ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.11.2022 | 14:28

Κόμπλεξ σε όλα

Αύριο πρόκειται να βγώ με μία κοπέλα,της είπα ότι δέν θα μπορώ να έχω το αμάξι μου επειδή είναι στο συνεργείο,και μου είπε ότι δέν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί θα έχει εκείνη το δικό της.Κοιτάξτε όμως τί γίνεται τώρα:Το αμάξι είναι μιά χαρά και δέν είναι σε κανένα συνεργείο,απλά εγώ της είπα ψέματα επειδή ντρέπομαι κάπως γιατί είναι λίγο παλιό,του 2008 συγκεκριμένα.Είναι βέβαια σε πολύ καλή κατάσταση,και σάν μοντέλο έχει ακόμα πέραση,αλλά σε σχέση με το δικό της είναι η νύχτα με τη μέρα.Εκείνη έχει ένα ολοκαίνουργιο σπόρ και πανάκριβο.Η κοπέλα,προέρχεται από οικογένεια με πάρα πολύ καλή οικονομική κατάσταση(δραστηριοποιούνται στις κατασκευές και επίσης σε ένα τομέα του ναυτιλιακού κλάδου)και το αμάξι αυτό της το πήρε δώρο ο πατέρας της επειδή τελείωσε τη σχολή της σχεδόν με άριστα.Και ενώ η κοπέλα δέν έχει δείξει μέχρι τώρα ίχνος ξιπασιάς ούτε έχει κάνει επίδειξη πλούτου και αντιθέτως είναι πολύ απλή(για να καταλάβετε,γνωριστήκαμε σε ένα μεζεδοπωλείο κοντά στη γειτονιά μου,εγώ με την παρέα μου κι εκείνη με τη δική της)εγώ κομπλάρω σε πολλά.Κομπλάρω στο ότι είναι πολύ όμορφη και τραβάει την προσοχή,στο ότι είναι πολύ κοινωνική και προσελκύει αμέσως το ενδιαφέρον όλων,ανδρών και γυναικών,και φυσικά και στο θέμα της διαφοράς που υπάρχει στην οικονομική κατάσταση τη δική μου και τη δική της.Βέβαια κι εγώ είμαι πτυχιούχος,τελείωσα πρίν από ένα χρόνο και το μεταπτυχιακό μου στο εξωτερικό,και γυρίζοντας βρήκα αμέσως δουλειά στο αντικείμενο μου και με πολύ καλό μισθό για την εποχή και τις συγκυρίες.Με λίγα λόγια,μπορώ και ζώ αξιοπρεπώς,αλλά κακά τα ψέματα,δέν μπορούμε να συγκριθούμε.Μου αρέσει τόσο πολύ αυτή η κοπέλα,και πραγματικά δέν ξέρω τί με έχει οδηγήσει στο να σκέφτομαι όλα αυτά και να συμπεριφέρομαι αψυχολόγητα όπως πχ το ψέμα που της είπα για το αμάξι.Εχθές το βράδυ που μιλήσαμε και κανονίζαμε το αυριανό,της πρότεινα να συναντηθούμε κάπου για να μοιράσουμε τη διαφορά της διαδρομής,και μου είπε ότι δέν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθώ και ότι θα έρθει εκείνη να με πάρει από το σπίτι μου.Μετά κι απ'αυτό,νιώθω ρεζίλης και είμαι να χτυπιέμαι στα πατώματα.Άν είναι δυνατόν,αντί να πάω εγώ να την πάρω,θα έρθει εκείνη.Το δέχθηκα αλλά δέν νιώθω καθόλου καλά,γιατί σε κάποια πράγματα είμαι παραδοσιακός,να το πώ έτσι,με την καλή όμως έννοια,όχι την παρεξηγημένη,πιστέψτε με.Δέν ξέρω τί άλλο να πώ,και άν έχετε κάτι να μου πείτε,θα το διάβαζα με μεγάλη ευχαρίστηση.
20
 
 
 
 
σχόλια

Μεγάλο λαθος να ξεκινάμε οποιαδήποτε γνωριμία με ψέματα. Εχεις την αξία σου και δεν την βλεπεις και σε αυτοσαμποταρεις. Κατανοώ πως σου αρέσει πολύ οπότε και εχεις αγχος, αλλά η ουσία είναι να σε δεχτεί οπως είσαι. Τι και αν το αυτοκίνητο σου είναι παλιό; Μπορεί να μην την απασχολεί καν ειδικά όταν έχει ήδη οικονομική άνεση. Μην σκέφτεσαι τόσο αρνητικά. Αν σε απορρίψει για το χρήμα προφανώς και δεν είναι η κοπελα που σου αξίζει.

Μια γνωριμία για να ναι αληθινή πρέπει να αρχίζει με αλήθειες. Για να δέχεται η κοπέλα να σε πάρει εκείνη και να μην θέλει να ταλαιπωρηθείς κιόλας ,σε γουστάρει . Θα μπορούσες ακόμα και ανοιχτά να της μιλήσεις για την ανασφάλεια σου, νομιζω θα σε καταλαβαίνει όπως την ψυχολογώ κ ίσως να σου έλεγε κ η ίδια ένα καλό λόγο. Ακραίο βέβαια να ναι κάποιος τόσο ευάλωτος από νωρίς για πολύ κόσμο ,το καταλαβαίνω . Τώρα από μια ρεαλιστική οπτική, αν νιώθεις συνέχεια μειονεκτικά μπροστά της παράτα το εντελώς γιατί θα σε βγει πολύ χειρότερα στο μέλλον. Κάποιοι άντρες απατάνε πανέμορφες γυναίκες πχ από κόμπλεξ κατωτερότητας. Όπως κ να χει.. εφόσον είσαι παραδοσιακός στήριξε το αυτό το πράγμα ,μην αλλάζεις τον εαυτό σου με δικαιολογίες και κρυψίματα και ψέματα. Μην φοβάσαι την κριτική της οποία κ αν είναι. Δείξε ποιος είσαι εσύ κ άσε εκείνη να διαλέξει αν αυτό της κάνει ή όχι. Αν είναι να νιώθεις έτσι βρες μια κοπέλα με λιγότερα λεφτά ... Σαρεσει αυτή η κοπέλα αλλά πρέπει να σου αρέσει κ ο εαυτός σου μαζί της , είναι σημαντικό .

