ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.10.2019 | 01:45

Και το να είσαι όμορφη είναι δύσκολο

Γιατί φοβάσαι ότι σε θεωρούν μόνο όμορφη και δε σε εκτιμούν. Και με τα χρόνια η ομορφιά περνάει, οι φυσικές ατέλειες πυκνώνουν, ξαφνικά ξυπνάει μεγάλη ανασφάλεια... Μεγαλύτερη αν δεν έχεις βρει ούτε έναν άνθρωπο να είναι ειλικρινής μαζί σου. Γιατί μάντεψε, υπάρχουν πολλοί που θα σε παραμυθιάσουν μόνο για να σε ρίξουν στο κρεβάτι.Το σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, να μην επηρεάζεσαι από τους άλλους... Άρα μην χωρίζετε τους ανθρώπους σε όμορφους και άσχημους.
20
 
 
 
 
σχόλια
Καλα τα λες, αλλα συγνώμη που θα στο πω, αλλα κατι μου λεει οτι οι πράξεις σου διαφέρουν με την θεωρία σου... Απλα μάλλον τώρα κατι συμβαίνει στην ζωη σου και σε έπιασε λιγο η ευαισθησία σου!Εχω ακουσει για μια πολυ όμορφη κοπελα που εχει περασει πολλες δυσκολίες στην ζωή της και δεν κοιτάει τοσο την εμφάνιση στον αλλον, αλλα στην πράξη απέρριψε πολλες φορες άτομα μονο απο την εμφάνιση τους χωρις καν να τους γνωρίσει...
Να 'ξεραν κι οι ίδιες τι θέουν, καλά θα ήταν.Απ' τη μία έχε αυτοπεποίθηση κι σπ' την άλλη τέτοια πράγματα σαν κι αυτό εδώ:https://www.lifo.gr/confessions/view/394943 Κι αν βρεις άκρη, σφύρα μου.Πάντα για τους άντρες θα 'ναι πανδύσκολο, κι ειδικά για τους άσχημους αλλά για τις γυναίκες πιο εύκολο.Αντικειμενικά.
Η ομορφιά είναι και διαβατήριο για πολλά πράγματα. Οι στατιστικές μας δείχνουν ότι οι εμφανίσιμοι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να βρεθούν σε καλές δουλειές, να έχουν καλό εισόδημα και ούτω καθεξής. Ασε που και τις ασχημούλες θέλουν συχνά οι άντρες να τις εκμεταλλευτούν, μην νομίζεις. Τουλάχιστον όταν είσαι όμορφη θα υπάρχει πάντα ενδιαφέρον και από ανθρώπους με κακές και από ανθρώπους με κακές προθέσεις. Μαθαίνεις με τον καιρό να ξεχωρίζεις. Και πάνω απ' όλα έχεις την ευχέρεια να επιλέξεις τι θες εσύ και όχι να συμβιβαστείς. Είναι μεγάλη δύναμη αυτή.
Θα σε παραμυθιάσουν λέγοντάς σου τι;Ότι είσαι όμορφη ενώ είσαι όμορφη;Αφού είσαι όμορφη.Συμφωνώ ότι η αγάπη είναι δύσκολο να βρεθεί με όποια εμφάνιση κι αν έχει ο κάθε άνθρωπος αλλά σίγουρα το πρώτο βήμα της προσέγγισης είναι πανεύκολο για τους όμορφους ανθρώπους γιατί η εξωτερική τους εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο επειδή τους προσεγγίζουν οι άλλοι αμέσως.Μια πρώτη επαφή γίνεται άμεσα δηλαδή.Τώρα αν θα κρατήσει όλο αυτό κι αν θα εξελιχτεί σε σχέση, εντάξει, παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας.Είναι ένα asset η εξωτερική εμφάνιση, πώς να το κάνουμε.
