ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.10.2019 | 22:19

Αντοχή

Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες τώρα, χωρίς καμία επικοινωνία μαζί της. Φέρθηκε πολύ άτιμα και σκάρτα και αν και τρελά ερωτευμένος μαζί της, διέκοψα μαχαίρι κάθε επαφή. Και τώρα γράφω εδώ , γιατί νιώθω την αντοχή μου να μείνω μακριά της, να με εγκαταλείπει. Δε θα λυγισω όμως! Θα αντέξω γαμωτο!! Δε θα μου κάνω άλλο κακό...
31
 
 
 
 
σχόλια
Όλα στο μυαλό σου είναι. Πες δε τη θέλω και δε θα τη θες. Απλό.Δεν υπάρχουν συναισθήματα, τελείωσε το θέμα. Είμαστε ο εγκέφαλος μας, τέλος. Μάθε να τον εξουσιάζεις και να του δίνεις διαταγές. Τα συναισθήματα είναι ψευδαισθησεις. Μη ζεις σε ψευδαισθήσεις λοιπόν.
O έρωτας δεν είναι τόσο απλό πράγμα φίλτατη-ε. Δεν παίρνεις ένα depon όπως όταν έχεις πονοκέφαλο και σου περνάει. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσεις κάποιον-α και για εμένα μόνο με πράξεις μπορεί να ξεπεραστεί. (Προφανώς δεν μιλάω να μπει σε νέα σχέση εφόσον δεν είναι ακόμα έτοιμος, γιατί και η άλλη δεν του φταίει σε τίποτα, αλλά μπορεί κάλλιστα να περνάει απλώς καλά, σε αμοιβαίο και μόνο επίπεδο).
Τα πράγματα είναι απλούστατα. Όλα τα συναισθήματα είναι ψευδο-αισθησεις. Είναι επινοήσεις του εγκεφάλου. Δεν νιώθουμε τίποτα στην πραγματικότητα. Ο,τι λοιπόν είναι μέσα στον εγκέφαλο μας,μπορούμε κάλλιστα να το διαγράψουμε.Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στο κεφάλι μας.
Παραδόξως θα συμφωνήσω, εν μέρει, με την caramellll. Μπορείς να εξουσιάζεις τα συναισθήματα σου, είναι δύσκολο μεν αλλά μπορείς. Εγώ στο παρελθόν το έχω καταφέρει πολλές φορές.
Δεν πιστευω οτι μπορεις να εξουσιασεις τα συναισθήματα σου. Πιστεύω 1. οτι μπορεις να μην τα τροφοδοτεις κ 2. οτι μπορεις να βαλεις τη λογικη πανω απ αυτα.
Κατά τη δική μου άποψη μπορείς να τα εξουσιασεις, όχι με την έννοια ότι θα δόσεις μια εντολή "μην νιώθεις έτσι" και ξαφνικά όντως θα σταματήσεις να νιώθεις έτσι. Τα συναισθήματα έχουν το χαρακτηριστικό ότι μεταβάλονται. Αν δεν τους δόσεις σημασία και τα αγνοήσεις για λίγο καιρό πολύ πιθανό να φύγουν.
Βγες έξω , φλέρταρε και θα δεις για πότε θα την ξεχάσεις. Το λέω και θα το ξαναπώ , οι γυναίκες πάνε και έρχονται, άλλα είναι τα σημαντικά στην ζωή, όχι οι σχέσεις και οι έρωτες. Να είσαι ευλογημένος για αυτά που έχεις τώρα και να είσαι αισιόδοξος για το μέλλον. Και να θυμάσαι για όλους υπάρχει κάποιος άνθρωπος εκεί έξω και θα τον βρεις και εσύ. Όσο για την συγκεκριμένη , το νόμισμα έχει δύο όψεις λένε , οπότε μην σκας.
Διαφωνώ ότι οι σχέσεις και οι έρωτες δεν ανήκουν στα σημαντικά πράγματα σε αυτή τη ζωή. Η προσωπική ζωή είναι από τα πλέον σημαντικά πράγματα και καλώς ή κακώς τα ερωτικά είναι ένα μεγάλο κομμάτι της.
Κατά την άποψη μου οι σχέσεις ΔΕΝ είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή μας όπως έχουν την τάση πολλοί άνθρωποι να τις παρουσιάζουν. Έχω κουραστεί να βλέπω ανθρώπους να είναι απογοητευμένοι και δυστυχισμένοι επειδή δεν πάνε καλά τα προσωπικά τους, ενώ έχουν υγεία, λεφτά, ευτυχία, δουλειά, φίλους, συγγενείς και πολλά άλλα. Δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα σε αυτή την ζωή, αλλά μερικά, καλό είναι να το καταλάβουμε αυτό κάποια στιγμή . Όλα αυτά που περιγράφω , ειδικά στην σημερινή εποχή ΔΕΝ είναι αυτονόητα για όλους μας δυστυχώς .
Το πιο σημαντικό όχι, σίγουρα όχι. Άλλο πράγμα έγραψες όμως "άλλα είναι τα σημαντικά στην ζωή, όχι οι σχέσεις και οι έρωτες." Για εμένα, μολονότι δεν είναι το σημαντικότερο, ανήκουν στα σημαντικά!
Όταν πρόκειται για συζήτηση, και μάλιστα διαδικτυακή, αν δεν δώσουμε σημασία στις λέξεις, τότε που θα δώσουμε; Οι λέξεις εκφράζουν νοήματα, σε λέξεις αποτυπώνονται οι σκέψεις του ομιλουντος, εν προκειμένω του γράφοντος. Και επειδή στο μυαλό του άλλου μέρους της συζήτησης δεν μπορούμε να μπούμε για να δούμε τι σκέφτεται, στρέφουμε την προσοχή μας στις λέξεις που χρησιμοποιεί. Προσωπικά βρίσκω κάθε λέξη σημαντική, μου αρέσει η ακριβολογια!
Yπερβολική . Καλό θα είναι να μην είσαι τόσο υπερβολική στην ζωή σου , όσον αφορά τέτοια πράγματα ή το εάν κάνουμε κάποια ορθογραφικά λάθη κτλ. ΔΕΝ υπάρχει λόγος να παρεξηγούμαστε οι άνθρωποι για τέτοια ασήμαντα πραγματάκια. Σαν συμβουλή στο λέω αυτό, αν θες την κρατάς αν όχι την πετάς .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