ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.12.2022 | 15:24

Μάλιστα...

Ούτε 2 χρόνια δέν πέρασαν από το χωρισμό μας,και έκανε άλλη σχέση και το καλοκαίρι παντρεύτηκαν,και τώρα είναι έγκυος τριών μηνών.Όχι,δέν τον είχε έτοιμο από πρίν όπως μπορεί να υποθέσετε γιατί το έψαξα το θέμα από δέκα μεριές.Γνωρίστηκαν ξαφνικά και κάτω από μία περίεργη συγκυρία,και έκαναν σχέση.Η πλάκα είναι ότι όταν ήμασταν μαζί δέν ήταν υπέρ του γάμου,και επίσης έλεγε πως μέχρι τότε στα 26 της,το μητρικό της ένστικτο κοιμόταν και μάλλον δέν θα ξυπνήσει ποτέ όπως έλεγε και αυτοσαρκαζόταν.Πώς αλλάζουν όμως τόσο γρήγορα οι απόψεις των ανθρώπων... ειρωνικά το λέω φυσικά.Όταν έμαθα τα νέα της,είπα να της στείλω τις ευχές μου,όχι στα σόσιαλ γιατί από 'κει μ'έχει μπλοκάρει από όταν χωρίσαμε,αλλά με με μήνυμα στο κινητό της αφού επιβεβαίωσα ότι εξακολουθεί να έχει τον ίδιο αριθμό.Έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε,και ούτε ένα ευχαριστώ δέν πήρα ώς απάντηση.Δέν με νοιάζει,εγώ έδειξα ότι είμαι καλός άνθρωπος,και από 'κει και πέρα μάλλον εκείνη έχει πρόβλημα...
15
 
 
 
 
σχόλια

Γιατί να σου πει ευχαριστώ για μια ευχή που δεν τη νιώθεις ; Δύο χρόνια τώρα δεν έμαθες τίποτα ; Πολλές φορές όταν είμαστε σε κάτι που το τραβάμε από τα μαλλιά ,το πρώτο άτομο που θα μας κάνει να νιώσουμε ασφάλεια και όμορφα μπορεί να το δέσουμε .Ίσως να έκανε λάθος ίσως όχι , ο χρόνος θα δείξει και είναι δικό της θέμα .Εσύ τι κάνεις για σένα όμως είναι το θέμα .Πρέπει να το κλείσεις μέσα σου , δε σου χρωστάει ούτε ευχαριστώ ούτε προσοχή ,εσύ χρωστάς στον εαυτό σου να μην το σκέφτεσαι και θα εκπλαγείς πόσο αλλιώς είναι όλα όταν συγχωρείς πραγματικά και πας παρακάτω .Ευχησου της μια ευτυχισμένη ζωή με την οικογένειά της χωρίς να της το πεις , το σύμπαν ξέρει , τα λόγια είναι περιττά πολλές φορές και επιζήμια .

Καταρχάς δεν έπρεπε καν να στείλεις ούτε καν να ασχολείσαι. Δεν την έχεις ξεπεράσει και ούτε πρόκειται να είστε πάλι μαζί.
Δεν ήθελε γάμο/παιδιά μαζί σου γιατί μάλλον γιατί δεν έβλεπε τέτοιο μέλλον με σένα, όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό.
Από την άλλη μπορεί απλά να άλλαξε στάση επι του θέματος και να ήταν έτσι οι συγκυρίες ώστε να συνέβη.
Αυτή κανένα πρόβλημα δεν έχει, προχώρησε παρακάτω. Πρέπει να κάνεις το ίδιο.

Κατά τη γνώμη σου εξομ. θα έπρεπε να περιμένει καμιά δεκαπενταετία; Ούτε ξέρετε τι ζητάτε μερικοί. Δεν της έστειλες επειδή είσαι καλός άνθρωπος. Το έκανες, γιατί δεν αντέχεις το ότι μπόρεσε να προχωρήσει και δεν κάθισε να κλαίει για σένα και το "κενό" που άφησες στη ζωή της. Είπες λοιπόν να της υπενθυμίσεις την παρουσία σου. Βρέθηκε και η αφορμή άλλωστε.

@The constellation of the Southern Cross
Μα πάνε κι αυτοί από το Υπουργείο Παιδείας και βάζουν την Οδύσσεια στα σχολεία και νομίζει μετά ο καθένας ότι βρήκε την Πηνελόπη του. Αμμ δε...

H έρμη η Πηνελόπη 20 χρόνια περίμενε... Κάτι τέτοια διαβάζουν κάποιοι και έχουν τελείως ανεδαφικές και παράλογες απαιτήσεις! Και θράσος από πάνω!

Λυπάμαι αλλά μόνο καλός δε φαίνεσαι. Μικροψυχος και κολλημένος ίσως. Πέρασαν λες δύο χρόνια και έκανε σχέση, λες και τα δύο χρόνια είναι μικρό διάστημα να προχωρήσει κάποιος. Δεν ξέρουμε την άλλη πλευρά, φαντάζομαι για να σε μπλόκαρε θα είχε τους λόγους της. Προφανώς και δεν απάντησε γιατί ένιωσε την ειρωνεία σου στο μήνυμά σου. Προφανώς εσύ δεν της έβγαλες κάτι τέτοιο οπότε με αυτόν που της το έβγαλε, τον παντρεύτηκε και έμεινε έγκυος. Αποδεχτείτε την πραγματικότητα και μη ρίχνετε τα μούτρα σας. Όταν κάποιος έχει χωρίσει από εμάς και έχει προχωρήσει, το να του στέλνουμε ,λυπηση θα του προκληθεί στην καλυτερη περιπτωση (ότι δεν προχωρήσαμε στη ζωή μας) και μετά δυσαρέσκεια.

