ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.4.2019 | 12:59

Χανω συνεχεια στο σκακι

Μπορει να σας φανει αστειο αλλα παιζω 2 χρονια σκακι και χανω συνεχεια. χανω απο ολους στο ιντερνετ απο φιλους και γνωστους. για υπολογιστη δεν το εχω τολμησει. Νομιζω ειμαι τελειως χαζη και καποιοι με κοροιδευουν. Αλλα θελω να μαθω να παιζω καλα και στενοχωριεμαι πολυ. Τι μπορει να κανω λαθος; τι μου προτεινετε; δε θελω να τα παρατησω
9
 
 
 
 
σχόλια
Εδώ είναι η λέσχη σκακιού;Λοιπόν εξ, αν στα δύο χρόνια δεν ξέρεις ούτε ΓΙΑΤΊ χάνεις, λυπάμαι, δεν το 'χεις καθόλου. Δοκίμασε τάβλι, μπορεί να μην έχει την αίγλη του σκακιού, τρομάρα σου, αλλά είναι κι οι ταβλαδοροι μεγάλα τσακάλια.
Συμφωνώ και με τα 2 πιο πάνω σχόλια. Επιτέλους άνθρωποι που ξέρουν σκάκι. Διαφωνώ μόνο με Κασπάροβ. Φίσερ μακράν φυσικά :)Kαι συμπληρώνω: Συνέχισε να παίζεις και μην εγκαταλείπεις.Στα γενικά, το σκάκι είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής, που σημαίνει οτι αν κάποιος δεν κάνει λάθος, δεν υπάρχει νικητής.Το σκάκι επίσης είναι και παιχνίδι ψυχολογίας. Πρέπει να μάθεις να παίζεις με την ψυχολογία του αντιπάλου. Να τον πιέζεις συνεχώς και να περιμένεις πότε θα κάνει το λάθος. Να ανοίγεις πολλά μέτωπα ώστε να νοιώσει ψυχολογικά οτι πρέπει να αμυνθεί. Και να έχεις πολύ υπομονή.Ειδικότερα θα πρέπει αρχικά να μελετήσεις τα ανοίγματα. Η ανάπτυξη στην αρχή είναι το πιο σημαντικό σημείο του παιχνιδιού. Πρέπει να έχεις ως στόχο την κυριαρχία στο κέντρο και τη δημιουργία πολλαπλών τρόπων επίθεσης από αυτό. Μη βιάζεσαι να ανταλλάξεις κομμάτια. Ιδανικά να το αποφεύγεις. Μελέτησε επίσης και τις διάφορες άμυνες (Σικελική, Γαλλική, Ρώσικη, κτλ) ώστε να διαβάζεις άμεσα το παιχνίδι του αντιπάλου. Πάντα να αναριωτιέσαι γιατί κάνεις εσύ μια κίνηση και τι θέλεις να πετύχεις και επιπλέον γιατί κάνει ο αντίπαλος μια κίνηση και τι θέλει να πετύχει. Να φροντίζεις να έχεις πάντα συμπαγή τα κομμάτια σου (κυρίως τα πιόνια) που είναι πολύ σημαντικά στο τέλος του παιχνιδιού. Μη βιάζεσαι να κάνεις το ροκέ. Περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Μπορεί να συμφέρει είτε το μεγάλο είτε το μικρό. Κάθε κίνηση ενός κομματιού σου δε θα πρέπει να μπλοκάρει ένα άλλο κομμάτι σου.Να σκέφτεσαι πάντα επιθετικά. Το ίδιο ισχύει και για την άμυνά σου. Μην αφήνεις ακάλυπτα σημεία που θα μπορεί να διεισδύσει ο αντίπαλος. Μην υπερβάλλεις στην πλευρά οχύρωσης (ροκέ) του βασιλιά και να προσέχεις και την άλλη πλευρά εξίσου. Αν σπάσει η άμυνά σου εκεί θα πρέπει να αμύνεσαι συνεχώς για να μην προωθηθούν ελεύθερα πιόνια του αντιπάλου.Να βλέπεις πάντα όλη τη σκακιέρα και όχι ένα τμήμα της. Και να φροντίζεις τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, να υπάρχει τουλάχιστον ισάξιος και ισοδύναμος αριθμός πιονιών ώστε να μπορείς να αμυνθείς σωστά και να αποκτήσεις πλεονέκτηημα στην επίθεση κάθε στιγμή. Σε αυτό το κομμάτι γίνονται συνήθως τα λάθη από κακούς υπολογισμούς.