Φίλτατε είναι τραγικά αυτά που περιγράφεις. ΑΝ όντως η κοπέλα είναι έτσι όπως την περιγράφεις αργά ή γρήγορα θα φανούν τα κόμπλεξ σου και θα την ξενερώσεις.
Να πω ότι ήταν ψηλομύτα και είχε συγκεκριμένα κριτήρια οκ, να δικαιολογήσω μέχρι ένα σημείο της ανησυχίες σου, αλλά και πάλι ακούγονται υπερβολικά. Όμως ακόμα έτσι και αν ήταν, καλό είναι να μην έμπλεκες με τέτοια κοπέλα.

Δυστυχώς πολλές κοπέλες οι οποίες είναι ευκατάστατες, έχουν τρελές απαιτήσεις από τον άνδρα. Εδώ έχουν αυτές που δεν είναι πλούσιες.
Σε αντίθεση με έναν πλούσιο άνδρα που δεν θα έχει θέμα να πάρει κάποια χωρίς να έχει την ίδια οικονομική κατάσταση. (Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια).
--------------
@Nefeligeretis

Δεν είπα ότι δεν πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Απλά ανέφερα ένα κοινωνικό φαινόμενο.
Και φυσικά ο κακός πλούσιος άνδρας θέλει κάποια φτωχή γυναίκα μόνο και μόνο για να την πετάξει μετά και να βρει άλλη. Ε?
Η δε πλούσια γυναίκα που δεν θέλει καν φτωχό άνδρα τι φάση? Double standards φίλτατε διακρίνω.
Ευτυχώς η περίπτωση του εξ είναι καλή και δεν φαίνεται για τέτοια κοπέλα, συν ότι ο εξ είναι σε γενικά καλή κατάσταση. Το πρόβλημα είναι στο σκεπτικό του.

@TheDude
Φτιάξε κανένα γλυκάκι τζουζούκο, γιατί σου έχει πέσει πάλι το ζάχαρο και ξανάρχισες τα δικά σου.
Σε μια σχέση πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης ισορροπία -όσο αυτό είναι δυνατόν- τόσο σε συναισθηματικό επίπεδο, όσο και σε οικονομικό και κοινωνικομορφωτικό, διαφορετικά τα πράγματα δεν έχουν καλή κατάληξη. Για παράδειγμα, ο πλούσιος άντρας(βγαλμένος από τις αμερικανιές που σνόμπαρες τελευταία φορά) δεν έχει θέμα να πάρει κάποια χωρίς να έχει την ίδια οικονομική κατάσταση, μέχρι να την "πετάξει" για την επόμενη, αφού έτσι έχει μάθει να κατακτά τον κόσμο γύρω του• με τα λεφτά.
Φυσικά, υπάρχουν και εξαιρέσεις και σε όσα ανέφερες και σε όσα αναφέρω, αλλά σε κάθε περίπτωση η ισορροπία είναι η λέξη κλειδί, όπως λες και εσύ.

@Nefeligeretis

Είπα εγώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει ισορροπία βρε Μπουμπούκο? Ανέφερα ένα κοινωνικό φαινόμενο.
Ο πλούσιος άνδρας δεν έχει θέμα να πάρει κάποια 'απλή' κοπέλα, όχι ντε και καλά επειδή θέλει να την πετάξει για να πάει στην επόμενη όπως λες (αν και συμβαίνει και αυτό), αλλά επειδή είναι wired διαφορετικά η επιλογή συντρόφου που έχει σε σύγκριση με της γυναίκας.

Στην τελική αυτό με τα λεφτά που λες ισχύει και στην γυναίκα, μην κάνεις διαχωρισμό.
Μια γυναίκα πλούσια όμως σπάνια θα πάρει κάποιον 'απλό' υπαλληλάκο πχ.

Το συναισθηματικό και κοινωνικομορφωτικό επίπεδο πολλές φορές έρχονται σε 2η μοίρα όταν μιλάει το χρήμα.
Στην περίπτωση του εξ το πρόβλημα είναι το σκεπτικό του πάντως, όχι τα λεφτά.

Υ.Γ. Πόσα περιστατικά με πλούσιους άνδρες/απλές γυναίκες βλέπεις και ακούς τριγύρω σου και πόσα με πλούσιες γυναίκες/απλούς άνδρες? Η ζυγαριά τείνει υπέρ της 1ης περίπτωσης.
Δες την αναλογία και κρίνε.
-------------
@Nefeligeretis

''φυλετικής ανισότητας''
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Ποια ανισότητα βρε? Που ζεις, στο 1930?
''αμείβεται- κατά κανόνα- λιγότερο από άντρες με τα ίδια ή και λιγότερα προσόντα από εκείνη''

Πες τώρα την νομοθεσία που ορίζει κάτι τέτοιο. Περιμένω!
Μην ακούω μπαρούφες ρε μαν. Αυτή η καραμέλα έχει καταντήσει αηδία.
Και που είναι η ισότητα για τον άνδρα? Όταν πχ παίρνει διαζύγιο και του παίρνει και τα σώβρακα η γυναίκα? Εκεί μάλλον δεν υπάρχει ισότητα ε?
Ο μισθός είναι ΙΔΙΟΣ. Ανάλογα βέβαια και την θέση/εμπειρία του καθένα..
Δλδ τι, αν είναι γυναίκα ο εργοδότης θα της δώσει αυτόματα και μικρότερο μισθό? λολ
(Σε ΚΑΠΟΙΕΣ περιπτώσεις που συμβαίνει αυτό είναι διότι πχ ένας άνδρας υπάλληλος σε μια εταιρία θα αποφέρει μεγαλύτερο κέρδος από μια γυναίκα. Πχ αν πουλήσει περισσότερες μετοχές, ακίνητα κλπ οπότε θα έχει και το ανάλογο κέρδος. Οπότε ναι, εκεί έχει μια λογική να πάρει μεγαλύτερο μισθό.)

