ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.11.2017 | 16:28

Σχολιαστές

Εσεις που δίνετε συμβουλές στα προβλήματα του κόσμου περι σχεσεων κ οι οποιες βασιζονται κυριως στη λογικη τα εφαρμόζετε αυτα που γραφετε?
25
 
 
 
 
σχόλια
Είμαι πιο αυστηρή με τον εαυτό μου απ'ό,τι με τους φίλους μου ή τους εξομολογούμενους.Φυσικά κάνω λάθη κι αλίμονό μου πώς τα ξεπερνάω..Για τις συμβουλές που δίνω εδώ έχω κατά νου (και ως βίωμα), οτι όσες φορές παραστράτησα περισσότερο με επανέφεραν τα λεκτικά χαστούκια, παρά οι συγκατανεύσεις και τα χαϊδολογήματα. Ειδικά τα τελευταία διαπίστωσα οτι πολλές φορές δίνονταν όχι για να με ανακουφίσουν, αλλά για να παραμείνει το άλλο άτομο συμπαθές στα μάτια μου και να απολαμβάνει την εύνοιά μου.
Θεωρητικά όλοι δέχονται οτι η ειλικρίνεια είναι αρετή και μάλιστα ζητούμενο στις διαπροσωπικές σχέσεις. 'Ομως όταν έρχεται η αναθεματισμένη ώρα να ακούσουν κάτι αυθεντικό, όντως κλοτσάνε, λένε "όπα, αυτό είναι αγένεια, είναι σκληρό, είναι άσχημο και δεν ξέρω κι εγώ τι".Ε μα ξέρεις; Η κατάστασή σου είναι έτσι και είναι άχρηστο τελείως να προσπαθήσει κάποιος να ωραιοποιήσει την αλήθεια που τη διέπει.Κι επιτέλους, θέλεις λύση ή χάσιμο χρόνου;
Τίποτα από τα δύο. Θέλουν παρηγοριά και με έναν μαγικό τρόπο να γίνει αυτό που επιθυμούν. Που να ζοριζομαστε και να προσπαθούμε τώρα, ωχουυυ...Και κάτι τελευταίο, προς την/τον Εξ. Οι περισσότεροι κρίνουμε ανάλογα με τον χαρακτήρα μας και τα βιώματά μας. Εγώ δεν τα έχω φτιάξει ποτέ με παντρεμένο, ούτε έχω κερατώσει, αλλά μπορώ να κρίνω και να δίνω συμβουλές.Δεν θα είναι γλυκούλικες όμως, ναι;
Δεν είμαι σίγουρη αν ανήκω στους σχολιαστές που λες αλλά είμαι κι απ' τ' άτομα που έχουν ζητήσει συμβουλές και οπτικές όταν η δική μου στα προσωπικά θόλωνε. Οι άλλοι ήταν συναισθηματικά αποστασιοποιημένοι από τη δική μου κατάσταση οπότε θα ήταν ένα τσακ πιο αντικειμενικοί ( ενδεχομένως). Από την άλλη πολλές φορές έχω δώσει συμβουλές σε θέματα σχέσεων ιδίως όταν ένιωθα ότι ένα άτομο υποφέρει σε μια κατάσταση γιατί ένιωθα και μια ταύτιση. Μπορεί παράλληλα να ένιωθα ότι αν τα λεγα στον εξ. αλλά και τα διάβαζα ίσως μας βοηθούσε. Φυσικά από την άλλη έχω αναφερθεί και σε καταστάσεις που μου είναι εντελώς ξένες άρα μπορώ να πω με σιγουριά ότι οκ, δεν έπεσα στα λάθη της/του εξ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι επειδή τα σχόλια μπορεί να γράφονται με οποιαδήποτε σκοπιμότητα από τον κάθε σχολιαστή, καλό είναι να κρατάμε αυτά που μας ταιριάζουν και μας βοηθούν. Αν κάτι μας 'χτυπήσει' μπορεί να εξετάσουμε λίγο βαθύτερα-όποιος θέλει- αν έχει μ' αυτό που ειπώθηκε ή με το ύφος του άλλου. Οι καλές συμβουλές, είναι οι λειτουργικές για μας που όντως μας κινητοποιούν. Αλλά πάντα το τι θέλει ο καθένας μας, τι έχει ανάγκη, τι αντέχει και τι λειτουργεί πιο ευχάριστα και αποτελεσματικά το ξέρουμε- ή έστω θα ' πρεπε- να το ξέρουμε οι ίδιοι. Υ.