει κάποια αποκάλυψη που δεν θέλει. Ή τα ξέρει ήδη ο άλλος όλα και δεν την νοιάζει, οπότε με θράσσος σας κάνει παρέα. Με το καλό, λοιπόν. Όσο πιο ουσιαστικές σχέσεις δημιουργείς, τόσο λιγότερα τέτοια προβλήματα θα έχεις. Καλή τύχη σου εύχομαι.
να ξερεις ότι αν ανακατευτείς και το μάθει ο άντρας της θα την βγάλεις κ από την δύσκολη θέση..ο μόνος χαμένος θα είναι ο άντρας της ο οποίος θα πρέπει να πάρει αποφάσεις τις οποίες μπορει να μην θέλει..να χωρίσει κ να μην είναι με το παιδί του..και εσυ θες το καλο του σωστά;Και ως γνωστόν το μεγάλο θύμα θα είναι το παιδάκι...Μην ανακατεύεσαι λοιπον σε θέματα που δεν σε αφορούν..
Πλοτ τουϊστ, και ίσως βγαίνω από το όριο του καλοπροαίρετου, στο συγκεκριμένο, όμως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γυναίκες είναι ερωτευμένες κρυφά (ή καλοβλέπουν) άντρες φιλενάδων τους και "σκάνε" που οι άλλες τους φέρονται άσχημα, όπως πιστεύουν, ενώ τους έχουν και τους χαίρονται, ενώ εκείνες πασάδες θα τους είχαν κλπ κλπ. Σκάνε όταν βλέπουν τέτοια αυτές οι περιπτώσεις και δεν είναι η τάξις κι η ηθική που τις πνίγει στο δίκιο τους. 'Αλλο πράγμα είναι...Just saying.
Βλέπεις caravan; Και άλλος που πιστεύει ότι το μεγάλο θύμα θα είναι το παιδάκι.Αλλά ότι η γυναίκα περιμένει να την βγάλει κάποιος άλλος από την δύσκολη θέση, όχι αυτό το σενάριο δε θα το φανταζόμουν.
Ακριβώς πιστεύω και εγώ ότι το μεγάλο θύμα είναι το παιδί . Αν χωρίσουν ο καθένας κάνει την ζωή του . Απλά εκείνος δεν θα βλέπει το παιδί γιατί εκείνη θα τα πάρει μαζί Θεσσαλονίκη .το θέμα είναι μόνο το παιδί .
Παιδιά για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση ουδέ ποτέ την ζηλεψα ούτε ποτέ γουσταρα τον άντρα της . Την κράτησα στη ζωή μου επειδή δεν έβρισκα τον τρόπο να την βγάλω γιατί πάντα ερχόταν και ζητούσε συγνώμη και πάντα την πίστευα αλλά πλέον και με άλλα ψέματα που είπε δεν την θέλω στη ζωή μου . Και το παιδί το σκέφτομαι γιατί είναι μικρό σε ηλικία .. δεν εξομολογήθηκα επειδή την ζηλεύω ούτε τίποτα . Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές
Εντάξει, δεκτό. Αυτό που πρέπει να κάνεις από δω και στο εξής είναι να ξεδιαλέγεις για παρέα σου ανθρώπους που εκτιμάς ουσιαστικά. Με το να την ανέχεστε της έχετε δημιουργήσει μια ψεύτικη έννοια "ασφάλειας" όπου σας έχει κάνει συνενόχους ενώ δεν θέλετε. Αυτό για μένα είναι το ουσιαστικό και το ουσιώδες της κατάστασης. Συνήθως το ζευγάρι τα βρίσκει, ή χωρίζει, αλλά ποτέ ξανά δεν κάνει παρέα με τους ανθρώπους που του γνωστοποίησαν την κατάσταση που δεν ήθελαν να δουν κατάματα από μόνοι τους.
Δεν χρειάζεται η γυναίκα αυτη να είναι φίλη σου αν δεν το επιθυμείς...άλλωστε την γνώρισες μέσω του συζύγου σου δεν είναι επιλογή σου...είναι μια κοινωνική σου υποχρέωση όπως τόσες άλλες στα πλαίσια του γάμου σου..κατέταξε την σε αυτή τη κατηγορία και ηρέμησε..