Και στην τελική ξέρεις τι? Πόσες γυναίκες έχεις δει να είναι βοθρατζήδες? Οδηγός λεωφορείου? Τσαγκάρισσα?Και λοιπές 'βρώμικες' δουλειές τις οποίες απαξιώνουν πολλές γυναίκες.
Που είναι εκεί η ισότητα?
Σε όσες δουλειές έχω κάνει, οι γυναίκες έπαιρναν τα ίδια (ή παραπάνω μην σου πω, ανάλογα την θέση).
Υ.Γ. 1) Μόνο και μόνο που λες ότι σπάνια συναντάται σνομπ γυναίκα και μάλιστα λόγω ανισότητας, είμαι πλέον πεπεισμένος ότι είτε Α) είσαι τόσο αφελής, είτε Β) υποστηρίζεις τέρμα για τέρμα τον φεμινισμό για χ ψ λόγους, είτε Γ) τα λες για να πάρεις την εύνοια από τις γυναίκες της στήλης. (λολ)
Δεν στα λέω με κακία φίλτατε, απλά δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση.

Υ.Γ. 2) Να μιλήσεις για ανισότητα σε χώρες με ακραίο Μουσουλμανικό καθεστώς ή τριτοκοσμικές όπου οι γυναίκες βασανίζονται κιόλας, εκεί ναι να συμφωνήσω. Αλλά όχι στον σύγχρονο Δυτικό κόσμο και μάλιστα να λες ότι συμβαίνει κατά κανόνα. Ήμαρτον βρε Μπουμπούκο.

@TheDude
Τα υπόλοιπα θεωρώ ότι τα αναλύσαμε επαρκώς, οπότε δεν επανέρχομαι. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι το υστερόγραφο σου. Για σκέψου γιατί η ζυγαριά γέρνει προς την πρώτη περίπτωση και δες και εσύ την αναλογία. Γιατί πιστεύεις ότι δε βλέπεις και δεν ακούς τόσο πολύ για πλούσιες γυναίκες που συμπορεύονται με "απλούς" άντρες;
Η απάντηση είναι απλή και δεν οφείλεται στο ότι η πλούσια γυναίκα είναι σνομπ, επιλεκτική, ψωνισμένη και σε όλα τα υπόλοιπα που κατά καιρούς της "σέρνεις"(όχι ότι δεν υπάρχουν κιόλας τέτοιες περιπτώσεις), αλλά στο γεγονός ότι σπανίως συναντάται ανάμεσα μας λόγω της φυλετικής ανισότητας, στην οποία η χώρα μας κατακτά σταθερά πανευρωπαϊκά απ'τις πρώτες- για να μην πω την πρώτη- θέσεις. Όταν λοιπόν από εργαζόμενη ως και τη σύνταξη της αμείβεται- κατά κανόνα- λιγότερο από άντρες με τα ίδια ή και λιγότερα προσόντα από εκείνη, που ακριβώς θες να τη βρεις την πλούσια για να μπορέσεις να πεις με βεβαιότητα ότι δεν προτιμά το "λαϊκό παιδί";