Φαντάζομαι εννοεί ότι θα την παραμυθιάσουν ότι την θέλουν για περισσότερα πράγματα από ένα κρεβάτι. Που ναι, θα γίνει, επειδή συχνά στους όμορφους ανθρώπους το μάτι μένει στην ομορφιά, στην επιφάνεια μάλιστα της ομορφιάς και δεν γνωρίζει τον άλλον πιο ουσιαστικά. Κι έτσι ένας όμορφος άνθρωπος είναι συχνά πιο "κουμπωμένος", ειδικά γυναίκα. (Ένας πολύ όμορφος άντρας έχει άλλα ζητήματα, ότι δεν τον παίρνουν στα σοβαρά)
Κι οι άσχημοι ''κουμπωμένοι'' είναι και ''κλειδαμπαρωμένοι''.Εντάξει συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά σκέψου να είναι και άσχημος κάποιος, έχουν κι οι άσχημοι άλλα λούκια να τραβήξουν.(Ένας πολύ όμορφος άντρας έχει άλλα ζητήματα, ότι δεν τον παίρνουν στα σοβαρά) Πηγή: www.lifo.grΊσως να ισχύει αυτό που λες αλλά αν υποθέσουμε ότι σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό τους άσχημους τους παίρνουν στα σοβαρά, τι κερδίζουν;Μπαίνουν στο friendzone αμέσως ή λένε ''νά ένας άνθρωπος σοβαρός, κάτσε να ακούσουμε τι σοβαρό έχει να μας πει και μετά πάμε να περάσουμε στιγμές έρωτα και πάθους με τον κούκλο''.Δεν βρίσκω κάτι μεμπτό ή περίεργο σε αυτό, έτσι είναι η ανθρώπινη φύση, εννοείται πως μας έλκει η ομορφιά αλλά είναι άδικο για τους άσχημους ανθρώπους.
Ενώ ας πούμε τις αλλες γυναίκες δεν μας έχει πλησιάσει ποτέ των ποτων παραμυθάς. Η ομορφιά έχει πολλά περισσότερα θετικά πάρα αρνητικά, αρκεί να είσαι σε θέση να τα αξιολογήσεις φυσικά.Υ. Γ. Γενικά άμα ενας όμορφος άνθρωπος καταφέρει κάτι που δεν σχετίζεται με την ομορφιά βλέπεις πολύ μεγαλύτερο ενθουσιασμό απ'ο, τι αν δεν ήταν το ίδιο ευμορφος. :)Επιμένω ότι πολλές γυναίκες θα βρεθούν στην θέση να τις δουλεύουν στον ερωτικό τομέα, ειδικά αν είναι ευπιστες. Απλά οι όμορφες θα έχουν παραπάνω προσφορές,όχι πάντα τις καλυτερες αλλά στην τελική κι αυτές μπορούν να προσεγγίζουν κάποιον με ρίσκο να τις απορριψουν.
Στην ζωή είναι καλύτερα να σε παίρνουν στα σοβαρά παρά να σε θεωρούν γ@μήσιμο. Απλώς εστιάζετε (κάποιοι) στην γ@μησιμότητα επειδή αυτό σας λείπει προσωπικώς. Δεν περιστρέφεται η ζωή όμως γύρω από αυτό. Δεν διαφωνώ με αυτό που λέει η Ανία. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι τα επιτεύγματα των όμορφων θεωρούνται ήδη δεδομένα: έχουμε θετικότερη εντύπωση για την καλοσύνη τους, την εξυπνάδα τους, την κοινωνικότητά τους, την αποτελεσματικότητά τους κλπ κλπ. Προσοχή: oμιλώ για ομορφιά με την έννοια του φυσικού αρμονικού κάλλους, όχι την ομορφιά-εντυπωσιασμό που προκύπτει από μεγάλη προσπάθεια στο παρουσιάζεσθαι οπτικώς.
Φυσικά και δεν περιστρέφεται η ζωή γύρω από αυτό που λες.Αλλά άλλο να μην περιστρέφεται όλη η ζωή γύρω απ' αυτό κι άλλο να μην υπάρχει καθόλου ερωτική ζωή.Και πώς να το κάνουμε, οι άσχημοι άνθρωποι δεν έχουν ερωτική ζωή. Αρκετοί απ' αυτούς. Είτε πρόκειται για άντρα είτε για γυναίκα.Ναι, υπάρχουν κι εξαιρέσεις αλλά τώρα μιλάμε για τον κανόνα.Κι εγώ που είμαι χορτάτος, καλοταϊσμένος και βρίσκομαι στη διαδικασία της χώνεψης μπορώ να πάω να πω σε έναν νηστικό ότι δεν περιστρέφεται όλη η ζωή γύρω από το φαγητό αλλά θα το πω βλέποντας τα πράγματα από τη δική μου σκοπιά, κατάλαβες ποιό είναι το θέμα αγαπητή Καραβάν;Κι ο πλούσιος μπορεί να πάει να πει στον άφραγκο: τι να τα κάνεις τα λεφτά, μωρέ, δυστυχία φέρνουν, κιεγώ που τα έχω δε ξέρω πού να τα ξοδέψω, άσε όλο μπελάδες μού φέρνουν.