ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.11.2018 | 02:32

Μόναξια φοιτητη

Καλησπέρα σας!Είμαι φοιτήτρια πρωτοετής και ήρθα σε άλλη πόλη στην οποία είμαι μόνη.Δεν πέρασε καμία φίλη μου εδώ και συγγενείς τίποτα πραγματικά όμως είμαι μόνη μου..για αυτό τον λόγο πόνταρα στις φιλιες στο πανεπιστήμιο.Ειμαι ανεξάρτητη γενικά θα πάω μόνη μου όπου θέλω να πάω, θα κάνω μόνη μου πραγματα αλλά πραγματικά θες και με κάποιον να μιλήσεις δεν βγαίνει έτσι όλη η μέρα ειδικά στην περίπτωση μου οπου δεν κάνω δραστηριότητες κτλ δηλαδή μετά το Πανεπιστήμιο δεν συναναστρέφομαι με άλλα άτομα . Ψάχνω συνοπτικά και για παρέες για ένα καφέ να λέμε ετσι καμία βλακεία,το παραδέχομαι,αλλά και για ουσιαστικές φιλίες έστω μια φίλη να ξέρω ότι έχω έναν άνθρωπο εδώ ένα αποκουμπι που όποτε θέλω κάτι θα τον πάρω τηλέφωνο.Και όλα αυτά ο μοναδικος χώρος που νομίζω εγώ τουλάχιστον ότι θα τα βρω και έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου είναι το πανεπιστήμιο..Αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα θέλω .Έχω κάνει μια παρέα 4 5 άτομα τα οποία δεν ξέρω τι κάνουν μετά το Πανεπιστήμιο είναι και Αθηναίοι βέβαια και έχουν ήδη τις παρέες και την ασφάλεια του σπιτιού τους και σίγουρα δεν μπορούν να νιώσουν τις ανάγκες τις δικές μου.Και έτσι κυλάει η μέρα μου εδώ και δύο μήνες ..Και δεν μπορώ να στέριωσω με αλλ- πάρεα. ναι οκ δεν είμαι ο σούπερ τύπος που όλοι θα ήθελαν στην παρέα τους αλλά ούτε και καμία σπαστικια.Με όλους εμένα στο γεια μόνο με αυτούς κράτησε και αυτοί μετά χάνονται ενώ γνωρίζομαστε ενάμιση μήνα τώρα .. άλλα παιδιά από το πανεπιστήμιο εδώ και εβδομάδες μαζεύονται σε σπίτια λες και γνωρίζονται μήνες .. Για να κλείσω μεταξύ μας μου αρέσει πιο πολύ η μοναχικότητα θα με πέτυχεις να κάνω βόλτες μόνη να ψωνίζω μόνη αυτό μου αρέσει και ανησυχώ μήπως είμαι καμία καταθλιπτική, αλλά όταν σκέφτομαι ότι 18 χρόνων μπορεί να μείνω μόνη να κόβω βόλτες και να μην πάω και εγώ σε ένα πάρτι ή να μην αποκτήσω μια καλή φίλη να της λέω έλα να κοιμηθούμε και να της λέω τα δικά μου δεν είναι και το μέλλον που ονειρευόμουν όταν μάζευα τα πράγματα για το νεο μου ξεκίνημα.Να λέω σε όλους ελάτε σπίτι μου να το κάψουμε που θα θέλουν 1 ώρα να ερθουν όλοι ενώ εν τω μεταξύ καλά καλά δεν έχουμε παει να φάμε μια πίτσα?Πφφ τελικά δεν προσφέρεται για φοιτητική ζωή η Αθήνα
4
 
 
 
