ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.11.2019 | 13:41

Ερωτηση

Όταν είστε μαζί τρία χρόνια και του λες ότι φέρεται άσχημα και ότι στις άλλες κοπέλες δεν φερόταν έτσι και σου λέει ότι έχεις δίκιο γιατί αυτή είναι η αλήθεια ότι οι άλλες του βγάλανε τη πίστη ενώ εσυ εισαι πολύ καλή και υποχωρητική; Τι κάνεις; Φεύγεις; με κούρασε........
15
 
 
 
 
σχόλια
Θα θελα να πω οτι ειναι ειλικρινής τουλαχιστον αλλα δε θα το πω. Γιατι δεν προκειται περι ειλικρινιας εδω αλλα περι βεβαιότητας πως ο, τι κ να σου πει (ή ακομα κ να κανει να φανταστω) εσύ θα εισαι εκει. Τα συμπεράσματα δικα σου.
Θράσος το οποιο απ οτι φαινεται συντηρεί η εξ. Γτ αν ο αλλος σου λεει μεσα στα μουτρα πως ουσιαστικα εκμεταλλεύεται το γεγονός οτι εισαι καλη (μην πω κορόιδο) κ συ το σκέφτεσαι αν πρεπει να συνεχίσεις ε κπ νομιζω εχεις μερίδιο ευθύνης μεγαλο.
Σιγουρα φέρουμε ευθύνη για όσα συντηρούμε. Απλά συνήθως σε αυτή την φάση έχεις στρεβλη αντίληψη και νιώθεις ότι φταις, δηλαδή κάπου μέσα σου για να μένεις πιστεύεις ότι το αξίζεις και ότι εσύ το εμπνέεις να σου φέρονται έτσι και γίνεσαι πιο παθητικος. Να φύγει και μετά θα τα δει αλλιώς. Επειδή έχω περάσει αυτή την φάση, η αλήθεια είναι ότι ενώ έβλεπα τι γίνεται στην πραγματικότητα όσο ήμουν μέσα σε αυτή την κατάσταση δυσκολευομουν να κρίνω ορθά. Ήμουν μονίμως μέσα σε μια κατάσταση πανικού, αγχωμένη και σίγουρα έβλεπα πως φταίω αλλά και πως μου αξίζουν όλα όσα επέτρεπα. Κι αφού τα επέτρεπα, ένιωθα δίπλα ότι έπρεπε να τιμωρηθω ενώ δεν ήμουν χαρούμενη και σίγουρα δεν με αναγνώριζα. Όσο περναει ο καιρός και απομακρυνομαι βλέπω πόσο πολύ το συντηρουσα, βλέπω καλύτερα τα θέματά μου και κάνω καλύτερες επιλογές. Οπότε είμαι της άποψης πρώτα να φύγει κάποιος από μια τέτοια κατάσταση και όταν βρίσκεται σε καλύτερο περιβάλλον θα αποδώσει τις ευθύνες δίκαια και χωρίς να υπάρχει φόβος να τα πάρεις μαζί σου και να χαριστεις σε ένα τέτοιο άτομο.Εγώ προσωπικά ήμουν μέσα σε μια κακοποιητικη κατάσταση και δεν το είχα πάρει πρέφα. Νόμιζα ότι φταίω όχι που μένω, αλλά οτι προκαλώ αυτά που μου συμβαινουν. Οπότε αφου έφταιγα δεν καταλαβαινα γιατί να μην τα αξίζω. Και μπορώ να σου πω πλέον ότι δεν τα αξιζα. Πρώτα όμως φεύγεις και μετά ρίχνεις τη δουλειά. Υ. Γ. Δεν είναι μόνο οι σχέσεις που τρως ξύλο κακοποιητικες και αυτό τις κάνει πιο δύσκολα ανιχνευσιμες.
Μπα, δεν είναι παραμύθι και κράτησα ένα σωρό "αναμνηστικά" καλού κακού, σαν δικλείδα ασφαλείας. Τόσο αμφισβήτησα την κρίση μου. :) Υ. Γ. Δεν νομίζω ότι τα αφηγήματα του Αισώπου λέγονται παραμύθια αλλά μάλλον ανήκουν κι αυτά στην κατηγορία των παραβολών (όπως του Ιησού) ή αλληγοριων.
Δηλαδή, οι άλλες του βγάλανε την πίστη, αλλά ξεσπάει πάνω σου γιατί τον παίρνει;Και για 3 χρόνια μάλιστα;Η ερώτηση είναι γιατί άφησες να συμβεί και γιατί ακόμα αναρωτιέσαι αν πρέπει να φύγεις.Από χθες έπρεπε να φύγεις.
Ας φύγει και μετά να αναρωτηθεί. Δεν έχεις ορθή κρίση συνήθως σε μια τέτοια κατάσταση. Πολλές φορές το άλλο άτομο σε χειραγωγει και σε βγάζει τρελό επειδή λες αυτά που λες. Αν έχεις κάνει και την κουταμάρα να απομακρυνθείς και από τους υπολοιπους τότε αυτός είναι το μόνο άτομο που έρχεσαι ουσιαστικά σε επαφή και μπορεί να νιώσεις ότι χάνεις τα λογικά σου. Λογικά θα υπάρχουν και καλές στιγμές, πιο αραιές πλέον και κάπως θα μπαίνει στην εξίσωση πως αν τον αγαπάει θα πρέπει να είναι μαζί του, θα λέει και τίποτα ότι θ αλλάξει και θα το παίζει αυτός θύμα κτλ. Σημασία, επιμένω, είναι η απομάκρυνση και δη αποφασιστική. Αλλιώς τα πισωγύρισματα φθειρουν κι άλλο.
Να φύγεις, δεν σε εκτιμάει ούτε τόσο δα και δεν υποτιμαει την νοημοσύνη σου από πάνω. Ακούς εκεί εσύ φταις που είναι μαλακας! Εσύ επωμιζεσαι την μαλακία του που κάθεσαι, τους ανθρώπους τους θέλουμε δίπλα μας ελεύθερους. Αν μέσα στην ελευθερία βγάζει αυτό το πρόσωπο, για μένα, αυτό είναι το πιο πραγματικό του. :)
*χωρίς το δεν μπροστά από την υποτιμηση. Σε υποτιμάει απιστευτα που δεν μπαίνει στην διαδικασία να πει έστω μια καλύτερη μπούρδα για δικαιολογία. Οπότε φύγε, μόνο κακό σου κάνει η σχέση και μην σου πω ότι στο τέλος θα λέει και ψέματα για σένα και θα προσπαθεί να βγάλει εσένα λίγη. Το έχω ζήσει και ακόμη δεν μπορώ να χωνέψω τα χαμένα χρόνια που χίλιες φορές να κοίταζα απλά νωθρη το ταβάνι. Αλλα τουλαχιστον το παρόν μας να κοιτάξουμε. Φύγε και μην υπολογίσεις τίποτα, ειδικά εκείνον, ακόμη κι αν σου κλαφτει και πει για δήθεν μετάνοιες. Φύγε και θα δεις πόσο καλύτερα θα αρχίσεις να νιώθεις αν και μπορεί αρχικά να σου κάνει τρομερή εντύπωση που ο υπόλοιπος κόσμος δεν σε θεωρει για πέταμα. Θα σου κάνει εντύπωση το ποσό καλύτερα αναπνεεις και πόσο πιο ήρεμη θα είσαι. Αρκεί να επιτρέψεις στον εαυτό σου κάτι τέτοιο.Καλή σου μέρα. :)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