@TheDude
Επειδή εσύ διαβάζεις μόνο κάτι ιστοσελίδες του τύπου "Όχι, δεν είσαι μισογύνης" για να βρεις κι άλλους ομοϊδεάτες σου, δε σημαίνει ότι η ανισότητα μεταξύ των δυο φύλων είναι κάτι ανύπαρκτο. Το επιχείρημα δε ότι στις δουλειές που εσύ έκανες οι γυναίκες έπαιρναν τα ίδια ή και περισσότερα από σένα, δε μπαίνω καν στον κόπο να το αντικρούσω.
Στο σύγχρονο δυτικό κόσμο, η χώρα σου- τζούτζουκο μου-από το 2010 και μετά βρίσκεται σταθερά στην 20η θέση-μεταξύ 27 χωρών της ΕΕ- σε θέματα ισότητας και αυτό συμπεριλαμβάνει και οικονομικούς τομείς φυσικά. Μπράβο όμως γιατί έχουμε ξεπεράσει 7 ολόκληρες χώρες!
Ποια νομοθεσία ορίζει το μισθό που θα παίρνει ο καθένας/η καθεμία; Αυτό dude το ορίζει ο εργοδότης, ο οποίος θα σκεφτεί και θα ξανασκεφτεί να πάρει στη δουλειά μια γυναίκα στην ηλικία σου μην τυχόν και του σκάσει καμιά εγκυμοσύνη και πληρώνει τζάμπα όσο η εργαζόμενη θα λείπει. Βάλε μετά και τις γονικές άδειες που θα χρειαστεί να παίρνει, όσο ο αντίστοιχος άντρας συνάδελφος μπορεί να μην έχει χάσει μέρα δουλειάς εδώ και χρόνια. Αναρωτιέσαι ακόμα γιατί πολλές φορές δεν πληρώνονται το ίδιο σε ίδια δουλειά με τα ίδια ακριβώς προσόντα άντρες και γυναίκες εργαζόμενοι;
Αναφέρθηκες και στο θέμα της διατροφής. Προσωπικά, είμαι υπέρ της συνεπιμέλειας από το να παίρνει η γυναίκα από τον άντρα τα "σώβρακα" στο δικαστήριο, όπως ισχυρίζεσαι και φυσικά δεν ισχύει(εκτός κι αν τα 200 και 300 ευρώ κατά μ.ο. το μήνα εσύ θα προτιμούσες να τα δίνεις για σώβρακα αντί για το παιδί σου). Φυσικά λοιπόν ο πατέρας ΠΡΕΠΕΙ να έχει επαφές με το παιδί του και όχι μόνο 2 Σαββατοκύριακα το μήνα. Ο πατέρας πρέπει να πάρει το παιδί και όταν θα είναι άρρωστο αντί να το επιστρέφει άρον άρον στη μάνα του για να το "σώσει", πρέπει να μπορεί να βρει πως θα ταΐσει το παιδί για μέρες και όχι μόνο το ΣΚ που θα μπορεί να του πάρει ντελίβερυ, πρέπει να το ετοιμάσει για το σχολείο, να το πλύνει, να το ντύσει κτλ κτλ. Ξέρεις πως χλωμιάζουν οι άντρες όταν τα ακούνε όλα αυτά στο δικαστήριο; Πέρνα μια βόλτα και θα δεις.
Όσο για τις "βρώμικες" δουλειές, αν βγεις λίγο πιο έξω από την Ψαροκώσταινα και γυναίκες οδηγούς λεωφορείων θα βρεις και βοθρατζήδες και σκεπάδες και ό,τι άλλο βάλεις με το νου σου. Μήπως λοιπόν επιστρέφουμε στο αρχικό μας θέμα ότι η υπάρχουσα νομοθεσία δε διασφαλίζει τα βασικά εργασιακά δικαιώματα για κανένα από τα δυο φύλα και έτσι υπάρχει απροθυμία οι άνθρωποι και να δηλώσουν ότι κάνουν μια δουλειά(για να μη χάσουν το επίδομα) και εν τέλει να την κάνουν, όπως συνέβη φέτος που έψαχναν κόσμο για σεζόν και δεν πήγαιναν ούτε άντρες, αλλά ούτε και γυναίκες;
Υ.Γ. 1 Μάθε να διαβάζεις. Έγραψα ότι αναλογικά σπάνια συναντάς πλούσια γυναίκα για τους λόγους που ήδη ανέφερα, οπότε πώς μπορείς να γνωρίζεις για τη συμπεριφορά των πλουσίων; Και μη χρησιμοποιήσεις πάλι κανένα επιχείρημα του στυλ "είχα γνωρίσει κάποτε μια πλούσια".
Υ.Γ. 2 Δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε σένα, αλλά στην Ελλάδα όσον αφορά στο φεμινισμό βρισκόμαστε όντως στο 1930. Η φεμινίστρια πρέπει κατά κανόνα να είναι ανέραστη, vegan με αξύριστη μασχάλη και 7 γάτες, να φοράει σαλβάρι και να συχνάζει στα Εξάρχεια ξέρω'γω. Πάλι με μια βόλτα λίγο πιο έξω από'δω, μπορεί κανείς να ανακαλύψει τι είναι πραγματικά ο φεμινισμός και ποιος ο ρόλος των αντρών.
Υ.Γ. 3 Μ'αρέσει που το μέτρο σύγκρισης σου είναι οι Μουσουλμανικές και τριτοκοσμικές χώρες, όπου οι γυναίκες θεωρούνται αντικείμενα, κακοποιούνται και θανατώνονται συστηματικά. Πες μου τώρα λοιπόν με βάση την ενημέρωση σου αν η χώρα μας τείνει προς τη Δύση ή προς Ανατολάς και θα έχεις και την απάντηση σου, γιατί υποστηρίζω την ισότητα τέρμα για τέρμα.

@TheDude
Ο λόγος που δεν αναφέρθηκα στις "αγαπημένες" σου γυναίκες οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο αρχικό σου σχόλιο που παρουσιάζει τον πλούσιο άντρα ως καλό που δε θα έχει θέμα να πάρει κάποια χωρίς να έχει την ίδια οικονομική κατάσταση, ενώ οι κοπέλες- πλούσιες ή μη-έχουν τρελές απαιτήσεις, κατά τα λεγόμενα σου. Ποιος θέτει τα double standards λοιπόν;
Προσωπικά, το φύλο του εξομολογούμενου/της εξομολογούμενης δεν επηρεάζει την κρίση ή την άποψη μου και αν τσιμπήσεις ένα γλυκάκι δε θα επηρεάζει ούτε τη δική σου. Ακού τον μπουμπούκο σου.
Κατά τα άλλα, συμφωνώ για εξ. Τα είπαμε. Πάρτο αλλιώς, φίλε.

@Nefeligeretis

Εσύ παρουσίασες τον πλούσιο άνδρα ως κακό και ότι έχει τις απλές γυναίκες για να τις αλλάζει όποτε θέλει εννοώντας ότι δεν είναι ικανός να πάρει κάποια για αυτό που είναι, έχοντας ντε και κάποια agenda.
Εν αντιθέσει για κάποιες πλούσιες γυναίκες στάζει μέλι το στόμα σου.
Και φυσικά οι πλούσιες γυναίκες σε μεγάλη αναλογία έχουν τρελές απαιτήσεις. Πόσες τέτοιες έχεις δει να παίρνουν υπαλληλάκους? Ε?
Δεν είναι 'σύμφωνα με τα λεγόμενα μου' αλλά σύμφωνα με την πραγματικότητα.
Στο ξαναλέω, οι άνδρες κρίνουν με διαφορετικά κριτήρια συνήθως, είναι wired διαφορετικά.
Πάρτο αλλιώς φίλε, ζεις σε ουτοπία.
----------------
@Nefeligeretis
7.11.2022 | 02:32

Περιμένω να μου ΔΕΙΞΕΙΣ την νομοθεσία για την ανισότητα των μισθών. Αλλιώς είσαι αερολόγος του πληκτρολογίου. :)
Λες και ζεις σε ουτοπία, μιλάς περί φεμινισμού χωρίς ίχνος αμεροληψίας και ρεαλισμού για την τωρινή κοινωνία.
Μιλάς για στατιστικά που διάβασες στο Super Κατερίνα (χιούμορ προφανώς, μιας που ανέφερες κάτι ανάλογο για τις..ιστοσελίδες που διαβάζω, λολ), ενώ η πραγματικότητα είναι όπως την περιγράφω. Όσο θέλει ή δεν θέλει ένας εργοδότης να προσλάβει γυναίκα λόγω εγκυμοσύνης, την ίδια στάση έχει για έναν άνδρα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων. Σε ΟΣΕΣ δουλειές έχω κάνει δεν έχω συναντήσει αυτό που λες.