Μπες όμως στη θέση κι αυτού που μετράει μέχρι και το τελευταίο λεπτό του ευρώ για να τα βγάλει πέρα.Κι ο εργαζόμενος μπορεί να πει ότι κουράζεται πολύ στη δουλειά του και πνίγεται και πάνω στα νεύρα και στην κούραση να σκεφτεί <<αμάν, να έφευγα από την κωλοδουλειά να ησυχάσω>>.Άντε πες το αυτό όμως στον απολυμένο ή στον άνεργο.Το ίδιο συμβαίνει και με τον ερωτικό τομέα ή τον φιλικό ή οτιδήποτε.Κάποιος άνθρωπος με ταίρι δεν του φαίνεται τίποτα σημαντικό το να έχει ταίρι γιατί το έχει συνηθίσει.Ή κάποιος μπορεί να λέει : πω, πω, μπούχτισα απ' τους φίλους μου, δεν τους μπορώ άλλο, με πρήξανε, βαριέμαι την παρέα τους.Άντε πες το όμως αυτό σε κάποιον που δεν έχει κανέναν φίλο.Αυτό είναι το θέμα αγαπητή Καραβάν.Όσο για την ομορφιά με την έννοια του φυσικού-αρμονικού κάλλους που αναφέρεις, δεν ξέρω πώς το εννοείς ακριβώς.Καταλαβαίνω ότι μάλλον εννοείς τους ανθρώπους με φυσική ομορφιά, όχι αυτούς που καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να εντυπωσιάσουν με την εμφάνισή τους υοθετώντας ένα συγκεκριμένο στυλ πλασαρίσματος της εικόνας τους.Αλλά όπως και να 'χει, η ομορφιά είναι ομορφιά Καραβάν.Και προσφέρει πολλά σε όσους τυχερούς ανθρώπους την έχουν.Κι εγώ την ομορφιά τη φυσική εννοώ , όχι την πλαστική παραμόρφωση.Τυχεροί οι όμορφοι άνθρωποι, αυτή είναι η αλήθεια.
Εδώ θα συμφωνήσω με τον τυχαίο περαστικό εκτός απο ενα πράγμα... Στην Ελλάδα λόγω του ότι υπάρχει πρόβλημα γενικα στην κοινωνια σε αυτον τον τομέα, δεν νομίζω μια γυναίκα οσο άσχημη και αν είναι, οτι με λίγη προσπάθεια δεν μπορεί να βρει σεξ... Εκτος αν μιλάμε για καποια παραμορφωμενη ξερω γω...Υπάρχει τοση "πείνα" στους άνδρες (που αυτο προέρχεται απο το πρόβλημα του φερτ, αλλα αλλο θεμα) που ειναι σχεδον αδύνατο μια γυναίκα που απλα προσέχει τον εαυτο της (τα βασικα, μεικαπ, καλη διάθεση, περιποιημένα ακρα σώμα ακομα και άσχημη να ειναι και παχουλουλα) ειναι αδύνατον να μην βρει έστω και για σεξ... Ναι πιο δυσκολα σχέση, αλλα στον σεξουαλικο τομέα οχι...Ενας άσχημος άνδρας δεν μπορεί να κάνει και πολλά... Η μόνη του επιλογή καποια στιγμη αν θέλει σεξ ειναι τα "σπιτακια" στην Φυλής και στα Λαδαδικα του Μητροπανου...
Ας είστε κι εσείς προσεγμένοι στην εμφάνιση γιατί και οι άντρες εκτός σπάνιων περιπτώσεων είτε απλά είναι ατημέλητοι, είτε δεν ξέρουν πως να μιλήσουν ή να φερθούν.Υ. Γ. Άμα προσέχεις την εμφάνισή σου μια χαρά ευπαρουσιαστος είσαι. Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε μέτρια εμφανισιακά και από εκεί και πέρα είναι το τι κάνουμε (και δεν εννοώ πλαστικές) απλά είναι τα πράγματα. :)
Ανία θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά και θα διαφωνήσω. Ναι πρέπει ο άντρας να είναι περιποιημένος αλλά όπως λες και εσύ άμα δεν ξέρει τι να πει το έχει χάσει. Έστω ότι εγώ θα βγω έξω για ένα ποτό και φοράω καλά ρούχα που μου πάνε και έστω ότι με κοιτάει μια κοπέλα (ας πούμε) από την στιγμή που δεν ξέρω τι να πω το έχω χάσει το παιχνίδι σωστά ; Από την άλλη μια γυναίκα αν της μιλήσει κάποιος που της αρέσει δεν χρειάζεται να κάνει πολλές προσπάθειες σωστά; Λίγο χαμόγελο και είναι οκ. Άμα είμαι λάθος πες το μου.
