ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.6.2016 | 18:24

Μχμ

Ειμαι κοπελα 18 ετων.Ειμαι χαλια ψυχολογικα εδω και μηνες και παρακαλάω τους γονεις μου να με πανε σε γιατρο και σε ψυχολογο αλλα δεν παιρνουν απο λογια και λενε οτι ειμαι μια χαρα και οτι απλα θελω να "δημιουργώ" προβληματα στον εαυτο μου και θεωρουν πως ψυχολογικα ειμαι καλα χωρις καν να ξερουν... Να σημειώσω πως με την οικογενεια μου δεν εχουμε στενές επαφές.Για να ειμαι ειλικρινης ειμαστε γνωστοι-άγνωστοι.Απλα ζουμε μαζι σε ενα σπιτι χωρις επικοινωνία,χωρις τιποτα... Το ερώτημα μου ειναι το εξης:Ειμαι 1.69 με 1.71 στο υψος και σχεδον 43 κιλα.Εχω νευρική ανορεξια;Να προσθέσω οτι εχω συχνα ναυτίες,δεν εχω ορεξη να φαω,καποιες φορες κανω εμετο και βγαζω αιμα και εχω αρκετα ακομη συμπτώματα!Υ.Γ 1 Υπενθυμίζω οτι οι δικοι μου ΔΕΝ με πανε σε γιατρο και ο μονος τροπος για να μαθω ειναι απο εδω.Δεν εχω ΚΑΝΕΝΑΝ!Υ.Γ 2 Παρακαλω να μην ειρωνευτείτε και τα σχετικα αλλα πειτε οτι γνωρίζετε -εστω και κατι "μικρο"- γιατι ειμαι χαλια ψυχολογικα.Ευχαριστω
7
 
 
 
 
σχόλια
ΓΡΗΓΟΡΑ στο δημοτικο ιατρειο του δημου που μενεις. Ζητας ενδοκρινολογο, δατροφολογο και ψυχολογο. Θα σε παραπεμψουν αυτοι καταλληλως. Πηγσινε αμεσα, μονο καλο θα δεις.
ΔΕΝ χρειαζεται να σε πανε οι γονεις σου στο γιατρο..εισαι ενηλικη κλεισε ενα τακτικο πρωινο ραντεβου σε νοσοκομειο ή πηγαινε στα επειγοντα την επομενη φορα που θα αιμορραγησεις.Φυσικα και θα ηταν καλυτερα να ειχες τη στηριξη των δικων σου, αλλα αφου λες δεν την εχεις, ξεκινα να στηριζεσαι στα ποδια σου.Η εναλλακτικη ποια ειναι?
Ο μεσος ορος ειναι ενας μηνας..ακομα και ετσι ειναι μια επιλογη. Ειναι προτιμοτερο να ζηταει συμβουλες εδω ή να μην κανει εστω μαι προσπαθεια?Αλλωστε γι'αυτο και ανεφερα τα επειγοντα, για τα προβληματα που χρειαζονται αμεσης αντιμετωπισης
Δε διαφωνώ!!!Φυσικά,απλά άλλο τα επειγοντα και άλλο τα τακτικα.Η γνώμη πάντως είναι να μη το καθυστερήσει.Μπορει να απευθυνθεί σ έναν ενδοκρινολογο ιδιώτη συμβεβλημενο με το ταμείο της.
Αρκει να προσπερασει αυτο το 'δε με πανε', που μπορει να ειναι αληθινο αλλα και λιγο βολικο σα δικαιολογια για να μην αντιμετωπισει την οποια αληθεια της χτυπαει καμπανακι..σωματικα ή ψυχολογικα.Συμφωνουμε οτι επιλογες υπαρχουν, ειναι απαραιτητο να γινουν και η εξομολογηση εδω δεν ειναι μια απ'αυτες :)
Η νευρική ανορεξία είναι μια νόσος που έχει πολλές πλευρές και πολλά κλινικά συμπτώματα.Το να ειναι καποιος ολιγοβαρης δε σημαινει απαραιτητα πως πασχει.Ομως ενα πολυ χαμηλο βαρος συνοδευομενο απο ορμονικες διαταραχές (πχ διακοπη εμμηνου ρυσεως) ειναι καμπανακι .Οσον αφορά στην ανορεξία,ο γιατρός που θες καταρχάς είναι ενδοκρινολογος,καθώς η παθηση συνοδεύεται από σοβαρες ηλεκτρολυτικες διαταραχές.Και επειτα φυσικα τη βοηθεια ψυχιατρου.Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι ψυχιατρική υποστήριξη,καλά θα κάνεις να την αναζητήσεις.Υπαρχουν πολλοί σύλλογοι ψυχολογων-ψυχιατρων που μπορείς να απευθυνθείς χωρίς να καταβάλεις χρηματικό αντίτιμο.Ευχομαι να πάνε όλα καλά!

Απεργία την Πρωτομαγιά