Σχετικά με τα διαζύγια, περιγράφεις ένα λανθασμένο πρότυπο πατέρα λες και είναι defacto. Μιλάς για πατεράδες που δεν θέλουν να φροντίζουν/βλέπουν το παιδί τους. Τέτοιοι πατεράδες είναι άθλιοι και τους κατηγορώ χωρίς ελαφρυντικά. Για μανάδες όμως που κάνουν τα ίδια τι έχεις να πεις? Όπως και να'χει και τα 2 φύλα είναι κατακριτέα αν κάνουν κάτι τέτοιο, αυτό είναι αυτονόητο.

Και είδαμε τις διατροφές σε πολλά διαζύγια, δεν είναι μόνο 200-300 κλπ ευρώ που βεβαίως ΠΡΕΠΕΙ να δίνει ο πατέρας για το παιδί, αλλά ολόκληρα ακίνητα-περιουσίες που τρώνε κάποιες (αρκετές) από τους άνδρες τους.
Που είναι ο νόμος να προστατεύσει τον άνδρα, Ε? Μιλάω γενικά και δεν αναφέρομαι σε εξαιρέσεις.
Τώρα για τις βρώμικες δουλειές, αυτά που λες είναι μεμονωμένα περιστατικά, όχι ο κανόνας ούτε η πλειοψηφία.

Καμιά γυναίκα δεν θα γίνει πχ βοθρατζής, θα προτιμήσει να βρει καναν μλκ να την ταίζει. Συνέχεια το βλέπουμε. Και ναι, κάποιος που καθαρίζει βόθρους πχ αξίζει παραπάνω χρήματα από κάποια άλλα γυναικοκρατούμενα επαγγέλματα. (Όπως επίσης και κάποια γυναικοκρατούμενα σε σύγκριση με κάποια ανδροκατούμενα, για να είμαι δίκαιος.)
Ο φεμινισμός έχει χάσει την αξία του εδώ και χρόνια. Προσπαθεί να εξυμνήσει την γυναίκα με το να υποβαθμίζει τον άνδρα. Και η ειρωνεία είναι ότι μειώνει την γυναίκα παράλληλα με τόσα λάθος πρότυπα που περνάει. (βλέπε trans γυναίκες vs cis γυναίκες στα αθλήματα). Εκεί που είναι ο φεμινισμός να προστατεύσει την γυναίκα φίλτατε? Ε? Νομίζω ο καθένας μας μπορεί να το δει αυτό.
Καρκίνος σκέτος είναι οι φεμινίστριες σήμερα, τοξικές χωρίς ίχνος ήθους και αξιών. Η μέση φεμινίστρια είναι μια Karen που ακόμα και η ίδια δεν πιστεύει σε αυτές τις μπούρδες. Το κίνημα πλέον είναι βόθρος.
Μιλάς για ανισότητα στην χώρα μας ? Δλδ τι να πουν οι γυναίκες σε κάποιες χώρες που βασανίζονται? Μήπως δεν κατάλαβες τον συλλογισμό μου? Διότι ακούγεσαι κωμικοτραγικός Εκείνες οι δόλιες οι γυναίκες που βιώνουν γολγοθά κάθε μέρα τι να πουν? Αλίμονο αν οι σύγχρονες Δυτικές γυναίκες είναι καταπιεσμένες.

Υ.Γ. Στο ξαναλέω, δεν γίνεται να πιστεύεις αυτά που λες, μάλλον τα κάνεις για να πάρεις την εύνοια των γυναικών εδώ (ξανά λολ) ή απλά είσαι εκτός πραγματικότητας. Σε κάθε περίπτωση να ξέρεις όμως, η γυναίκα μόλις ακούει έναν άνδρα να λέει φεμινιστικές μπούρδες, αυτόματα νιώθει εμετικά προς εκείνον, υποσυνείδητα και μη. Είναι έμφυτο ένστικτο. Καλοπροαίρετα στα λέω εννοείται, μ'αρέσουν τα debate εδώ κάτι φορές.

@TheDude
Και μένα μ'αρέσουν τα debates εδώ και προφανώς δεν έχω κάτι προσωπικό με σένα εφόσον εκφράζεις την άποψη σου με κόσμιο τρόπο χωρίς να προσβάλλεις κάποιον/α μεμονωμένα ή και συνολικά. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά.
Από'κει και πέρα, μου ζητάς το νόμο που να ορίζει την ανισότητα των μισθών. Διαβάζεις τι γράφεις; Ο νόμος θα ορίζει κάτι εκ των πραγμάτων άδικο-άνισο; Γι'αυτό σου αντιστρέφω το ερώτημα σου και σου ζητάω να μου υποδείξεις το νόμο που ορίζει ότι τα δυο φύλα θα αμείβονται το ίδιο για την ίδια εργασία με τα ίδια προσόντα. Αν δεν υπάρχει νόμος λοιπόν, πως μπορείς να διαφυλάξεις την ισότητα και συνεπώς να αποτρέψεις την ανισότητα; Και μ'αυτό έχεις την απάντηση σου για το αν στην πραγματικότητα άντρες και γυναίκες εργαζόμενοι αμείβονται το ίδιο. Το τι έχεις συναντήσει εσύ στις δουλειές σου, δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης προφανώς. Όπως δεν αποτελούν μέτρο σύγκρισης μουσουλμανικές και τριτοκοσμικές χώρες ως προς την αντιμετώπιση των γυναικών όταν μιλάμε για ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα, όπως η δική μας.
Όσον αφορά στις πηγές μου, δε διαβάζω σούπερ Κατερίνα για να ενημερωθώ, αλλά υπάρχουν όντως επιστήμονες με χρόνια σπουδών πίσω τους που ασχολούνται με θέματα ισότητας και απασχολούνται σε ινστιτούτα που δημοσιεύουν αυτές τις μελέτες. Το γνωστότερο εξ'αυτών βρίσκεται στη Λιθουανία πληροφοριακά.
Υ.Γ. Δεν έχω ανάγκη την εύνοια κανενός, οπότε μάλλον είμαι εκτός πραγματικότητας, δεν το αρνούμαι. Όσο για τις γυναίκες, δέχομαι ότι νιώθουν εμετικά προς κάποιον που αραδιάζει εξυπνάδες για ισότητες και τα σχετικά, αλλά το ίδιο μάλλον νιώθουν για κάποιον που τις υποτιμάει ή τις κράζει με την πρώτη ευκαιρία. Και όντως τώρα σε ρωτάω καλοπροαίρετα πάντα: Να τους φέρεσαι και να τους μιλάς καλά, δεν τους αρέσει. Να λες ότι είναι όλες ίδιες και κατακτούν τον κόσμο μ'αυτό που συνήθως λες εσύ, δεν τους αρέσει. Τι τους αρέσει επιτέλους;

