ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.3.2023 | 20:42

Έλλειψη φιλοδοξίας

Τα έχω με ένα παιδί, (28 εγώ και 31 αυτός) ο οποίος δεν έχει καθόλου στο μυαλό του να καταφέρει κάτι, συγκεκριμένα στον επαγγελματικό τομέα εννοώ, έχει γενικά στόχους (μερικούς από τους οποίους τους έχουμε κοινούς π.χ ταξίδια, αγάπη για την τέχνη, σινεφίλ, κτλπ) αλλά όχι κάτι το οποίο θα προσπαθήσει για να το πετύχει, π.χ σε συζήτηση που κάναμε μου είπε πως άμα τύχει και βρει καλύτερη δουλειά, οκ, άμα δε τύχει, δεν χάλασε και ο κόσμος. Μένει με τη μητέρα του επειδή τα οικονομικά του δεν του επιτρέπουν να μετακομίσει μόνος του, τα έχουμε κοντά 5 μήνες και κάναμε συζήτηση για το αν κάποτε συζήσουμε πως θα είναι τα πράματα, από κοινού οι δουλειές του σπιτιού, κτλπ και απ'ότι κατάλαβα βασίζεται στα πόσα βγάζω εγώ. Δηλαδή εγώ βγάζω κοντά 850€ από την δουλειά μου και αυτός 400€ και μου είπε πως "με τα δικά σου αρκεί και περισσεύουν για να ζούμε". Προσπάθησα να τον βοηθήσω να βρει κάποια δουλειά με τις δικές μου γνωριμίες αλλά επιμένει πως εκεί είναι καλά και τα λεφτά είναι υπεραρκετά αφού τρώει στη μητέρα του, δε πληρώνει νοίκι, γενικά δεν έχει κάποια έξοδα πέρα από ξυριστικά, οδοντόκρεμες/βουρτσες, και τέτοια μικροέξοδα. Τι να κάνω;;
16
 
 
 
 
σχόλια

Με τίποτα! Αποδεδειγμένο ότι οι γυναίκες που μπλέκουν με τύπους που δεν μπορούν να παρέχουν περισσότερα απ' ότι οι ίδιες στον εαυτό τους, στο τέλος καταπονούνται ψυχολογικά, συναισθηματικά και εν μέρει σωματικά, ενώ ως single είναι πολύ καλύτερα σε μια τέτοια περίπτωση. Ντροπή του να λέει ότι μπορείτε να συντηρηθείτε με τα δικά σου. Μήπως να γεννήσει κιόλας αντί για σένα και να φύγει σε γονεϊκή άδεια, αν είναι έτσι; Τι, όχι, δεν προέβλεψε κάτι τέτοιο η φύση; Το λοιπόν, η φύση δεν προέβλεψε ούτε τη γυναίκα-κουβαλήτρια. Αν δεν θέλεις να καταριέσαι τη μοίρα σου που θα καταλήξεις το "pack donkey" του και δεν θα φτάνουν τα λεφτά σου ούτε για τα ψώνια σου για σένα (καλλυντικά, εσώρουχα κτλ.), χώρισέ τον χθες.

Γιατί ντροπή του; Τόσοι άντρες δεν συντηρούν γυναίκες; Γιατί δηλαδή να μη συμβαίνει και το αντίθετο κάποιες φορές;
Αυτός που θέλει πολύ τον άλλον τον συντηρεί κιόλας αν χρειάζεται.
Εγώ συμφωνώ να τον χωρίσει η κοπέλα και να βρει κάποιον που να βγάζει 3Κ το μήνα (γιατί οι σχέσεις γίνονται και για οικονομικούς λόγους στον καπιταλισμό), αλλά άμα τον θέλει τόσο πολύ αυτόν και είναι ερωτευμένη θα το κρατήσει και με τα 400€