 
σχόλια
Σπουδάζω 2 χρόνια τώρα στην Αθήνα, ερχομαι από μια επαρχιακή πόλη και υπάρχουν μέρες που αισθάνομαι ακριβώς αυτό που περιγράφεις. Βέβαια έχω να σου πω τα εξής: αρχικά προσπάθησε να βρεις μια δουλειά ενδεχομένως, να ασχοληθείς με γυμναστική, να συμμετέχεις σε δραστηριότητες του πανεπιστημίου σου και σιγά σιγά θα δεις ότι θα δικτυωθεις και θα γνωρίσεις καινούργια άτομα. Ζώντας στην Αθήνα 2 χρόνια τώρα έχω να σ πω πως απ τα 100 άτομα που θα γνωρίσεις, μόνο τα 1-2 θα επιδιώξουν να κρατήσουν ενδεχομένως επαφές μαζί σου. Μην απελπίζεσαι όμως θα γνωρίσεις σε όλα αυτά τα χρόνια που θα είσαι εδώ πολλαααα άτομα.Θα έλεγα να προτείνεις εσυ στα κορίτσια απ τη σχολή σου να πάτε για ένα καφέ, και μετά ίσως να τους πεις εσυ να κάνετε κ κάτι άλλο μαζί (κάποιο escape room, κάποιο σινεμα, μια βόλτα για γλυκό...) Baby steps και θα βελτιωθούν όλα. ? Υ.Γ μακάρι να ήξερα πως σε λένε να μπορούσα κάπως να σε βρω να μιλήσουμε πιο προσωπικά. Καλή συνέχεια!
Αποθαρρύνομαι λίγο από την έλλειψη άλλων απόψεων, δεν είμαι και ειδήμων , αλλά θα προσπαθήσω να σου δώσω τη δική μου οπτική στο θέμα : Πιστεύω ότι η Αθήνα προσφέρεται για φοιτητική ζωή , αν αντέχεις και τους ρυθμούς της , για τον απλούστατο λόγο ότι τα χρόνια που είσαι φοιτητής είναι τα μόνα που έχεις πραγματικά ΠΟΛΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ, να τον αξιοποιήσεις όπως θέλεις , και στην Αθήνα μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα . That being said , σίγουρα στο ΕΚΠΑ , αλλά και στην Πάντειο εξ όσων γνωρίζω (θεωρώ και σε κάθε αξιόλογο πανεπιστήμιο) υπάρχουν ομάδες δραστηριοτήτων από φοιτητές (βλέπε χορός, θέατρο κλπ) . Επίσης, αν είσαι στο ΕΚΠΑ , προσφέρονται μαθήματα αααααπειρων ξένων γλωσσών στο Διδασκαλείο, που, πίστεψέ με , αν γύριζα τον χρόνο λίγο πίσω, θα το εκμεταλλευόμουν πολύ το συγκεκριμένο. Απ' όλα αυτά κάτι θα βρεις να σε ενδιαφέρει , δεν μπορεί. Άσε που εκεί, όπου τα τμήματα είναι πιο ολιγομελή , πιστεύω πως είναι πιο εύκολο να πιάσεις κουβέντα με τον διπλανό σου. Τέλος, να σε συμβουλεύσω να μιλάς σε κόσμο στη σχολή , ακόμη και με ασήμαντες αφορμές , π.χ να ρωτήσεις ποιος είναι αυτός ο καθηγητής που σας κάνει μάθημα (λέω εγώ τώρα) . Προσωπικά έχω γνωρίσει πολλά άτομα πιάνοντας έτσι ψιλοκουβέντα , κάποιες συζητήσεις εξελίχθηκαν, με κάποιους μείναμε απλώς στα τυπικά, και από όλους αυτούς που έχω μιλήσει, με πολύ λίγους τελικά έδεσα και με ακόμη λιγότερους έχω ακόμη επαφές . Αλλά αξίζει την προσπάθεια! Συγγνώμη αν κούρασα αλλά ήθελα να σε ενθαρρύνω όσο μπορώ! Αν χρειαστείς κάτι άλλο, μπορείς να βάλεις αναζήτηση και να μιλήσουμε πιο αναλυτικά :)
Η Αθήνα είναι η τέλεια πόλη αν τη ζεις ως φοιτητής με λυμένο φυσικά το οικονομικό θέμα από την οικογένεια! Προσπάθησε να κανεις παρέα με παιδιά που ήρθαν από άλλες επαρχιακές πόλεις. Το πιο πιθανό να είναι και εκείνοι στη φάση σου και επίσης μπορεί να μένουν και κοντά στην περιοχή σου. Επιδίωξε και την παρέα των Αθηναίων γιατί είναι ευκαιρία να μάθεις και άλλες περιοχές και να μπεις και στις δικές τους παρεες.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