Γ.1 Επειδή το πήγα γύρω-γύρω γιατί η ερώτηση μου φάνηκε άσκοπη ως ένα σημείο, αν και κατανοώ ότι θέλει να αποδείξει την υποκρισία των υπεράνω. Προσωπικά, κάνω λάθος χειρισμούς πολλές φορές και προσπαθώ να μην είμαι απόλυτη. Η λογική για μένα πρέπει να είναι ένα εργαλείο του νου που θα μου επιτρέπει να ζω καλύτερα και ν' απολαμβάνω τη ζωή μου. Δεν ανταγωνίζεται το συναίσθημα. Υ.Γ.2. Η ερώτηση που θα είχε ενδιαφέρον ν' απαντηθεί, αλλά όχι μ' επωνυμία, είναι κατά πόσο εντάξει έχουμε υπάρξει εμείς στις σχέσεις όλων των μορφών. Πόσες φορές ήμασταν αυτός που αδίκησε, καταπάτησε. Αυτό, αν μπορούσε να το απαντήσει με ειλικρίνεια πλήθος κόσμου με πλήρης ανωνυμία θα είχε ενδιαφέρον. Αλλά χωρίς να μπαίνουν άλλοι με την "ηθικό" πλάστη που θ' αφαιρούσε μια καλύτερη διεισδυτική ματιά στις αντιφάσεις της ανθρώπινης φύσης.
@Κόμπρα γλίτωσες τον δημόσιο διασυρμό. ( από μένα έτσ; :Ρ) @ΕD26 Να σαι καλά και σ' ευχαριστώ πολύ αλλά να ξέρεις ότι συμφώνησαν μαζί σου στο ότι τα λόγια είναι περιττά ( μιας και γράφω πολλά καμιά φορά :Ρ)
Οι καλές συμβουλές για τον καθένα ξεχωριστά, άρα υποκειμενικά είναι αυτές που θα πιάσουν τόπο. Αυτό λέω είναι ότι ο καθένας κρατάει ό,τι είναι χρήσιμο γι΄αυτόν. Αυτό δεν μπορώ να το ορίσω εγώ ή εσύ παρά μόνο ο δέκτης.
Κυρία μου ο καθένας που ειναι εδω είναι για τους λόγους του κ εχει το δικαίωμα να γραφει ότι θέλει. Τα σχόλια γίνονται συνήθως απο εμπειρία,απο λογικη,για την πλάκα κ γιατί κάποιος νομίζει τι ειναι σωστό . Αν παρακολουθήσεις λιγο θα δεις ότι εδω περιλαμβάνει:παντρεμένους,χωρισμένους,ελεύθερους,γκομενιάρηδες,ταχαμουτζηδες,ανθρώπους των γραμμάτων,με ψυχολογικά κτλ κτλ . Εσύ που κανεις αυτήν την ερώτηση σε ποιους ανήκεις κ τι κάνεις εδω μέσα;Κρίνεις εκ του ασφαλούς απο την ανωνυμία σου;
Νομίζω ο/η εξ. ρωτάει από απλή περιέργεια και μόνο και δε μου φαίνεται να έχει κριτική διάθεση. Δεν υπάρχει λόγος να τσιτωνεις :) Επιπλέον, ολοι ανώνυμοι είμαστε !Όσο για μενα, μερικές φορές ναι, άλλες όχι.
Η φάση μου θυμίζει την ταινία:η κόρη μου η σοσιαλίστρια Όταν κανονίζουν να πάνε εκδρομή κ πάει ο Παπαμιχαήλ κ τον ρωτάνε αφού δν ήθελες να έρθεις γιατί ήρθες;για να σας κουνάω το μαντήλι λέει. Ε,αφού δν σου αρέσουν οι σχολιασμοί εδώ,τι ήρθες να κανεις;δν τσιτωνω!Αν τσιτώσω θα το καταλάβεις! Κ η ερώτηση είχε να κάνει με την θρασυδειλία.
Μερικές φορές, ναι. Άλλες φορές, εύχομαι να μπορούσα. Ο λόγος που τις δίνω αυτές τις συμβουλές είναι επειδή εγώ, πολλές φορές, δεν τις έχω εφαρμώσει. Μετά βάραγα το κεφάλι μου στον τοίχο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