ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.10.2019 | 10:11

η ζωή είναι μια πλάκα

παίρνω τη ζωή μου στην πλάκα, παραίτούμαι από δουλειές μετά αλλάζω γνώμη το παίρνω πίσω, παίζω με διάφορους ταυτόχρονα και μπροστά τους, λέω αυτό που πιστεύω χωρίς να παίρνω υπόψιν ότι μπορεί να έιναι σκληρό και να πληγώσει, κάθε φορά ξέρω ότι θα με συγχωρήσουν και κάπως έτσι θα συνεχίσω να παίζω. Έχω καταλήξει ότι είμαι arrogant, δεν είμαι κακός άνθρωπός. Όλα τα είχα εύκολα στη ζωή μου αλλά κυρίως δύο αγαπημένους γονείς που με στηρίζουν σε όλα. Φοβάμαι ότι θα καταλήξω να είμαι μόνη και χωρίς δουλειά κάποια στιγμή...Βέβαια από την άλλη σκέφτομαι η ζωή είναι μια μεγάλη πλάκα γιατί να μας παίρνουμε στα σοβαρά, οι δουλειές, οι σχέσεις είναι δομές και δεσμοί που έχουν φτιαχτεί από τον άνθρωπο, δεν υπάρχουν πρωτόκολλα συμπεριφορών, εμείς τα ορίζουμε, τι θα γινόταν όμως αν ο καθένας ακολουθούσε τα δικά του πρωτόκολλα..
14
 
 
 
 
σχόλια
Επειδή επιλέγεις να παίζεις με τις επιλογές των άλλων δεν είσαι arrogant, ούτε και κακιά είσαι...είσαι απλά εγωίστρια(;) και ανασφαλής (;), που δεν είναι κακό, απλά να θυμάσαι ότι έτσι όπως εσύ διαλέγεις, διαλέγουν και οι άλλοι...Εννοώ ότι στο εργασιακό κομμάτι, κάποιος σε διάλεξε ή είδε κάτι σε εσένα και κάποιος άλλος (όχι ασταθής) μπορεί να είχε περισσότερη ανάγκη μία δουλειά σε σχεση με εσένα που για πλακα παραιτείσαι....Στο προσωπικό κομμάτι, οι άνθρωποι μας διαλέγουν επίσης οπότε είναι και εγωιστικό και γαιδουριά να σπαταλάς τον χρόνο του άλλου που ενδεχομένως δεν έχει διάθεση για παιχνίδια... Εάν πχ ήμουν αφεντικό σου (και με βάση αυτά που λες) και ερχόσουν να παραιτηθείς "για πλάκα" δεν θα σε δεχόμουν πίσω και το ίδιο θα έκανα και εάν ήμουν ένας από τους διάφορους, γιατί και στις δύο περιπτώσεις θα μου φαινόσουν τρομερά ασταθής και ασόβαρη.Προφανώς δεν σου έτυχε ποτέ να μη σε σεβαστούν, και ίσως για αυτό θεωρείς ότι η ζωή είναι πλάκα, έτσι ελαφρια αλλά μην θεωρείς ότι θα είναι έτσι για πάντα, και εάν θέλεις να το βλέπεις πάντα σαν πλάκα, μην παίρνεις κι άλλους στο λαιμό σου (φίλους, γκόμενους, αφεντικά)...Πλάκα, είναι άμα γελάμε όλοι. Αμα οι άλλοι πληγώνονται κλπ, και το θεωρείς πλάκα τότε μάλλον δεν έχεις χιούμορ.
Είσαι ελεύθερη να κάνεις ότι θες. Αφού τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και δεν υπάρχουν επιπτώσεις των πράξεων σου συνέχισε να τα κάνεις. Έως ποτέ όμως θα γλυτώνεις;Συμφωνώ μαζί σου, εν μέρη, η ζωή είναι μια μεγάλη πλάκα. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που φτύνουν αίμα και περνάνε άθλια και άλλοι που φτύνουν τους άλλους και τα έχουν όλα στα πόδια τους. Πιο το νόημα, ποια η δικαιοσύνη σε όλο αυτό; Καμία απολύτως.
Προφανώς κ υπάρχουν επιπτώσεις από την συμπεριφορά της. Απλώς δεν υπάρχουν -ακόμη- σ αυτήν, υπάρχουν στους γύρω της.Η δικαιοσύνη που λες υπάρχει, απλώς σε τέτοια περίπτωση είναι πιο προσωπική υπόθεση. Βρίσκεται νομίζω στο αν ένας άνθρωπος είναι άνθρωπος κ τα βραδιά ξαπλώνει με τη συνείδησή του καθαρή.Στη συγκεκριμένη περίπτωση μας λέει χωρίς καμία ντροπή ότι είναι ασυνείδητη κ εμείς λέμε οκ... εντάξει... κ καλά κανεις.Η ζωή είναι μια μεγάλη πλάκα, όταν κάνουμε πλάκα με τον κ_λο μας, όχι παίζοντας με τους γύρω μας.
Εφόσον λες ότι είναι ασυνείδητη, στο οποίο συμφωνώ, και δεν υπάρχουν επιπτώσεις πιστεύεις θα σταματήσει; Αφού περνάει καλά και δεν έχει τύψεις συνείδησης το να ηθικολογουμε θα αλλάξει την κατασταση; Όποτε ας κάνει ότι θέλει μπας και οι επιπτώσεις που κάποια στιγμή θα έρθουν θα την ταρακουνησουν. Δεν μαθαίνουν αλλιώς όσοι παίζουν με ανθρώπους.
Δεν θα αλλάξει την κατάσταση ως προς αυτήν με το να ηθικολογούμε, όμως αυτό που σκέφτομαι είναι ότι αυτή την στήλη, τα σχόλιά μας, τα διαβάζουν κ άλλοι άνθρωποι (διαφόρων ηλικιών). Κ νιώθω κατά κάποιο τρόπο ότι αν οι υπόλοιποι δεν πούμε κάποια πράγματα έτσι όπως θα έπρεπε, γιατί δεν έχει νόημα για τον άμεσα ενδιαφερόμενο, είναι σα να "επικροτούμε" μια τέτοια συμπεριφορά. Σκέφτομαι δηλαδή ότι αν έχουν οι υπόλοιποι μια στάση ανοχής, ενισχύονται οι άσχημες συμπεριφορές. Γι αυτό το είπα..
Ζεις πολυ ωραια κ ανέμελα! Φανταζομαι εισαι οκ οταν κ οι αλλοι ζουν με το ιδιο μοτο με ο, τι αυτο συνεπάγεται για σενα! Να πχ να βγαινεις με κπ κ αυτος να παιζει παραλληλα κ με αλλες κ να στο δειχνει ή να στο λεει! Η να σε απολύουν επειδη "ετσι,για την πλακα, επειδη μπορω να προσλάβω αλλον"! Ε φαντάζομαι δεν πειραζει! Αφου η ζωη ειναι πλακα!
Κάποια στιγμη τελειωνει η περίοδος χάριτος. Καποια στιγμη βρίσκεσαι στην αλλη πλευρα. Ετσι νομιζω εγω τουλάχιστον. Κ εκει φαινεται αν όντως η ζωη εχει πλακα. Τεσπα αυτη ειναι η δικη μου γνωμη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