Θα πρέπει να είσαι σε θέση να υπολογίζεις τουλάχιστον τις 15 επόμενες κινήσεις. Έτσι θα έχεις τη δυνατότητα για ωραίες βαριάντες που θα δημιουργούν πανικό στον αντίπαλο και σπάσιμο της ψυχολογίας του. Και να είσαι έτοιμη να καταλάβεις τη στιγμή που θα πρέπει να επιτεθείς. Να δεις αμέσως το σφάλμα του αντιπάλου ή να τον οδηγήσεις να το κάνει. Και μη φοβάσαι να επιτεθείς όταν πρέπει. Επίσης μην αποκαλύπτεις τις προθέσεις σου. Να προσπαθείς να παραπλανείς τον αντίπαλο. Να φαίνεται οτι αλλού ετοιμάζεις επίθεση και αλλού να την κάνεις. Να προσπαθείς επίσης όταν ανταλλάσεις κομμάτια, να κρατάς όσα περισσότερα ζεύγη μπορείς. Όσο μελετάς και αναλύεις, τόσο καλύτερη θα γίνεσαι. Και ξεκίνα να παίζεις με υπολογιστή.Να θυμάσαι οτι ο βασιλιάς είναι ίδιος για όλους και σε αφόρητη πίεση πέφτει!
Εμένα μου αρέσει η Ρωσική . Επίσης θα διαφωνήσω με το κέντρο, σημαντική άμυνα στα άκρα και προστασία του Βασιλιά στο τέλος. Προσοχή στις κινήσεις της βασίλισσας. Είναι αυτή που κάνει όλες τις κινήσεις, όμως προστατεύει και τον βασιλιά.
Φανατικός της Σικελικής. Αδυναμία στα γκαμπί. Για εμένα, ελέγχοντας το κέντρο, ελέγχεις όλο το παιχνιδι. Με δυο συμπαγεις σχηματισμούς στο τέλος, το μόνο κομμάτι που ανταλλάσω ευχαρίστως είναι η βασίλισσα! :)Νομίζω οτι πρέπει να οργανώσουμε ένα τουρνουά!
Να προσέχεις τα πρώτα σου ανοίγματα, αυτά είναι η βάση για ένα καλό παιχνίδι . Μην χρησιμοποιείς τα πιόνια για επίθεση αλλά για άμυνα . Ο σκοπός είναι να χτυπήσεις τον Βασιλιά (roi mat) στο τέλος και όχι να κάνεις συλλογή από πιόνια . Σημαντικοί παίχτες, οι πύργοι, φύλαγέ τους για το τέλος, προστατεύουν τον Βασιλιά. Οι αξιωματικοί να τους ελευθερώνεις από την αρχή . Τα άλογα παίζουν σημαντικό ρόλο, πρόσεχε όμως, γιατί οι κινήσεις τους είναι δύσκολες αλλά σημαντικές . Οι στρατιώτες δεν είναι τόσο απλοί όσο νομίζεις (αν νομιζεις). Μια αρχική σωστή και συνετή κίνηση με τους στρατιώτες σου θα σου κερδίσει το παιχνίδι. Σημαντικό, ποτέ μην δείχνεις τι σκέφτεσαι και τι αισθάνεσαι. Ένας καλός αντίπαλος μπορεί και σε διαβάζει και ίσως καταλάβει την επόμενή σου κίνηση. Συμβουλή, διάβασε βιβλία για το σκάκι, γκούγκλαρε.http://www.chessgames.gr/roua-matΚαι κάτι ακόμα να μην υποτιμάς τους αντιπάλους σου . Μπορεί να είναι δυνατοί παίχτες και να μην το δείχνουν, μπορεί πάλι και να μην είναι.
Το σκάκι βασίζεται στην πρόβλεψη (και διαχείριση) των κινήσεων του αντιπάλου.Το πιθανότερο είναι ότι λέγοντας "παίζω σκάκι" εννοείς "ξέρω τους κανόνες κίνησης πιονιών". Αυτό, εφόσον ισχύει, δεν επαρκεί δεδομένου ότι αν τους αιώνες έχουν δοκιμαστεί και μεθοδοποιηθεί εκατοντάδες πιθανές κινήσεις, από το "άνοιγμα" που κάνεις ως πρώτη πρώτη κίνηση για ανάτυξη, ως το ροκέ. Οι αντίπαλοί σου, είτε λόγω γνώσης, είτε λόγω βιωματικής εμπειρίας, ακολουθούν κάποια από τις πεπατημένες, εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι επγκαιρα, εκείνοι προχωρούν ανενόχλητοι αναγνωρίζοντας ότι δεν ξέρεις τι κάνεις, μέχρι που θα πρέπει να έχεις το μυαλό του Κασπάροφ για να κερδίσεις. Επίσης θυμίσου ότι το σκάκι είναι ένα παιχνίδι θυσίας.Λίγο διάβασμα θα σου ξεδιαλύνει απορίες και θα αναδείξει την φυσική σου εξυπνάδα, πιστεύω.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