ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.4.2019 | 16:59

Περιγραφη θεσης εργασιας

Πηγα σε μια δουλεια.Δεν μου περιεγραψαν ακριβως τι θα κανω κ μειναμε στο θα δουμε και ισως το ενα ισως το αλλο.Περασα μηδαμινη εκπαιδευση λογω φορτου των συναδελφων κ απλα κολυμπαω μονη.1 μηνα περιπου μετα αντι να μου εχουν περιγραψει τον ρολο μου ζητανε να γραψω εγω τι κανω στην καθημερινοτητα. Που δε προλαβε καν να γινει καθημερινοτητα.Αν δεν ειναι αυτο παρανοια τοτε τι ειναι;
4
 
 
 
 
σχόλια
Θα συμφωνήσω με την Aquartius. Προσπάθησε να βρεις κάτι άλλο με σαφή περιγραφή του τι θα κάνεις και φύγε από εκεί μέσα. Όσο πιο χύμα και ασαφής η δουλειά τόσο θα σου ζητάνε τα ρέστα για ότι πάει στραβά συν ότι δεν θα μάθεις ποτέ πραγματικά τη δουλειά να νιώθεις ότι αποκτησες μια προϋπηρεσία.
Φύγεεεεεε....Σοβαρά τώρα, ξέρω τι παίζει εκεί έξω από ανεργία, ξέρω ότι κανείς μπορεί να βρίσκεται σε οικονομική ανάγκη και να μην μπορεί να αποδεσμευτεί εύκολα για χίλιους δυό λόγους, λλά επειδή τα έχω περάσει και εγώ, η εμπειρία μου αν είχε στόμα να μιλήσει θα σου έλεγε μόνο μια λέξη: φύγε.Όι λόγοι πολλοί και ανησυχητικοί:1. Δεν θα μάθεις ποτέ πραγματικά σωστά την δουλειά ή τις δουλείες, αν δεν υπάρχει αρχή μέση και τέλος, δεν υπάρχει οργάνωση στον τρόπο που λειτουργεί το τμήμα και κάθε φορά έχεις να κάνεις καινούρια ξεκάρφωτα πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα και κανείς δεν σε έχει προειδοποιήσει για αυτά.2. Σε τέτοιες "καλοβαλμένες" (sarcasm alert) επιχειρήσεις, η πιθανότητα να γίονται όλα πουτάνα κάθε τρείς και λίγο, λάθη, εξοργισμένοι πελάτες, να χάνονται λεφτά κλπ, είναι σιγουράκι. Και όταν δεν είναι σαφές ποιός κάνει και τι ρόλο βαράει ο καθένας εκεί μέσα, είναι επίσης σιγουράκι ότι αρκετά συχνά θα κατηγορηθείς για πράγματα για τα οποία δεν φταίς διότι μπορεί να μην είχες καν ανάμιξη ή να γνώριζες την ύπαρξη τους.Σε ένα μπουρδελο-χόστελ της κακιάς ώρας στον Νέο Κόσμο δούλευα βραδινή ρεσεψιονίστ αλλά επειδή μου είχαν αναθέσει στα μουλωχτα και τις μισές δουλειές τις καμαριέρας γιατί, χελόου, ποιός πληρώνει καμαριέρα, βρέθηκα κατηγορούμενη για σεντόνια που δεν είχαν σιδερωθεί καλά, τα οποία ξεκάθαρα δεν είχα σιδερώσει εγώ. Ποιός τα είχε σιδερώσει; Οι υποψήφιοι ήταν 5-6 άτομα, τρέχα βρές και απέδειξε ποιός έκανε τι τώρα.3. Πέρα από την επίρρηψη ευθυνών όταν γίνονται όλα πουτάνα, οι δουλειές με ασαφή καθήκοντα κρύβουν και έναν άλλο πλήν. Σε όλα τα γραφεία υπάρχει το βύσμα, ο γλύφτης, η υποψήφια γκόμενα του αφεντικού και αργόσχολοι συγγενείς μεγαλοπαραγόντων της εταιρίας. Συνήθως όλοι αυτοί εργάζονται πολύ... στον τομέα της υποκριτικής ικανότητας και συγκεκριμένα στο ρόλο να πείσουν εσένα, εμένα και τα υπόλοιπα κορόιδα που όντως δουλεύουν ότι εργάζονται. Τα ασαφή καθήκοντα είναι ο καλύτερος τρόπος να φορτωθούν οι υπόλοιποι την δική τους δουλειά και να πάρουν και την ευθύνη αν κάτι πάει στραβά.4. Έλα, πόσο νομίζεις ότι θα είναι ανοιχτό ή ότι θα τα βγάζει για να μπορείς να πληρώνεσαι; Οι μάπα επιχειρηματίες, γιατί όποιος δεν ξέρει να οργανώσει 5 εργαζομένους να δουλεύουν αποδοτικά αυτό είναι, μην γελιόμαστε, στην Ελλάδα της κρίσης φαίνονται ευκολότερα από μίλια μακριά και έχουν πολύ ασαφές μέλλον. Για πόσο θα τρώει επιδοτήσεις ο μπάρμπας, πλέον αλλάζουν και οι κυβερνήσεις σαν τα πουκάμισα, με πόσους να τα χει καλά;Φ.Υ.Γ.Ε.
Υπάρχει και η άλλη όψη της παράνοιας. Να σου περιγράψουν ακριβώς τη θέση που θα καλύψεις, να αφορα 5 διαφορετικά αντικείμενα εξειδίκευσης και για να βγουν τα χρονοδιαγράμματα, να χρειάζεσαι άλλες 20 ώρες τη μέρα!
Kακώς βέβαια απο τη μια μεριά αλλά δυστυχώς λίγες είναι οι θέσεις εργασίας με σαφή περιγραφή αρμοδιοτήτων. Απο ότι φαίνεται, χρειάστηκε να προσλάβουν κάποιον επειγόντως λόγω φόρτου εργασίας. Αν σε παρηγορεί, οι δουλειές με σαφείς περιγραφές είναι συνήθως αυτές που έχουν και μετρήσιμη αποδοτικότητα, και αφορούν δουλειές επαναλαμβανόμενες και ανιαρές το λιγότερο (βλέπε συνθήκες amazon). Στην Ελλάδα πολλές δουλειές είναι "χύμα" ιδιαίτερα σε μικρές εταιρίες. Ισως να προσπαθούν να οργανωθούν λίγο και γι αυτό σου ζήτησαν να γράψεις εσύ το τι αναλαμβάνεις. Δές το θετικά, αν θες να μείνεις χαλάρωσε και προσαρμόσου, προπάντων μήν τρελλαίνεσαι. Καλή συνέχεια, είναι νωρίς ακόμα, λογικό να μήν έχεις βρεί ακόμα το ρυθμό σου.

Απεργία την Πρωτομαγιά