ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.2.2020 | 21:46

Σταθμός Βικτώρια

Ο Ηλεκτρικός με αφήνει στη στάση Βικτώρια. Είναι Παρασκευή, τέσσερις πάρα τέταρτο, δεν θέλω να αργήσω στη δουλειά. Πάλι δεν λειτουργούν οι κυλιόμενες, ένας πρόσφυγας κοιμάται στην άκρη. Ανεβαίνω τις σκάλες, πονάνε τα πόδια μου. Κανείς δεν προσέχει ότι βιάζομαι, κανένας δεν κάνει στην άκρη να περάσω. Ποτέ δεν κουβαλάω το σακίδιο στην πλάτη μου. Ίσως είμαι υπερβολικά καχύποπτη… Ανεβαίνω την Χέυδεν και παρατηρώ. Φοιτητές που γυρνάνε σπίτι, κοιτάζουν μηχανικά τα κινητά τους, ένας πλανόδιος βιβλιοπώλης που δεν προσπαθεί πια να πουλήσει και λίγα λόγια σε ένα ατημέλητα κολλημένο χαρτί στον τοίχο. «Παρακαλώ μην γράφετε στον τοίχο, είμαι καθαρίστρια και δουλεύω με ένα χέρι.» Μουντός καιρός,μουντή Αθήνα,όπως και η διάθεση μου. Περιμένω στο φανάρι, μερικοί όμως όχι. Περνάνε με κόκκινο. Που να πηγαίνουν άραγε; Μια γυναίκα δίπλα μου μιλάει με τον εαυτό της. Θυμώνει. Μάλλον δεν της απάντησε…Ένας άνδρας κοιμάται στην στάση, εγώ επιταχύνω το βήμα μου. Όχι επειδή φοβάμαι, αλλά για να μην αργήσω. Άλλωστε έχω συνηθίσει πια. Στην στάση των ΚΤΕΛ στο πεδίο του Άρεως, ένα αστυνομικό λεωφορείο. Ένα στενό πιο κάτω, εθισμένοι μετανάστες αγόραζαν κάνναβη και μεθαμφεταμίνη, ενώ οπλισμένοι αστυνομικοί αγόραζαν καφέ από τον Γρηγόρη πιο κάτω. Δύσκολα αλλάζει η ρουτίνα τον εργαζομένων… Η ματιά μου πέφτει σε ένα αγόρι που φορούσε σαγιονάρες μέσα Ιανουαρίου και εγώ παραπονιέμαι που κρυώνω με μπουφάν και σκούφο…Προχωρώντας την Αλεξάνδρας, παρατηρώ μια οικογένεια(αλλοεθνείς προφανώς, δεν είναι απαραίτητο να το αναφέρω) να μοιράζεται ένα σάντουιτς. Τέσσερις παρά τρία, έφτασα στην ώρα μου δεν μου αρέσει να αργώ…Βιαζόμουν να εξυπηρετήσω χαμογελαστούς, καλοντυμένους ανθρώπους, ευτυχισμένες οικογένειες με παιδιά που δεν πεινούσαν,ώστε να νιώσω χρήσιμη. Βιαζόμουν να φτάσω σε ένα μέρος με ασφάλεια πλασματική… Αγαπητέ πελάτη, μην μου αφήνεις πέντε ευρώ τιπ,εκείνοι τα έχουν περισσότερο ανάγκη… Τρέχω να προλάβω τον τελευταίο ηλεκτρικό, αφού έχω σχολάσει…σε δεκαέξι λεπτά έρχεται…τώρα πια δεν βιάζομαι καθόλου.
30
 
 
 