Εντάξει, δεν γνωρίζεις όλες τις συγκυρίες. Μπορεί να έμεινε έγκυος κατά λάθος και να είπαν να το κρατήσουν, γιατί δεν είναι δα και 19 η κοπέλα... Και το ότι αναθεωρούν οι άνθρωποι εντελώς ξαφνικά, είναι αλήθεια. Τρώνε μια αναλαμπή, επειδή συσσωρεύονται κάπου οι αγωνίες τους, και μια μέρα τους έρχεται μια οξεία συνειδητοποίηση, που τους οδηγεί σε στροφή 180 μοιρών. Δεν είχε να κάνει μ' εσένα προσωπικά ο δισταγμός εκείνης να κάνει παιδί. Άσε που στα 26, τώρα με τις τόσες προοπτικές που υπάρχουν (και δη αν δεν ζούμε σε επαρχία), πολύ δύσκολο μια κοπέλα να θελήσει ν' αφοσιωθεί στον απαιτητικό ρόλο της μητέρας και συζύγου και ν' απαρνηθεί διάφορους τρόπους ζωής που θα είχε ούσα single ή σε μια σταθερή μεν, αλλά όχι δεσμευτική σχέση (δηλ. όχι συμβίωση ή γάμο). Και τέλος, το ότι της έστειλες μήνυμα, στα μάτια της δεν έδειξες απαραίτητα ότι είσαι καλός άνθρωπος. Εκείνη μπορεί να το είδε σαν κάτι creepy και να σήμανε το μήνυμά σου σαν spam, μπλοκάροντας κιόλας τον αριθμό σου! Όσο καλές προθέσεις και να έχουμε, ας μην χωνόμαστε με καλοπροαίρετα μηνύματα και ευχές σε ανθρώπους που ξεκάθαρα μας έχουν σουτάρει από τη ζωή μας. Στην τελική, τι περίμενες να σου απαντούσε; Έτσι κι αλλιώς, αν σου άνοιγε την πόρτα για διάλογο δεν θα είχε κανένα νόημα τώρα, ενώ ένα ξερό "ευχαριστώ" πάλι δεν θα σε ικανοποιούσε. Οπότε, λοιπόν, ψηλά το κεφάλι και ποτέ ξανά επαφή με άτομα που σε μπλοκάρουν, σε αγνοούν ή σε έχουν λησμονήσει (ακόμα κι αν είχαν άδικο που το έκαναν).

Σιγα μην εστειλες ευχες απο καλοσυνη. Διωξε την απο τη σκεψη σου και προχωρα παρακατω οπως εκανε κι εκεινη. Δεν ειναι παραξενο οτι οταν βρηκε τον ανθρωπο της θελησε να κανει κι η οικογενεια μαζι του. Το ιδιο ευχομαι να συμβει και σε σενα

Δεν βλέπω τον λόγο να της στείλεις από τη στιγμή που σε έχει μπλοκάρει.
2 χρόνια είναι παααρα πολύς καιρός.
Έπρεπε κι εσύ να πας παρακάτω και να μην χανεις τον χρόνο σου ψάχνοντας λεπτομέρειες για την προσωπική της ζωή.

Κατανοώ ότι αισθάνεσαι κάπως άσχημα για τον χωρισμό σας.
Επίσης όλοι οι άνθρωποι έχουμε τον δικό μας τρόπο σκέψης.
Είναι όμως τελείως έξω από τη δική μου λογική αυτός ο τρόπος σκέψης.
Ποιός ο λόγος να πληγώνεσαι αλλά και να κάθεσαι να ψάχνεις διάφορα πράγματα;
Και κάπου να σεβόμαστε και την ιδιωτικότητα του άλλου. Δεν το λέω μόνο για σένα, κατανοώ ως ένα σημείο ότι πληγώθηκες κι έτσι κάθισες κι έψαξες τι έγινε απ' όταν χωρίσατε.
Ο άλλος τής ενέπνευσε δυνατό έρωτα και το να κάνει και οικογένεια μαζί του.
Με τον κατάλληλο άνθρωπο για όλους αλλάζουν τα πράγματα, αλλάζουμε απόψεις και ζωή ολόκληρη.
Δεν έπρεπε να της στείλεις μήνυμα, μπορεί να αισθάνθηκε άβολα και αμήχανα κι άσχημα γι' αυτό δεν απάντησε.
Άλλο τι έχουμε εμείς στο μυαλό μας ότι μπορεί να είναι ενοχλητικό κι άλο το τι ενοχλεί πραγματικά τον άλλο άνθρωπο.
Υπάρχει τεράστια σύγχυση με το τι θεωρούμε παρενόχληση ή ενόχληση ή κακή πράξη ή λανθασμένη πράξη και το τι είναι πραγματικά μια τέτοια συμπεριφορά και τι φέρνει τον άλλο άνθρωπο σε δύσκολη θέση ή τι μπορεί να του δημιουργήσει ακόμα και φόβο. Δεν ξέρεις πώς ένιωσε η κοπέλα που έλαβε το μήνυμά σου, μπορεί να αισθάνθηκε από αμηχανία, να ήρθε σε δύσκολη θέση, να θύμωσε , ακόμα και φόβο μπορεί να ένιωσε επειδή είδε ότι ακόμα έχεις τον αριθμό της κι ότι παρακολουθείς τι κάνει.
Εσύ μπορεί να το έκανες καλοπροαίρετα αλλά δεν είναι υποχρεωμένη εκείνη να ξέρει τις προθέσεις σου. Τόσες εκδικητικές συμπεριφορές υπάρχουν κι εκφράζονται, πού να ξέρει πως δεν έγινες μία από αυτές;
Καλή τύχη στην επόμενη ερωτική σου περιπέτεια ή σχέση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