Caravan έχεις δίκιο αύριο θα την πάρω να της μιλήσω να της πω τους λόγους που δεν την θέλω δίπλα μου . Ο άντρας μου απ' ότι μου είπε πριν λίγο θα φωνάξει τον φίλο του να του μιλήσει γιατί στο τέλος πιστεύει ότι θα βγει και μπλεγμένος επειδή ήξερε και δεν μίλησε . Και πραγματικά δεν έκανα την εξομολόγηση γιατί κανέναν κακό σκοπό . Στο μέρος που μένουμε γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας οπότε θεώρησα πως θα μπορούσα να έχω κάποια συμβουλή χωρίς να με ξέρουν . Και κατανοώ ότι κάποιος μπορεί να σκεφτεί το οτιδήποτε . Ίσως επειδή δεν είχα ανάπτυξη με το σωστό τρόπο την εξομολόγηση ?
Little Fish, πραγματικά δεν νομίζω ότι μια τέτοια συζήτηση θα κάνει κάποιο καλό. Η ίδια είναι πιθανό σε κίνηση άμυνας να κάνει επίθεση σε σας, λέγοντας ποιός ξέρει τι κακεντρέχειες στον άντρα της και άντε μετά να τρέχετε να αποδείξετε ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Πιστεύω ότι πιο έντιμο είναι ο μεν άντρας σου να κάνει αυτό που του υπαγορεύει η συνείδησή του. Εσύ πάλι ή να μην ανακατευθείς καθόλου, εφόσον ο άντρας σου μιλήσει ή αν πρέπει να κάνεις κάτι να δείξεις με σαφή τρόπο, αλλά χωρίς αναφορά στον ελέγαντα στο δωμάτιο, ότι δεν έχετε κοινά σημεία επαφής με την συγκεκριμένη γυναίκα για παρέα ενώπιος-ενωπίω οι δυο σας. Problem solved.
Eπίσης σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει "θα βρει μπελά επειδή δεν μίλησε". Μπελά θα βρει έτσι κι αλλιώς. Ο μπελάς έρχεται επειδή είναι πιο εύκολο να πετάνε ευθύνη οι άνθρωποι σε άλλους για τις προσωπικές τους επιλογές (στη συγκεκριμένη περίπτωση, του κερατά). Κάτσε αναπαυτικά και παρακολούθησε.
Όχι, εγώ νομίζω ότι την ζηλεύεις! Θες να τιμωρηθεί, γιατί κάνει κάτι που σου βγάζει μια δική σου έλλειψη (ποιά είναι αυτή, μόνο εσύ το ξέρεις).Είδες το'πα. Κι άλλοι το σκέφτηκαν αλλά δεν στο λένε από λεπτότητα. Ούτε μένα μ'αρέσουν τα ψέμματα. :)
Εσύ έπρεπε ήδη να κρατούσες αποστάσεις αφού δεν ταιριάζετε και δεν σου κάνει σαν άνθρωπος. Η αιτία για να ξεκόψεις ήταν ήδη εκεί, δεν χρειαζόσουν και αφορμή. Δηλαδή αν δεν απατούσε ποτέ τον άντρα της θα την έτρωγες στη μάπα για πάντα;
Σνουπάκο, εκεί ήθελα να το πάω: άτομο που κάνει τόσο συμβιβασμό στις επαφές της με ανθρώπους που δεν εκτιμάει, από ποιό ηθικό ανάστημα κουνάει το δάχτυλο στον ξένο άνθρωπο;
Ναι καλά αυτό είναι ακατανόητο. Αν δεν μου κάνει κάποιος δεν συνεχίζω να κάνω παρέα μαζί του ελπίζοντας ότι θα ληστέψει καμιά Τράπεζα για να τον κλείσουν φυλακή και να τον ξεφορτωθώ. Αν ήταν έτσι θα είχαμε μια ντουζίνα κουστωδίες ο καθένας μας κοντά του από ακατάλληλους για τον ίδιο ανθρώπους.