Ανια καλά εννοείται δεν θα ειναι οπως να 'ναι ο αλλος! Μιλάω τωρα για ατομα που προσέχουν την εμφάνιση τους και προσπαθούν με ευγενικό τρόπο να καταφέρουν κατι... Δυστυχώς στους αντρες οσο και καλος να ειναι καποιος σε αυτα τα δυο, αν δεν ειναι ομορφος δεν καταφέρνει τίποτα...Αντίθετα η γυναικα δεν χρειάζεται να προσπαθησει πολύ! Οπως ειπα λιγο μεικαπ, βασική περιποίηση προσωπου και χεριών θετικη διάθεση και τέλος... Ο μοναδικός τροπος να καταφέρει καποιος μη εμφανισημος αντρας να κανει κατι ειναι μονο αν εχει αυτοπεποιθηση στα ύψη και την συνδιασει με λέγειν! Και οταν λεω λέγειν δεν εννοώ να ειναι ευγενικός και να εχει χιουμορ απλα... Αυτα τα εχω και εγω! Μιλάω για κάποιους που το έχουν έμφυτο σχεδόν αυτό το πράγμα, εχουν τρομερή κοινωνικη δεξιοτητα! το θέμα είναι οτι ειναι πολυ λίγοι αυτοί!
Άστα αγαπητέ Αργοναύτη, ας αποφασίσουν οι ίδιες τι θέλουν πρώτα κι αν ποτέ καταλάβουν ας μας πουν κι εμάς.Που τη μία έχουμε εκατό περιπτώσεις που λένε ότι δεν τους μιλάνε οι άντρες και κλαψουρίσματα κι απ' την άλλη έχουμε κάτι σαν κι αυτό εδώ, για δες το λινκ, τα ξεχάσαμε αυτά;https://www.lifo.gr/confessions/view/394943Αντικειμενικά τώρα μιλώντας για να τελειώνουμε με τα παραμυθάκια, εννοείται πως είναι πανεύκολο για τις γυναίκες το να τις επιλέξουν, με όποια εμφάνιση κι αν έχουν και ποτέ δεν πρόκειται να καταλάβουν το άγχος και τη μοναξιά ενός άντρα στον συγκεκριμένο τομέα της προσέγγισης.
Αργά βλέπω την συζήτηση που ανοίξατε.Τέλος πάντων η αναλογικότητα/σχετικοπτγτα των προβλημάτων είναι ένα επιχείρημα που στέκει (δεν χρειαζόταν ενδελεχή ανάλυση, το κατάλαβα, δίκιο έχεις). Βέβαια σε μια κλίμακα επείγοντος το να μπορέσεις να φας είναι πιο σημαντικό από το να συνευρεθείς ερωτικά. Αλλά έστω, κατανοώ την απόγνωση, έστω θεωρητικά.Θα έρθω να συμφωνήσω με Ανία κι Αργοναύτη. Οι παρισσότεροι άνθρωποι είμαστε μέτριοι (μέσος όρος) και λίγοι είναι πραγματικά άσχημοι. Πιστεύω ότι όσοι διαμαρτύρονται δεν έχουν κάνει τηννπεριποίηση του εαυτού τους που θα παρουσίαζε την καλύτερη δυνατή τους εικόνα. Δεν εννοώ πλαστικοποίηση και υπερβολές, αλλά ένα καλοπ κούρεμα, ένα σωστό καθαρό υπόδημα, καθαρά δόντια και αναπνοή, ένα κολακευτικό ντύσιμο για το δικό μας σώμα (όχι χύμα, το χύμα στον άντρα είναι ο πρώτος λόγος απόρριψης, δίνει την ενδόμυχη εντύπωση ότι άμα φτάσει στο κατέβασμα του σωβράκου θα σε πάρει η μπόχα)....τέτοια απλά και λιτά. Εν ανάγκη με συνδρομή κάποιου στυλίστα. Αυτό δημιουργει το "ευπαρουσίαστο". Όπως θα πήγαινες σε μια συνέντευξη για δουλειά.Έτσι δημιουργείται μια πρώτη καλή εντύπωση. Κατόπιν το λέγειν κάνει τα υπόλοιπα. Και εδώ να συμπληρώσω ότι συμφωνώ 1000% με Αργοναύτη ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν καταπληκτικό κοινωνικό γκελ. Είναι έμφυυο αλλά αναπτύσσεται κιόλας. Πάντως, κι επειδή επικολλήθηκε άλλη εξομολόγηση, πιστεύω το ερώτημα τι θέλουν οι γυναίκες έχει ήδη απαντηθεί εκει, και στην τελική αποτίμηση δεν διαφέρει αυτό που θέλουν κι οι άντρες: να τους θέλουν τα απτομα που εκείνοι/ες ξεχώρισαν. Θέλουμε να "θελόμαστε" από αυτούς που θέλουμε. Ποκύ ανθρώπινο. Τέλος να επισημάνω ότι αυτούς ππυ εσείς πι άντρες θεωρείτε όμορφους μπορεί οι γυναίκες να μην τους θεωρούν και τόσο ελκυστικούς (ας πούμε εμένα τα περισσότερα αντρικά πρότυπα δεν με συγκινούν).