Μα ναι, το να επιλέγει κανείς σχέση με μόνο κριτήριο την ερωτική έλξη, είναι λίγο βλακεία στις μέρες μας. Αυτό ίσχυε την εποχή των σπηλαίων, που ο πιο μυώδης και ελκυστικός ήταν και αυτός που μπορούσε να προστατεύσει γυναίκα και απογόνους και να τους φέρνει φαγητό. Τώρα οι ίδιοι ωραίοι και γυμνασμένοι δεν είναι πια κυνηγοί, αλλά αργόσχολοι στα γυμναστήρια, οπότε αν δεν έχουν περαιτέρω εφόδια ούτε οικονομική άνεση (που να είναι, όμως, των ίδιων, όχι δώρο γονιών), τότε ναι, όποια τον ερωτευτεί τυφλά, είναι καταδικασμένη σε ανέχεια μαζί του. Μακροπρόθεσμα είναι καταδικασμένη και στο κέρατο, γιατί ο συντηρούμενος άνδρας δεν είναι ποτέ ευγνώμων στη γυναίκα-συντηρήτρια, αλλά τη μισεί και προσπαθεί να την πληγώσει, μιας και είναι ο ίδιος τόσο αδύναμος, που φοβάται να παραδεχτεί ότι κατά βάθος μισεί τον εαυτό του που δεν μπορεί να παράσχει τουλάχιστον τα ίδια μ' εκείνη (οπότε και τη συναγωνίζεται εκεί που τον παίρνει ο μικρομέγαλος εγωισμός του, π.χ. με πόσες θα κοιμηθεί, αντί, ξέρω 'γω, να ψάξει μια πρωτοποριακή επιχειρηματική ιδέα που ν' απογειώσει τα έσοδα του νοικοκυριού). Αμάν, Λύκε, μας σύγχυσες.

Ωραία η τοποθέτησή σου, αλλά δεν κατάλαβα, αναγνωρίζεις ότι θα έπρεπε να ντρέπονται και οι γυναίκες που τους συντηρούν οι άντρες τους; Ναι ή όχι; Ή πρέπει να ψάξουν κι αυτές να βρουν δουλειά ακόμα και αν τα χρήματα που παίρνει ο άντρας τους είναι αρκετά;
(Όχι πως τα 850€ που αναφέρει εδώ η κοπέλα είναι αρκετά, αλλά γενικότερα μιλάμε)

Το point δεν είναι αν βγάζει 400€ ή 5Κ τον μήνα. Προφανώς ο καθένας προσπαθεί να δουλεύει και να βγάζει όσα μπορεί, δεν είπε κανείς να βρει κανέναν λεφτά. Το θέμα είναι πώς το βλέπει εκείνος και από αυτά που λέει η εξ. φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι τεμπέλης και βολεψακιας και βασίζεται στο ότι θα τον ταΐζει εκείνη. Επίσης ας ξεφύγουμε λίγο από την νοοτροπία ότι ο ένας από τους δύο θα πρέπει να συντηρεί τον άλλον. Άλλο να έρθει σε μια δύσκολη οικονομική φάση και να του σταθείς και άλλο να ξεκινήσεις με θεμέλιο ότι θα βασίζεσαι στα οικονομικά και στο πόσα βγάζει ο άλλος. Μην τα μπερδεύουμε. Γιατί ο καθένας να μην είναι ανεξάρτητος; Ντε και καλά επειδή είστε ζευγάρι, πρέπει να κοιτάς να συντηρείς τον άλλον ή να περιμένεις να σε συντηρήσει; Δεν καταλαβαίνω.

Ωραία θα έχει αυτός περισσότερο χρόνο να κάνει τις δουλειές του σπιτιού και να μεγαλώνει τα παιδιά, πωπω...Δεν βρίσκεις πως είναι πρόοδος και τάση για ισότητα των δύο φύλων το γεγονός ότι βλέπουμε πλέον συχνά και τις περιπτώσεις αυτές και όχι μόνο άντρες να συντηρούν γυναίκες;;

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση αν απεχθάνεται τόσο πολύ την τεμπελιά του, την έλλειψη φιλοδοξίας κτλ. μπορεί να τον χωρίσει (θεωρούμε ότι δεν είναι σε φάση που αλλάζει). Αν θεωρεί η κοπέλα, ότι η συντροφιά και το σεξ που της προσφέρει υπερέχουν των αρνητικών τότε ας τον κρατήσει. Απλά πράγματα.

Επιμένεις να υποστηρίζεις ότι είναι οκ να ξεκινάς μια σχέση ή να συνεχίζεις σε μια σχέση που ο άλλος ξεκαθαρίζει ότι θέλει να τα ξύνει και να τον ταΐζεις εσύ; Σοβαρά τώρα; Για ποια συντροφικότητα μιλάς; Ειναι υγιές αυτό το πράγμα σαν σκέψη όταν είσαι με έναν άνθρωπο; Να σκέφτεσαι ότι είσαι οκ με αυτά που βγάζει για να ζείτε και οι δύο χωρίς καν να λαμβάνεις υπόψιν τι μπορεί να θέλει να κάνει ο ίδιος με τα λεφτά που βγάζει από τη δική του δουλειά; Ξανά λέω, άλλο αν τύχει και σου συμβούν στραβά και έρθεις σε δύσκολη κατάσταση όπου εκεί συζητάς πώς μπορείς να συνεισφέρεις και άλλο να κάθεσαι και να τα περιμένεις έτοιμα, τρώγοντας στην πλάτη του άλλου. Πρόοδος και τάση για ισότητα θα ήταν αν έκανε τον λογαριασμό με δική του τσέπη όχι με τα λεφτά και τον κόπο του άλλου, άμα σκεφτόταν ανεξάρτητα.
Συγγνώμη, θα τρελαθούμε τελειως;