Σνούπυ, είσαι κατά τεκμήριο έξυπνος άνθρωπος και με εκπλήσσεις. ΦΥΣΙΚΑ και άμα είμαι ένα καρακατσουλιό κρατώ δίπλα μου έναν άνθρωπο που δεν εκτιμώ και δεν εγκρίνω, ώστε εγώ να νιώθω ανώτερη και σωστή και να απαλύνω τα κόμπλεξ μου. Τα είπε η Λίζα με το πρώτο πρώτο σχόλιο. "Δεν θέλω να πληγώσω τον άντρα της και το παιδί". Γιατί ίσως σκόπευε να ενημερώσει και το παιδί για τις πομπές της μητρός του, ας πούμε, της μοιχαλίδος! Τσ τσ τσ. Πολύ φαρισαϊσμός για το γούστο μου.
Για το παιδί μπορεί να εννοεί σε περίπτωση διαζυγίου. Κοίτα, το ότι κάτι μου είναι ακατόνητο, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει. Πάρα πολλοί άνθρωποι συναναστρέφονται άλλους που δεν αντέχουν λόγω αδυναμίας να το χιεριστούν. "Απλής" αδυναμίας, χωρίς κατά τα άλλα να είναι του χαμού. Το πρόβλημα για μένα είναι ότι δεν καταλαβαίνει πως είναι έξω από όλο αυτό, δεν είναι Φίλη με το ζευγάρι.Επίσης η αιτία προϋπήρχε όπως ανέφερα και πριν. Για μένα ακατανόητο είναι και το να αναρωτιόμαστε αν πρέπει να πούμε κάτι τέτοιο σε έναν δικό μας άνθρωπο. Δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει, το να θεωρούνε άλλοι πως δεν τους αφορά. Εμένα με αφορά όταν το ξέρω, και αν ΔΕΝ με αφορά καλά θα κάνουν να μην μου το μοστράρουν όπως συμβαίνει πολλές φορές. Ρωτάει αν πρέπει να το πούνε. Η γνώμη μου είναι ότι η ίδια δεν έχει καμία δουλειά και στη θέση του άντρας της δεν θα είχα απορίες για το τι πρέπει να κάνω.
Επομένως ποιά η σκοπιμότητα της εξομολόγησης αυτής; *waits patiently*To ερώτημα είναι ρητορικό. Καίγεται να το σκάσει το παραμύθι, εκείνη είναι η γνωστή που ανακάλυψε την άλλη στο facebook...
Α αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Σε περιπτώσεις που υπάρχει ψάξιμο/δόλος μιλάμε για αχαρακτήριστες συμπεριφορές. Δεν εννοώ ότι η Εξ έκανε κάτι τέτοιο, όπως είπα δεν μπορώ να ξέρω κουβέντα κάνουμε.
Εξ θα μπορούσες να είχες ξεκόψει πιο νωρίς. Θα μπορούσε μια χαρά ο άντρας σου να κάνει παρέα με τον άντρα της αφού είναι παιδικοί Φίλοι και τέρμα. Τώρα πρέπει ο άντρας σου να αποφασίσει τι θα κάνει, εσύ δεν είσαι Φίλη με κανέναν τους.Στη θέση του θα το έλεγα αν το ήξερα με σιγουριά.
Καλά όχι ότι δεν έχουμε ακούσει κουλά. Μια γυναίκα έλεγε στην καινούργια της γνωριμία ότι δεν έχει social ενώ είχε και μάλιστα μαζί με τον άντρα της.
Και πού θα το μάθει, αν το μάθει, όπως κι αν το μάθει, μην πιστέψεις ότι θα επέλθει κάποια ηθική κάθαρση και θα πάρει ο κακός τα τρία του κι ο καλός ηθική δικαίωση. Αυτές οι καταστάσεις είναι για όλους τους εμπλεκόμενους χασούρα...
