ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.5.2017 | 13:23

Φιλοδωρήματα.

Μια φίλη μου εργάζεται σε φαγάδικο. Είναι καλή στην δουλειά της και καλοδιάθετος άνθρωπος, κι έτσι παίρνει πολλά φιλοδωρήματα. Αυτά τα φιλοδωρήματα μένουν στο μαγαζί. Οι πελάτες βέβαια δεν το γνωρίζουν αυτό. Προχθές είχε "κλείσει" το μαγαζί ένα ζευγάρι για να γιορτάσει τον γάμο του. Η φίλη όπως πάντα φρόντισε για όλα και το ζευγάρι έμεινε πολύ ευχαριστημένο με την εξυπηρέτηση. Εργάζονται άλλοι τρεις σερβιτόροι στο μαγαζί, η φίλη μου είναι υπεύθυνη.Φεύγοντας το ζευγάρι την φώναξε για να την ευχαριστήσει, και της δώσανε 50 ευρώ λέγοντάς της να πάρει ένα μικρό δωράκι για να τους θυμάται.Αυτό το πενηντάρικο της το πήρε η αφεντικίνα της που φυσικά δεν της ξέφυγε το περιστατικό. Μέσα από την τσέπη του παντελονιού της. Όπως η φίλη μου μαζί με τους άλλους μαζεύανε τα τραπέζια, ξαφνικά ήρθε από πίσω της, έβαλε το χέρι της μέσα στην τσέπη της και της το πήρε.Νομίζω θα κάνω εμετό.
7
 
 
 
 
σχόλια
Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει η φίλη σου ώστε να είναι νομικά καλυμμένη. Εφόσον το φιλοδώρημα είναι έξτρα και δεν υπάρχει κάποια απόδειξη, ακόμα και να καταγγείλει την εργοδότριά της στην επιθεώρηση εργασίας, δε θα υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο. Μακάρι να βρει αλλού δουλειά, που θα σέβονται τον κόπο της και θα παίρνει τα φιλοδωρήματά της.
Ακριβώς αυτο θα κανει.Πες τη το.Το λεω γιατί γνωρίζω ανάλογο περιστατικό.Της τα έπαιρναν λοιπον κ αυτοί και η κοπέλα τους έλεγε να μη τα δωσουν λέγοντας τον λόγο.2-3 πελάτες λοιπον εκνευρίστηκαν με το συμβαν και επιασαν τον ιδιοκτήτη και του μίλησαν.Ετσι αναγκάστηκε να αρχισει να τα δινει.Υπάρχει βέβαια και ο φόβος να την απολύσουν αν και εγω θα ειχα φύγει προ πολλού,αλλά οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές.Ας πραξει όπως νομίζει.
Πόσο την νιώθω τη φίλη σου! Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από αυτό πάνω στην δουλειά μας! Και σε εμάς αυτό συνέβαινε στην αρχή, γιατί και καλά ήταν καινούριο μαγαζί και ο ιδιοκτήτης δεν ήξερε ότι δεν πάνε στο ταμείο και μίλησα εγώ προσωπικά (κλασικά οι άλλοι δύο κότες) και από εκείνη τη στιγμή τα παίρνουμε. Υπάρχουν βέβαια και φορές που όλο και βουτάνε κανένα 5ευρω, 10ευρω... Ουφ, τα γράφω και πνίγομαι.
Ειλικρινά δεν έχω ιδέα τί θα μπορούσε να κάνει η φίλη σου. Δεν μου έχει τύχει να δω κάτι τέτοιο ή να ακούσω από κάποιον γνωστό να αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο.Σίγουρα όλο αυτό είναι εμετικό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