ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.7.2019 | 19:06

διλημμα

Ειμαι με ενα παιδι 2 χρονια...ειναι πολυ καλο παιδι αλλα ανιαρος γενικα σα χαρακτηρας.οτι και να του χω πει για να αλλαξεις λιγο δεν πιανει.η σχεση μας εχει βαλτωσει καιρο και κανω υπομονη.προσφατα σαν αθλητρια γνωρισα ενα παιδι απο τον χωρο εδω γενικοτερα και μου αρεσει πολυ.εχουμε βγει για λογους του αθληματος 2 φορες κι εχουμε φοβερη χημεια.υπαρχουν 2 θεματα ομως.δεν του εχω πει πως εχω σχεση(αποφευγω φωτο με τον δικο μου στα social)και δευτερον εχω μαθει οτι ειχε πολλες σχεσεις στο παρελθον χωρις κατι υπππτο βεβαια.το θεμα ειναι αν υποθετικα προχωρουσα μαζι του και χωριζα αν του σφυριζαν πως ειχα σχεση δε θα χαλαγε η εικονα του για μενα?και ακομα αν οι πολλες σχεσεις σημαινει πως βαριεται ευκολα μηπως χωρισω αδικα και μετα το καλοκαιρι πχ βρεθω ξαφνικα τελειως μονη?εσεις τι θ κανατε?
23
 
 
 
 
σχόλια
Μιλάς για τις σχέσεις λες και πρόκειται για συναλλαγή. Και τι θα γίνει δηλαδή αν μείνεις μόνη σου; Μάθετε επιτέλους να ζητε με τον εαυτό σας και την μοναξιά σας, χωρίς να χρησιμοποιείτε τους συντρόφους σας για να καλύψει τα κενά σας. Μια σχέση δεν υπηρετεί αυτόν τον σκοπό. Εσύ μόνη σου θα καλύψεις τα κενά σου. Πραγματικά η νοοτροπία σου με αηδιάζει.
Τι θα κάνεις?Θα σκέφτεσαι πάντα με το σκεπτικό :"όπως δεν μου αρέσει να μου φέρονται δεν θα φέρομε εγώ στους άλλους"και η απάντηση θα του τι θα κάνεις δεν θα είναι ποτέ πιο εύκολη...Θα χωρίσεις λοιπόν από το παιδι που είσαι τώρα ,και η σχέση σου έχει βαλτώσει όπως λες.Οταν σε μια σχέση δεν υπάρχει ερωτικος ποθος τότε δεν λέγετε ερωτική σχέση αυτό που έχεις αλλα φιλική σχέση...Πρώτα θα χωρίσεις και μετά δοκίμασε με το άλλο παιδι που σου γυάλισε.ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΧΩΡΙΣΕΙΣ.Μην προδιαγράφεις το μέλλον βλέποντας το παρελθόν του αλλου παιδιου.Ο κάθε άνθρωπος μεταβάλετε σύμφωνα κ με αυτόν που έχει απέναντι του.Εσύ μπορεί να του το βγάλεις και να "ριζώσει" μαζι σου...ειδικά αν λες ότι έχετε χημεία.Τέλος αν δεν κάτσει,και να μείνεις μονη σου δεν έγινε και τίποτα.Καλό θα σου κάνει πίστεψε με...
Πάλι μπάμιες έχουμε σπίτι, κι όχι από τις καλές, τις άνοστες, τις μυξιασμένες, εν τω μεταξύ έχω μπανίσει ένα ταψί παστίτσιο στο μαγεριό της γειτονιάς, μμμ, φαίνεται μούρλια, αλλά ρε παιδί μου μήπως του'χουν τσιμπήσει πηρουνιές απ'το πλάι δεν ξέρω... Από την άλλη μη μείνω νηστική να την βγάλω με κράκερς, δεν λέει...είμαι μπερδεμένη!N.B. Όλα είναι πιο εύκολα όταν φέρνουμε σναλογίες με γνώμονα το φαί. :)
Κι όμως δίνουμε λογαριασμό σε αυτόν που έφτιαξε τις λασπωμένες μπάμιες και τώρα πρέπει να κάτσει να τις φάει μόνος του! (ας πρόσεχε, ένα ψιλοτηγανισματάκι θέλουν πριν το μαγείρεμα για να γίνουν καλες)Οι περισσότεροι αντιπαρέρχονται το σκόπελο πετώντας κρυφά τη μερίδα τους τις μπάμιες ("τέλειωσα Μπάμπη μου, δυό φορές, δεν με ένιωσες";) ή προφασίζονται στομαχικά ("έχω άγχος/πίεση στη δουλειά/διαπίστωσα ότι έγινα ασέξουαλ/θέλω να βρω τον εαυτό μου που μετακόμισε στο Westworld κλπ)
Εν τω μεταξύ αυτό που μπυ τη δίνει απίστευτα είναι το τεχνητό δίλημμα φλώρος για να μου είναι πιστός ή ξερολούκουμο με κίνδυνο ξεστρατίσματος. Πρώτον, πόσο υποτιμητικό για τους μπάνικους (αλλά και για τους μη που γι'αυτό εκδικούνται δοθείσης ευκαιρίας με μεγαλύτερη σκληρότγτα), αλλά κυρίως πόσο υποτιμητικό για όσες σκέπτονται έτσι. Αυτοπεποίθηση στο πάτωμα. Αντί να πει "ε ναι ρε, θα πάρω το ξερολούκουμο και να σε δω εγώ αν θα έχει μάτια για άλλη, πού θα βρει καλύτερα από μένα;"Αυτοεκτίμηση. Τόσο απλό κι όμως τόσο μακρινό, προφανώς.