Σου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί ο άντρας της να το ξέρει, να τα έχουν συμφωνημένα, να μην του σηκώνεται και να της λέει "πήγαινε εσύ να μην μένεις έτσι" και τόσες άλλες πιθανές ερμηνείες;
Caravan προσωπικά πιστεύω ότι περιπτώσεις που εννοείς αποτελούνε εξαιρέσεις. Σε εμένα δεν θα έφτανε αυτή η μικρή πιθανότητα για να μην το πω και αν ήταν έτσι, θα ήταν έτσι.
Όπως και να έχει σε δικό μου άνθρωπο θα το έλεγα. Πόσο μάλλον σε μια τέτοια περίπτωση που έχουν τόσοι άνθρωποι πρόσβαση σε αυτήν την πληροφορία.
Little fish, OK, αφού μου το λες έτσι, ας το πιστέψω. Και δεκτό ότι στενοχωριέσαι για τον άντρα σου. Όμως γιατί τόσο πολύ να στενοχωριέται ο άντρας σου για κάτι που δεν αποφασίζει ο ίδιος και που αν πρόκειται κάποιος να πάρει απόφαση να το πει (προσδοκώντας τι άραγε;) είναι εκείνος ο ίδιος;Αλίμονο, αν βασανίζεται για ηθικά διλήμματα που θα έπρεπε να έχει ήδη λυμένα μέσα του.
σκέψου πόσες ευκαιριες εχει .......... εγω μια πατάτα να κάνω κι με απομονώνουν ........ τούτη τάχει κάνει μάνταρα κι ακόμα την υπομένουν ............ τι να πεις ??? καποιοι εχουν τελικά αλη αύρα ............
γατουλιτσα πάλι λυπημένη ??? πάρε :):):):)https://www.google.com/search?q=%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE%B1+%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B1&rlz=1C1GGRV_enGR751GR751&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiFr4T3pazoAhVV8eAKHfE2BJkQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1280&bih=881
Ένας γνωστός μας την βρήκε τυχαία και της έστειλε αίτημα φιλίας πιστεύοντας ότι είναι το κανονικό της και μετά είδε ότι στις φωτογραφίες δεν είναι με τον άντρα της και μετά εκείνη τον κατάλαβε και τον έκανε μπλοκ
Το τι κάνει με εσάς κ αν σας λέει ψέμματα είναι εντελώς άλλο θέμα με το τι κάνει στη συζυγική της ζωή. Δε νομίζω ότι σας αφορά το τι κάνει με τον άντρα της.Που νιώθεις κ αηδία.. σιγά μωρή "κυρία" εσυ..
Δεν το είπα με κακία το είπα γιατί απ' όσο ξέρω δεν έχουν κανένα πρόβλημα μεταξύ τους . Και αηδία νιώθω που της έχω δώσει ευκαιρίες και λέει ψέματα συνεχώς διότι εδώ που μένουμε δεν έχεις άλλες φίλες . Αν το πήρες αλλιώς σορρυυυυυ
Ο τρόπος που το έθεσες αυτήν την εντύπωση μου δημιούργησε εμένα.Όπως κ να έχει δεν μπορείς με τίποτε να ξέρεις τι συμβαίνει ανάμεσα σ ένα ζευγάρι -επειδή λες "απ όσο ξέρω"- κ εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι θέμα δικό της κ του άντρα της κ κανενός άλλου. Δεν καταλαβαίνω γιατί θίγεις το θέμα των ψεμάτων μαζί με την υποτιθέμενη απιστία της. Εφόσον είχες διαπιστώσει ψέματα, πράγμα το οποιο δεν μπορείς να χωνέψεις σαν άνθρωπος, έπρεπε να την είχες απομακρύνει εξ αρχής.Δεν είναι δικαιολογία το "εδώ που μένουμε δεν έχεις άλλες φίλες"... για μένα τουλάχιστον. Εγώ σαν άνθρωπος προτιμώ να μείνω μόνη μου παρα να κάνω ακόμη κ απλή παρέα με κάποιον που δεν εκτιμώ για τον οποιονδήποτε λόγο.

Απεργία την Πρωτομαγιά