ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.5.2019 | 23:54

Φτώχια = υποχρεωτική εργατιά ΚΑΙ στην Ελλάδα

Ακούω περί δημόσιας εκπαίδευσης, περί αδιάβλητων συστημάτων και σωστής οργάνωσης και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω η να ξεράσω από τα αυτιά.Μέχρι το λύκειο το δέχομαι, υπάρχει δωρεάν εκπαίδευση. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως εστιάζει σε τεράστιες ποσότητες ύλης όπου κατά κύριο κερδίζουν οι παπαγάλοι, δεν παύει να είναι δωρεάν, οπότε το δέχομαι.Μετά όμως τι;Καταρχήν για να καταφέρει ένας μαθητής να μπει σε ΑΕΙ/ΤΕΙ πρέπει να παρακολουθήσει φροντιστήριο. Αν μιλάμε για σχολές πάνω του 15 είναι σχεδόν ακατόρθωτο να μπεις χωρίς φροντιστήριο.Για να μάθεις μια ξένη γλώσσα θες επίσης φροντιστήριο. Σε γυμνάσιο και λύκειο θα είσαι τυχερός αν μάθεις τα βασικά.Οι εξετάσεις των ξένων γλωσσών γίνονται σε μεγάλους χώρους με κασετόφωνο που συνδέεται σε ηχεία οροφής ή ηχεία σε τοίχους. Ναι! Το 2019 δίνεις εξετάσεις ξένων γλωσσών με ήχο από κασετόφωνο! Πληρώνεις τριψήφια ποσά για να συμμετέχεις σε εξετάσεις παρωδίες. Ακόμα και αν πηγαίνεις φροντιστήριο και πάλι πρέπει να πληρώσεις για να συμμετέχεις.Κλείνοντας θα μιλήσω για τους φοιτητές, για αυτούς που καταφέρνουν να μπούνε σε ΑΕΙ/ΤΕΙ/ ακόμα και ΙΕΚ.Έτσι όπως έχουν τα οικονομικά σήμερα πολλοί μαθητές ή δεν πάνε στις σχολές που περνάνε, αν είναι μακρυά από το σπίτι τους ή τα παρατάνε στην πορεία. Για ποια σκατά δωρεάν εκπαίδευση μιλάμε;Ακόμα και στο σενάριο που κάποιος χωρίς σπουδές θέλει να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας, το ίδιο το κράτος έχει φροντίσει να τον εμποδίσει με τους φόρους και τη γραφειοκρατία.Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται αργά αλλά σταθερά μια Ευρωπαική Κίνα.Ο φτωχός θα γίνεται ανειδίκευτος εργάτης, είτε το θέλει είτε όχι και ο έχοντας θα σπουδάζει για να βγάλει 3 μεταπτυχιακά έχοντας δύο επιλογές, ή να κυνηγήσει μια θέση barista σεζόν στην οποία θα δουλεύει τον μισό χρόνο μόνο ή να φύγει στο εξωτερικό.
5
 
 
 
 
σχόλια
Καλά νταξει τότε να μην προσπαθήσει κανείς για τίποτα στη ζωή του εφόσον το μεγαλύτερο ποσοστό σήμερα έχει με το ζόρι τα βασικά. Πολύ πεσιμιστικη η άποψη σου,δεν ξέρω αν το λες από εμπειρία η όχι πάντως υπάρχουν παραδείγματα που αποδεικνύουν το αντίθετο. Και μια χαρά σε σχολή περνάς χωρίς φροντιστήριο ,και άμα θες μαθαίνεις και γλώσσες μόνος σου ,(μέσω ίντερνετ,ταινιών,μουσικής) και πηγαίνεις απλά για εξετάσεις . Έχω παραδείγματα και για τα δύο π αναφέρω . Θέληση να υπάρχει και όρεξη για δουλειά. Και πάνω από όλα όνειρα και φιλοδοξίες .. Το σύστημα εκπαίδευσης όπως είναι δομημένο ναι είναι καθαρά υπέρ των οικονομικά ευκατάστατων δεν αντιλέγω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα καταφέρνουν και οι υπόλοιποι.
Σε βρίσκω υπερβολικό και απόλυτο. Ποτέ τα πράγματα δεν είναι μόνο έτσι ή μόνο αλλιώς. Είμαι ένα ζωντανό παράδειγμα. Και σαν εμένα, φαντάζομαι, χιλιάδες άλλοι.Έλεος με τα κουτάκια σας, πραγματικά σιχάθηκα!
Και λέω, φαντάζομαι χιλιάδες άλλοι, επειδή ήδη ξέρω δεκάδες ανθρώπων που είτε βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις χωρίς να έχουν σπουδάσει τίποτα, παρακαλώ, είτε κατέχουν υψηλές στην ιεραρχία θέσεις, επίσης χωρίς πτυχίο. Στις πλείστες των περιπτώσεων επάξια βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις, δούλεψαν πολύ για να φτάσουν εκεί και πραγματικά είναι πολύ ικανοί σε σημείο να μην υστερούν σε τίποτα από κάποιον αντίστοιχο με πτυχίο. Ο κύκλος μου είναι μεγάλος, να μην κουράζω με παραδείγματα. Εξάλλου σου λέω ξανά πως είμαι κι εγώ μία τέτοια περίπτωση. Εν πάσει περιπτώσει ήθελα να πω ότι είμαι κατά του μύθου που περιγράφει η τελευταία σου παράγραφος. Εκεί επικεντρώθηκε το σχόλιό μου.

Απεργία την Πρωτομαγιά