Ναι καλά, ή ωραίος και σκάρτος θα είναι κάποιος ή ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ και σωστός, δεν το ήξερες; (:Ήθελα να πω ότι με βγάζει από τα ρούχα μου να πρέπει να εξηγήσεις σε ενήλικους ανθρώπους ότι:Χτυπάμε το κουδούνι ή την πόρτα πριν μπούμε σε ξένο σπίτι.Δεν βρίζουμε και δεν χτυπάμε τους συνανθρώπους μας.Ενημερώνουμε το έτερον ήμισυ αν κάτι αλλάξει μέσα μας, σκοπεύουμε να κάνουμε σεξ με άλλον ή μας τελείωσε γενικώς.Το άλφα βήτα μιας έντιμης συμπεριφοράς μου λείπει σε αρκετούς ανθρώπους και εκνευρίζομαι. Αλλά προφανώς όλα αυτά προϋποθέτον βασικά πράγματα και δεν το έχουμε. Όπως ναι, αυτοεκτίμηση.
Εξυπακούεται ότι κι αν τυχόν είσαι (ή νιώθεις) παστίτσιο πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να μεταμφιεστείς σε μπάμιες για να λάβεις την ευλογία της ομήγυρης των ΧΑΜΗΛΩΝ τόνων που παρηγοριέται με κάτι τέτοια ιουδοχριατιανικά "θα γυρίσει ο τροχός, θα μπιπ κι ο φτωχός"... (Τελικά κι ο Μαρξ κι ο απόστολος Παύλος το ίδιο παραμύθι πουλήσαν) Αλλιώς είσαι ρηχός, εξώλης και προώλης και πού πας κιουρία μου, σε καταλάβαμε, τρολάρεις. Φυσικά για κανόνες καλής συμπεριφοράς οφείλει κάποιος να διαθέτει iq, ώστε να καταλάβει ότι είναι θέμα δημιουργίας κύκλου με παρόμοιο επίπεδο ζην και σκέπτεσθαι. Όσο φέρεται κάποιος άσχημα ή ηλίθια ελκύει το όμοιο. Αλλά ψιλά γράμματα.
Θα ήθελα να προσθέσω επίσης Καραβάν', ότι μερικοί άνθρωποι έχουν τέτοιες νοοτροπίες που δικαίως τους λείπει η αυτοεκτίμηση. Θα μου πεις, επειδή τους λείπει η αυτοκτίμηση, γι' αυτό έχουν τέτοιες νοοτροπίες. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που δεν μπορούν να αλλάξουν για χίλιους λόγους. Κι εγώ η ίδια το ξεχνάω καμιά φορά.
Συμπονώ όσους τους κατέστρεψαν ακατάλληλοι γονείς στην παιδική τους ηλικία, αδυνατώντας να τους παρέχουν το σημαντικότερο εφόδιο: την πίστη στον εαυτό τους, ότι τους αγαπούν επειδή αξίζουν να αγαπηθούν (το ακριβώς αντίθετο από το "κανείς δεν θα σε αγαπήσει όσο η οικογένειά σου").Αλλά κάποια στιγμή ενηλικιώνεσαι, αποβάλλεις τις παιδικές ασθένειες, επανεκτιμάς τα όσα άκουσες (κάποια είχαν βάση, άλλα πάλι όχι) κι επιτέλους στέκεσαι στα δικά σου πόδια. Αλλιώς μένεις για πάντα παιδί. Δεν λέω, ξεκούραστο είναι, να φταίνε πάντα οι άλλοι και να αποφασίζουν πάντα οι άλλοι (τόσο που ενίοτε το κάνουμε και συνειδητό roleplaying), αλλά η ελευθερία ξεκινά με την ανάληψη ευθύνης. Έχω λάθος;
Έτσι όπως τα λες Καραβάν', η κλιματική αλλαγή ποσώς φταίει για τα κουσούρια μας. Αν ήταν να συμπεριφέρονται όλοι ανάλογα με τον τρόπο που τους μεγάλωσαν, ζήτω που καήκαμε. Ναι, κατανόηση αλλά μέχρι ενός σημείου. Η δική μου σταματάει εκεί που αρχίζουν να την πληρώνουν τρίτοι. Γιατί υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που μαρτύρησαν από την κούνια τους και παρόλα αυτά δεν βγήκαν να "εκτελέσουν" κόσμο. Επίσης υπάρχουν και αυτοί που ενώ μεγάλωσαν σε υποστηρικτό περιβάλλον δεν τους βλέπω να σκορπίζουν την χαρά. Αν δεν υπάρχει το κατάλληλο έδαφος, ό,τι και σπείρεις η σοδειά δεν θα σου βγει καλή.