Μην γίνεις η δεύτερη μητέρα του. Δηλαδή να τον ταΐζεις, να τον πλένεις, να του τα παρέχεις όλα μιας και παίρνεις τα περισσότερα. Το ιδανικότερο θα ήταν να μην μπεις στην διαδικασία της συγκατοίκησης , κράτα την σχέση σας ως έχει (αν δεν θέλεις να χωρίσεις δλδ). Ο καθένας σπίτι του. Ακόμα πιο ιδανικό θα ήταν να τον σβήσεις απο το μελλοντικό σου χάρτη, είναι πασιφανές πως ο φίλος σου έχει επιλέξει να ζει ως παράσιτο. Κι έτσι θα πορευτεί.

"Με τα δικά σου αρκεί και περισσεύουν για να ζούμε". Red flag που το βλέπεις από χιλιόμετρα. Μαζί τα δουλεύετε; Βολεψακιας ακούγεται. Το ότι θα συζησετε δεν σημαίνει ότι θα έχετε κοινό ταμείο, απλώς θα μοιράζετε τα έξοδα του σπιτιού ισάξια. Μήπως να κάνει κουμάντο και στη τσέπη σου; Μπορεί εσύ να θες να χαλάς τα χρήματά σου σε πράγματα που ευχαριστούν εσένα (πέραν από τα έξοδα του σπιτιού), τι θα πει ότι αρκούν και περισσεύουν; Δεν θα τον ταΐζει η μαμά του άμα συζησετε και περιμένει να τον ταΐζεις εσύ. Από εμένα είναι όχι.

Δεν μπορεί να σου πει κάποιος άλλος τι να κάνεις, εσύ είσαι σε σχέση με αυτό το άτομο, εσύ ζεις με τις επιλογές σου.

Εσύ είσαι εντάξει με το να έχεις σχέση με κάποιον που στα 31, του αρέσει που μένει με τη μαμά του? Και που η μαμά του του μαγειρεύει κάθε μέρα? Είσαι εντάξει με το να βολεύεται με το ελάχιστο δυνατό? Αυτό που περιγράφεις, δεν είναι απλώς έλλειψη φιλοδοξίας, είναι κάτι άλλο, που δεν τολμάς να το πεις.

Έλλειψη φιλοδοξίας είναι να μην έχεις επιθυμία για την επίτευξη υψηλών στόχων. Αυτό που συμβαίνει εδώ, είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου στόχοι. Το να θες να πας ταξίδια, ενώ εκ των πραγμάτων με τα 400 που βγάζει δεν μπορεί να πάει, είναι όνειρο, δεν είναι στόχος.

Αυτή η φιλοσοφία ότι με τα δικά σου αρκεί για να ζείτε και 'περισσεύουν' κιόλας είναι λίγο red flag, και δείχνει οτι ο τύπος δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να συντηρείς ένα σπίτι.

Θέλει και ερώτημα τι να κάνεις; Χθες έπρεπε να έχεις φύγει. Με τα δικά μου τα σταθμά αυτό δεν λέγεται έλλειψη φιλοδοξίας λέγεται τεμπελιά. Άκου τα δικά σου μας φτάνουν.... Βρε τι κελεπούρια κυκλοφορούν εκεί έξω;

Τι να κάνεις; Να τον αφήσεις σε αυτή τη μιζέρια που ζει και να βρεις έναν άντρα αντάξιο των προσδοκιών σου.
Ο άνθρωπος δεν προσπαθεί για κάτι και δεν του βγαίνει. Έχει επαναπαυτει με τα λίγα. Στην ερώτηση αν συγκατοικησετε, η απάντησή του είναι εξοργιστικη. Ποντάρει στα δικά σου λεφτά συν ότι θα κάνεις εσύ την υπηρέτρια του σπιτιού. Τέτοιο άντρα θες;

Δεν μπορείς να αλλάξεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Ο μη φιλόδοξος άνθρωπος δεν θα γίνει ξαφνικά super φιλόδοξος, επειδή το θες εσύ, εξομ.