@Nefeligeretis
8.11.2022 | 06:25

Κοίτα πως έχει η κατάσταση κατά την γνώμη μου σύμφωνα με όσα ξέρω/έχω διαβάσει/ακούσει/έχω ζήσει.

Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων που αναφέρεις με την ανισότητα, εξαρτάται και υπολογίζεται από διάφορους παράγοντες. Δεν σημαίνει απλά ''ο άνδρας θα παίρνει παραπάνω από την γυναίκα χωρίς λόγο'' όπως αφήνεις να εννοηθεί. Αυτό ΔΕΝ υπάρχει στην νομοθεσία.
Σημαίνει η διαφορά μεταξύ των μέσων ετήσιων αποδοχών μεταξύ των γυναικών και των ανδρών.

Σε πολλές στατιστικές δεν λαμβάνονται συνήθως υπόψιν κάποια στοιχεία όπως επίπεδο μόρφωσης/πτυχίο, είδος θέσης/δουλειάς, προϋπηρεσία, ώρες/ημέρες εργασίας (πολύ σημαντικό) και κάποια άλλα.
Αν ένας γιατρός πχ δουλεύει 12+ βάρδιες εφημερίας και παίρνει Χ μισθό τον μήνα, σε σύγκριση με μια καθηγήτρια σχολείου πχ που δουλεύει λιγότερες από 12 ώρες και παίρνει λιγότερο από Χ μισθό τον μήνα, ε δεν μπορεί να κάνει λόγο κανείς για μισθολογικό χάσμα.
Σε ίδιες δουλειές, με ίδια πτυχία κλπ, ο μισθός είναι ίδιος απλά στο ετήσιο εισόδημα (αυτό είναι που μετράνε) υπάρχει διαφορά ίσως λόγω άλλων παραγόντων όπως άδειες, υπερωρίες, καθήκοντα εργασίας κλπ.

Όταν σου ανέφερα παράδειγμα τις δουλειές που έχω κάνει, το ίδιο μπορώ να πω για δουλειές φίλων αλλά και όσα ακούω/διαβάζω. Έχω πχ 2 φίλους γιατρούς (άνδρας/γυναίκα), παίρνουν το ίδιο. Ανάλογα και πόσες υπερωρίες φυσικά θα κάνει ο καθένας.
Το ίδιο ισχύει και για άλλες δουλειές. Αν η γυναίκα πχ δουλεύει λιγότερες ώρες διότι πρέπει αν αφιερώσει πχ χρόνο στα παιδιά της/οικογένεια/κλπ και έχει δουλέψει λιγότερες ώρες/ημέρες ετησίως από έναν άνδρα σε αντίστοιχη δουλειά, λογικό να υπάρχει οικονομική διαφορά.
Επίσης είναι πολλές δουλειές που η γυναίκα θα τις απορρίψει, σε αντίθεση με έναν άνδρα. Όπως και να το κάνουμε, υπάρχουν γυναικοκρατούμενες και ανδροκρατούμενες δουλειές. Αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο. (Έχω δουλέψει και στις 2 πλευρές).
Εν ολίγοις, τα νούμερα % δεν μεταφράζονται απλά σε ''ο άνδρας παίρνει παραπάνω''. Υπάρχουν ψιλά γράμματα που πολλές φορές αγνοούνται.
Ναι, δεν αμφιβάλλω ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει άνιση διάκριση από εργοδότες/εταιρίες, αλλά θεωρώ δεν είναι defacto ούτε αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, τουλάχιστον όχι τόσο όσο νομίζουν μερικοί.
--------------
Σχετικά με το Υ.Γ. σου, συμφωνώ.
Τώρα αυτό περί ''εκτός πραγματικότητας'' το ανέφερα με χιουμοριστική χροιά, δεν εννοούσα κάτι άσχημο. Εξάλλου μπορώ να πω ότι ταυτίζομαι, για χ ψ λόγους.
Άσχετα αν έχουμε 'αψιμαχίες', σε συμπαθώ γενικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου ούτε με κανέναν.
Σχετικά με το τελευταίο κομμάτι που λες.
''Τι τους αρέσει επιτέλους;''

Αυτό φίλτατε το γνωρίζουν μόνο αυτές αν και όχι πάντα. Άβυσσος η ψυχή τους. :)

Πρέπει να αλλάξεις λίγο τον τρόπο που σκέφτεσαι για συγκεκριμένα πράγματα. Οι πεποιθήσεις είναι για να σε δυναμώνουν ψυχικά και συναισθηματικά και όχι για να σε αποδυναμώνουν. Με λίγα λόγια εάν πιστεύεις ότι είναι «πολλά» για εσένα αυτό θα φανεί στην κοπέλα συνειδητά από την συμπεριφορά σου και υποσεινήδητα από το γυναικείο ένστικτο που μας διαβάζουν από πάνω μέχρι κάτω, έχοντας εξελιγμένη εκ φύσεως την κατανόηση της γλώσσας του σώματος. Να είσαι αυθεντικός και να μην σκέφτεσαι μικροπρεπώς. Είσαι ότι σκέφτεσαι.