Αμάν ρε κορίτσια και πεινάω!Υ. Γ. Το e.q. πόσα κάνει, μια χαρά έξυπνα άτομα έχω δει που δεν φέρονται καλά. Βασικά οι χειρότεροι που έχω πετύχει μια χαρά πήραν αγάπη, ίσως ερωτεύτηκαν τον εαυτό τους. Οι δεύτεροι χειρότεροι έμειναν πάντα παιδιά που τους έφταιγαν οι γονείς τους αλλά περίμεναν και την έγκρισή τους.Συνεχίζω να πεινάω κι έχουν αραια δρομολόγια στον ηλεκτρικό.
Αμπεμπαμπλομ του κιθε μπλομ αμπεμπαμπλομ του κιθε μπλομ μπλιμ μπλομ. Πόσο φαίνεται επίσης ο φόβος και η ανασφάλεια που έχεις μη μείνεις μόνη. Το διευκρινίζεις κιόλας η ίδια. Σχέση δεν κάνουμε για να μη μείνουμε μόνοι και ό,τι βρίσκουμε παίρνουμε για να λέμε πως έχουμε σχέση. Φυσικά πονάει η μοναξιά και δεν είναι εύκολο να είναι κάποιος μόνος όταν είναι συναισθηματικός σαν χαρακτήρας. Σχέση κάνουμε επειδή θέλουμε έναν άνθρωπο να πορευθούμε χέρι χέρι στη ζωή και αυτομάτως η μοναξιά θα σβήσει επειδή θα υπάρχει η μεταξύ μας αλληλοσυμπλήρωση.Και στη δική σου περίπτωση εκτός από το αμπεμπαμπλόμ που το ανέφερα καυστικά, να θυμάσαι πως όταν κυνηγάς δυο λαγούς μπορεί να τους χάσεις και να μείνεις μπουκάλα στο τέλος. Εσύ απλά ψάχνεσαι, κρατάς τον βαρετό για καβάτζα σε περίπτωση που δεν πάει κάτι καλά με τον καινούργιο γιατί απλά φοβάσαι μη μείνεις μόνη.
Δεν οφείλεις να εξηγηθείς για τα προσωπικά σου σ' αυτόν που σ' ενδιαφέρει, ειδικά εφόσον βγαίνετε φιλικά. Τώρα βρίσκεσαι σε μία θέση εκ του ασφαλούς, γιατί δεν του έχεις πει τίποτα για τη σχέση σου (που έτσι κι αλλιώς είναι να τελειώσει), μα ούτε και του υπόσχεσαι τίποτα, ενώ έχεις ευκαιρία να μάθεις το ποιόν του πριν κάνεις οτιδήποτε. Εν πάσει περιπτώσει, καλύτερα να χωρίσεις με τον νυν σου. Ο κύκλος της σχέσης σας έχει κλείσει και μόνο η απομάκρυνση θα επέλθει. Έσω ειλικρινής, πες του πως πλέον αυτό που έχετε δεν σε καλύπτει, χωρίς να επιρρίψεις φταίξιμο σ' αυτόν.Όσο για το αν οι άλλοι πουν για το τωρινό σου στάτους σ' εκείνον που σ' ενδιαφέρει... Κατά πρώτον, αν τον ενδιαφέρεις, θα σε ρωτήσει για να εξακριβώσει τι γίνεται πριν προχωρήσει σε συμπεράσματα. Και δεν είναι ντροπή να του πεις πως δεν ήθελες να "διαφημίζεις" μία σχέση σου που ήταν στα χαλάσματα έτσι κι αλλιώς. Κατά δεύτερον, πόσα παραδείγματα γνωρίζουμε δύο συναδέλφων ή φίλων, εκ των οποίων ο ένας ή αμφότεροι βρίσκονταν σε σχέση, έπειτα χώριζαν και τελικά τα έβρισκαν μεταξύ τους, και μάλιστα είναι μαζί μέχρι και σήμερα...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