 
σχόλια
Αγαθή είσαι άνθρωπος με τεράστιο απόθεμα ανθρωπιάς.Είμαι σίγουρος πως είσαι το ίδιο ευαίσθητη για όσους έχουν ανάγκη είτε ξένους είτε συμπατριώτες μας, όλοι είμαστε άνθρωποι και δεν υπάρχει λόγος να γίνεται πλειστηριασμός δυστυχίας κατά τη γνώμη μου, κοινώς ποιός δυστυχεί περισσότερο.Και ξένοι υπάρχουν που ζουν δύσκολα κι Έλληνες και γενικά άνθρωποι κάθε εθνικότητας.Να είσαι πάντα καλά και συγχαρητήρια από μένα για την ευαισθησία σου.Αλληλεγγύη για όλους όσους έχουν ανάγκη.
Εγω μια φορα(δινω δηλαδη αλλα εκει που καταλαβαινω οτι το εχει πραγματικα αναγκη, γιατι υπαρχουν κι επιτηδειοι που το εχουν κανει επαγγελμα) ειχα δωσει σε μια κυρια που ειχε την ηλικια της μανας μου και λιγο μεγαλυτερη ενα 20ευρω. Της ειπα κρυφτο να μη στο κλεψει κανενας εδω. Καθοταν σε ενα σταθμο του μετρο. Τα ματια της το πως με κοιταξε ηταν η μεγαλυτερη ανταμοιβη. Εντωμεταξυ το 20ευρω μου λειψε αλλα ειπα οτι καποιος ανθρωπος πηρε χαρα κι εκανε κατι για κεινον.
Σχετικά με τους λαθρομετανάστες που ζητάνε παραμονή. Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, αλλά το Μαρόκο δεν βομβαρδίζεται εδώ και κάτι μέρες. Λέω ρε παιδί μου, καταλαβαίνετε τον συλλογισμό μου ελπίζω.
είσαι σιωπηλή παρατηρήτρια και υπεραναλύεις μετά :) Επίσης πολλή ευαίσθητη που σκέφτεσαι τους αλλους. Επιτέλους και μια περιπτωση εργαζομένου με αισιοδοξη καρδια. Τυχεροι οσοι σε συναναστρεφονται
η κοπέλα έχει ωραίο τρόπο σκέψης και έχει θετικά αισθήματα στην καρδιά της και φαίνεται οτι δεν σκέφτεται το προσωπικό της συμφέρον κοιτάζοντας την πάρτη της όπως κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των νεοελληνων στις μερες μας (κάποιοι ειναι ετοιμοι αντι να προσπεράσουν τους ανήμπορους ακόμα και να τους ποδοπατήσουν) Και εγώ είδα σήμερα έναν ο οποίος μου έκανε τεράστια εντύπωση γιατί ήταν και σχετικά όγκώδης σε πάχος αλλά και τα μαλλιά του δεν είχαν ουτε μια ασπρη τρίχα που σημαίνει πρόσφατα περιήλθε σε αυτή τη λυπηρή κατάσταση. Και εγώ κοιτάζοντάς τον και σκεφτόμενος την εικόνα αυτή ομολογώ δεν τον βοηθησα αλλα με πληγωσσε εσωτερικα η εικονα του. Και σνούπι μην μου αντιμιλάς γιατι εχω φαει τα παιδικά μου χρόνια παλια παρακολουθόντας σε στην τιβι εισαι ηρωας μου :) <3
(Και τώρα θα ανοίξουμε συζήτηση για τα φιλοδωρήματα να γίνει εδώ μέσα Τέξας, σε συνδυασμό με τα παραπάνω που θίχτηκαν έτοιμο το μολότοφ).Ελάτε να βγάλουμε μαχαίρια.
Δεν έχει 10%, δεν μπορείς να δώσεις 10% όταν έχεις μόνο έναν καφέ. Τότε καλύτερα καθόλου (κάτι μου θυμίζει αυτό που έγραψα χα χα χα τα έχουμε ξαναπεί και φάγαμε ντομάτες).Επίσης γιατί δεν αφήνεις τον συμπατριώτη μου να εκφραστεί όπως θέλει; Ε;
Κοίτα να σου πω κάτι. Δεν νομίζω να πρόσβαλλε κανέναν (ενώ εσύ ε; φουλ στην αγένεια ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΤΟ), από εκεί και πέρα δεν μπορούν να αρέσουν όλοι σε όλους. Για παράδειγμα η συγκεκριμένη Εξομολόγηση προσωπικά δεν μου πολυάρεσε, ενώ στους περισσότερους (και σε σένα) άρεσε πολύ. Γούστα είναι αυτά τι να κάνουμε τώρα.
Έτυχε κάποτε πρόσωπο του περιβάλλοντός μου να ξεπέσει, να ζήσει χειρότερα από ''πρόσφυγας'' όπως αυτοί τους οποίους περιγράφεις. Δεν είδα καμία κρατική υπηρεσία να συγκινηθεί, κανέναν ''δικαιωματιστή'' να διακηρύξει την αλληλεγγύη του, κανέναν να νοιαστεί, ήταν απλά ένα ''χαμένο κορμί'' που έκανε κακή διαχείριση της ζωής και της περιουσίας του. Όσον αφορά στον περιβόητο ρατσισμό που είναι καραμέλα, η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν να έρθουν και να κατοικήσουν ΝΟΜΙΜΑ εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών χωρίς κανένα όριο. Κανένας δεν έχει αντιδράσει σε κάτι τέτοιο, κανένας δεν έχει διαμαρτυρηθεί, κανέναν δεν ενοχλούν. Οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί ΔΕΝ ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΝΤΑΙ. Όταν το καταλάβουμε, θα είναι αργά.
στο κείμενο που έγραψα δεν θέλω να τονίσω τόσο πολύ το προσφυγικό, τόσο όσο την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Αντι λοιπόν να κατηγορείτε τους μετανάστες, θα ήταν πιο καλό να κοιτάξουμε την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας,ειτε υπάρχουν αλλοεθνείς μέσα, είτε οχι.
η Ελλάδα εχει γίνει χάλια μαύρα γενικα σε όλους τους τομείς ............ οικονομία δουλειες ........ αβεβαιότητα ασφάλεια ...... ιατρική φροντίδα ........όλα αυτά τα χρονια με όσα συμβαίνουν ..............

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