Μου έρχεται έτσι να γράψω άλλο ένα κατεβατό, και φυσικά για να σε μαλώσω για το λόγο που φαντάζεσαι, αλλά αυτό θα το κάνουν κι άλλοι σχολιαστές, ας μη βαράω. Το κατεβατό μου θα το αφιερώσω για να σου δώσω μια συμβουλή που πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει πολύ. Κοίταξε κάτι, δεν είναι το τι έχεις πετύχει και τι όχι, αλλά το πώς το παρουσιάζεις στους άλλους. Μπράβο σου για το μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και για την τόλμη σου όχι μόνο να γυρίσεις στην πατρίδα, αλλά και να πετύχεις να βρεις αξιόλογη δουλειά με καλό μισθό και γενικά για το επίπεδο ζωής που δημιούργησες για τον εαυτό σου, καθώς και, γιατί όχι, για την μελλοντική γυναίκα στη ζωή σου. Μείνε σε αυτά και έσω περήφανος για τον εαυτό σου, αναπολογητικά και χωρίς διάθεση σύγκρισης. Αν το πάρουμε με αυτούς τους όρους, η κοπέλα απλώς είχε την τύχη να γεννηθεί σε πλουσιοπάροχη οικογένεια, να τελειώσει τις σπουδές της επιτυχώς κι εγκαίρως (γιατί όχι μόνο δεν τεμπέλιαζε, και μπράβο της, αλλά δεν είχε και βιοποριστικό να λύσει παράλληλα), και ό,τι περιουσία έχει αυτή τη στιγμή, είναι δώρο των γονιών της, όχι αποκτήματα για τα οποία έχει κοπιάσει. Και εντάξει όλα αυτά. Δεν διακρίνω καμία διάθεση από μεριάς της να είναι συνέχεια απολογητική. Και πιστεύω ότι εν μέρει αυτό είναι που σε κερδίζει, ότι είναι περήφανη για τα όσα έχει χωρίς να το παίζει ταπεινούλα. Φαντάσου, ας πούμε, η ίδια κοπέλα να ήταν απέναντί σου μόνιμα με μια απολογητική στάση τύπου "α να, μη νομίζεις, δεν έκανα κάτι, μια σχολή τελείωσα και τα υπόλοιπα τα απέκτησα χάρη στο μπαμπά μου..." Ή κάθε φορά που βγαίνετε και είναι να πληρώσετε, εκείνη να ανασηκώνει τα φρύδια της σαν το καημένο και να λέει "εεε... να, δεν έχω να σε κεράσω ούτε αυτή τη φορά, έφαγα στο shopping τα λεφτά που μου έδωσαν..." Πίστεψέ με, μια τέτοια στάση της θα σε έκανε να χάσεις πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον σου, γιατί στα μάτια σου θα έπαυε να είναι η όμορφη κοπέλα με την αυτοπεποίθηση και τον αέρα που έχει τώρα. Θα την είχες υποτιμήσει γρήγορα αν φερόταν μονίμως λες και έχει κάτι να κρύψει ή κάτι για το οποίο απολογείται όλη την ώρα. Λοιπόν, πού το πάω: πρόσεξε μη γίνει το αντίστροφο τώρα. Εσύ, παρά τα όσα έχεις πετύχει, φέρεσαι λες και έχεις ένοχα μυστικά (αμάν, το αυτοκίνητο του 2008) και μονίμως απολογητική διάθεση ("ρεζίλης" που δεν θα περάσεις εσύ να την πάρεις με μια Lamborghini). Θα το χάσεις το παιχνίδι έτσι, αγαπητέ, γιατί τέτοια κόμπλεξ θα σε ωθήσουν στο να "σερβίρεις" τον εαυτό σου ανάλογα και να έχεις ένα άθλιο misrepresentation στα μάτια οποιασδήποτε γυναίκας. Άσε που έτσι δίνεις και τα όπλα στα χέρια της να σε πικάρει αργότερα, τύπου "εγώ έχω και μια αμαξάρα, εσύ που σπούδασες στο εξωτερικό, σιγά, τι έκανες, πάλι με σακαράκα κυκλοφορείς." Δεν ξέρεις καλά-καλά με τι τύπισσα έχεις να κάνεις, γιατί δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που θα χρησιμοποιήσουν τα αδύναμά σου σημεία εναντίον σου για να νιώσουν εκείνοι καλύτερα. Ακόμα δεν ξέρεις αν η κοπέλα αυτή θα φερθεί έτσι σε μια τέτοια περίπτωση και είσαι έτοιμος ήδη να της δώσεις τα όπλα εναντίον σου. Γι' αυτό και ακολούθα την ίδια συμπεριφορά: ούτε ξιπασιά, ούτε και "αχ συγνώμη που είμαι έτσι" στάση. Ναι, κατάφερες τόσα και κυκλοφορείς με αυτό το αυτοκίνητο, το οποίο σε εξυπηρετεί, σε βολεύει μια χαρά, και σ' όποιον αρέσει. Αν τυχόν ξινίσει, τι να πω, ας πηγαίνει να κάνει γνωριμίες στο Soho House, όχι στο μεζεδοπωλείο της γειτονιάς της.