@Joker, εξαρτάται για το τι ψάχνει ο καθένας. Εμένα μου αρέσει ο άλλος να έχει μια κοινωνική αντίληψη και να είναι επικοινωνιακος αλλά σίγουρα δεν θα το δω απαραίτητα στα Πρωτα λεπτά. Αν πλησιάσει κάποια θεωρώ ότι θα θέλει να παιχτεί ραντεβού και εκεί θα φανούν αρκετά πράγματα. :)@Αργοναυτη, φυσικά και για την γυναίκα είναι απίστευτα εύκολο να βρει σεξ. Όχι απαραίτητα με κάποιον που της αρέσει, αλλά με όποιονδηποτε. Φυσικά, αυτό δημιουργεί την άλλη ανασφάλεια ότι ο άλλος δεν βρήκε κάτι καλύτερο και θα ήθελε να... ξαλαφρωσει. Τώρα αν εξαιρέσουμε τους χαρισματικους ανθρώπους στον επικοινωνιακο τομεα, οι περισσότεροι απλά δεν έχουν ρίξει καμία δουλειά. Αυτά παθαίνουν αν συγκρίνονται πολλοί με όσους δέρνουν και γενικά κακομεταχειριζονται, ενώ γενικά δεν ξέρουν να μιλήσουν. Τώρα το άλλο κακό είναι (κι αυτό το κάνουν και γυναίκες) η ταση του να μην βλέπουμε τον άλλον απέναντι μας αλλά να τον κρίνουμε συνειρμικά με όλα τα κλισέ που μας δίνει από το φυλο ή το ντύσιμο ή και τον καφέ που πίνει αγνοώντας τις πραγματικές πληροφορίες που μας δίνει ο άλλος. Μικρότερη το έβρισκα έως και απολαυστικό να παίζω με την εικόνα μου και τις εντυπώσεις. Τώρα το έχω βαρεθεί αλλά δεν έχει να λέει. @τυχαιε περαστικεΔεν θες να σε επιλέξει απελπισμένος άνθρωπος, ακόμη κι αν σ' αρέσει. Οι γυναίκες όπως προείπα πιο εύκολα βρίσκουν να κάνουν σεξ (όχι καλό η με κάποιον που θα τους αρέσει τρομερά απαραίτητα) κι όχι τόσο σχέση, κι όπως όλοι οι άνθρωποι δύσκολα θα κάνουν μια σχέση που δεν θα είναι απλά για να καταπνιξει την μοναξιά.@Καραβανα, αν τ αγόρια της στήλης είχαν το δικό σου ύφος που καταφέρνει ακόμη κι οταν διαφωνείς να δείχνεις ότι υπολογίζεις την γνώμη του άλλου και έκαναν τέτοιους έντεχνους ελιγμούς ακόμη κι όταν τελικά ακυρώσουν πανυγηρικα αυτό που υποστήριξε ο άλλος (δεν εννοώ εδώ συγκεκριμένα) δεν θα είχαν θέμα στο να κλέψουν τις εντυπώσεις. Όσο τυχερή ας πούμε ότι μπορεί να στάθηκες, σίγουρα είσαι άτομο που δεν επαναπαύεται και προσπαθεί να το εξελίξει.Υ. Γ. Δεν είναι μόνο η Καραβάνα, αλλά το έχει το κορίτσι. Κάτι τέτοια κλέβουν τις εντυπώσεις αφού αναρωτιουνται. Αυτό σημαίνει ότι πας ένα βήμα παραπερα για τις αδικίες που υπάρχουν κι αναρωτιέσαι με τα δικά σου δεδομένα/δυνατότητες τι μπορείς να κάνεις για να έχεις τα καλύτερα εφικτα αποτελέσματα χωρίς να είσαι απόλυτος ενώ παράλληλα η κάθε αποτυχία είναι πρόκληση για (αυτό) βελτίωση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