Εμείς δηλαδή που δεν είχαμε ποτέ μέσο μεταφοράς γιατί αντιπαθούμε την οδήγηση και λατρεύαμε ανέκαθεν τα λεωφορεία και τα τραμ (και σπάνια τα ταξί) δεν έχουμε καμία ελπίδα, έτσι;
Ναι, ξέρω, η φάση είναι: Βελτίωσε τον εαυτό σου, φτιάξε τα ψυχολογικά σου, δούλεψε ή αν δουλεύεις και δεν έχεις τις κατάλληλες απολαβές άλλαξε δουλειά, άνοιξε τον κύκλο σου, κάνε φιλίες, βούτηξε στις γνωριμίες, διεκδίκησε, αναβάθμισε την ποιότητα ζωής σου, μάθε να οδηγείς, πάρε μέσο μεταφοράς γιατί είναι μπανάλ να κυκλοφορείς με αυτά της μαζικής.
Πλάκα κάνω, κάνω αποτυχημένο χιούμορ, μην με πιάσετε στο στόμα σας.
#μηνκράξετετοντυχαίοπεραστικό

Αγαπητέ εξομολογούμενε, να είσαι ειλικρινής με την αγαπημένη σου, ειδικά αφού είναι κανονικός άνθρωπος κι όχι καμιά ξιπασμένη ψηλομύτα.
Δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις μειονεκτικά.
Η κοπέλα σου μάλλον είναι μια χαρά άτομο όπως τα γράφεις και αξίζετε κι οι δυο σας κάθε ευτυχία.
Υπάρχουν άνθρωποι που γι' αυτούς μετράει η αγάπη κι όχι η ύλη, ακόμα κι αν την έχουν στη ζωή τους.
Στο παρελθόν (στα φοιτητικά και λίγο μετέπειτα χρόνια) έχω γνωρίσει και πάμπλουτους ανθρώπους που όμως η προσωπικότητά τους και η καλοσύνη τους δεν αλλοιώθηκε από τα πλούτη. Όπως και πανέμορφες κοπέλες που άνετα θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα μοντέλου, χωρίς ίχνος κόμπλεξ και κανένα κομπασμό με τις οποίες έκανα πολύ ανθρώπινες συζητήσεις κι ήταν μια χαρά άτομα.
Το σημαντικό είναι να μην άγεσαι και φέρεσαι από τα πλούτη σου.
Κάθε ευτυχία σάς εύχομαι και πάλι. Σιγά-σιγά θα ανοιχτείς περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου και θα ξεπεράσεις ανασφάλειες που πιθανόν έχεις τώρα.
Να περάσετε υπέροχα στην έξοδο.

Άν δεν είσαι παραδοσιακός με την παρεξηγημένη έννοια, η λύση είναι απλή: σταμάτα να είσαι παραδοσιακός και συμβάδισε με την εποχή σου.
Πήγες για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, μας γράφεις. Εκτός από τις σπουδές, δε θεωρείς ότι έπρεπε να βάλεις κι άλλα πράγματα στις "αποσκευές" σου επιστρέφοντας;
Σε κάθε περίπτωση και σχεδόν από άκρη ως ακρή της γης, μια γυναίκα μπορεί να έρθει να σε πάρει με το αμάξι της ή ακόμα και με τη μηχανή της στο πρώτο ραντεβού, μπορεί να είναι πλουσιότερη, ομορφότερη, ισχυρότερη και γενικώς πολλά περισσότερα από σένα. Όταν καταλάβεις ότι αυτό που θα την κερδίσει, δε θα είναι η "επίδειξη" παντός τύπου, αλλά αυτό που πραγματικά είσαι, τότε θα ζήσεις πιο ανάλαφρος και χωρίς κόμπλεξ.
Εν προκειμένω, θα βγεις μαζί της για πρώτη φορά και αντί να πετάς στα σύννεφα και να αδημονείς να το ζήσεις, εσύ κάθεσαι και ασχολείσαι με αμάξια και λεφτά. Εκτίμησε την ευκαιρία που σου δόθηκε, πριν καταλήξει να γίνει ανάμνηση.

χαχαχα του 2008 λεει, και εχει και περαση. εγω τι να πω που εχω αμαξι ιδια ηλικια με μενα .32.. εχει σκουριες, και χτυπηματα απτους προιγουμενους ιδιοκτητες και σιδερενιες ζαντες. εχει πολλαπλη εξαγωγης απο προιγουμενο κινητηρα και οι μυρωδιες απο τα καυσαερια μπαινουν στη καμπινα αν το ζοριζω στις ανηφορες και εχω ανοιχτα παραθυρα, οπως επισεις μυριζει και το δισκοπλατω. επισεις επειδη παω στα χωραφια μαυτο τις περισσοτερες φορες εχει σκονες και λασπες μεσα. α και το χειμωνα οταν εχει μειον δε βγαζει ζεστη και πρεπει να εισαι καλα ντυμενος. αλλα παρολα αυτα εχω βολταρει θυλικα μαυτο χωρις να με νοιαζει. βεβαια πρεπει να εισαι και λιγο καφρος και να μη σε πολυνοιαζει, και να πουλας τρελα

Εγώ θα πω, πως εφόσον έχεις κομπλεξ με όλα και την θεωρείς ανώτερη σου να την αφήσεις ήσυχη και να ψάξεις μια ίση με σένα η κατώτερη σου. Δυστυχώς σ ένα ζευγάρι αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ειτε στο οικονομικο, είτε στην εμφάνιση, είτε στις σπουδές και ειδικά αν είναι η γυναίκα αυτή που υπερτερεί συνήθως η κατάληξη δεν είναι καλή. Υπάρχουν κάποιοι λίγοι που δεν ενοχλούνται, αντιθέτως θεωρούν πως είναι ένας τρόπος να πάνε και αυτοί ψηλότερα. Με την έννοια πως δημιουργείται ένας ανταγωνισμός που σου δίνει κίνητρο να βελτιώσεις τους τομείς στους οποίους υστερείς.Αυτοί όμως είναι λίγοι όπως είπα.
Εσύ πας με τους πολλούς που νοιώθουν κομπλεξ και κατωτερωτητα πριν καν βγουν το πρώτο ραντεβού. Φαντάσου πως θα νοιώθεις αν κάνεις σχέση και μέσα σ αυτή. Και τι προβλήματα θα δημιουργήσεις στην κοπέλα και κυρίως στον εαυτό σου. Οπότε η κάνε κίνηση για κάτι τύπου ons, κατι χαλαρο δηλαδή η ξέχνα το τελείως.