ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.9.2022 | 20:42

Τα χάλια μου, τα χάλια μου και άλλα διηγήματα

Με λένε Άρη. Το επίθετό μου δεν χρειαζεται να το γράψω (ουτε θα αλλάξει κάτι αν το γραψω. )Σχολείο, Σπουδες πτυχιο -μεταπτυχιακό ευχαριστημένος εως εδω. Ως εδω καλά όμως απο εδώ και περα αρχιζουν τα δύσκολα. Δουλεία μόνιμη - σταθερή δεν έχω, απο σύμβαση σε σύμβαση είμαι. Για να ακριβολογήσω το πράγμα πάει σύμβαση - ανεργία - σύμβαση -ανεργία. Είμαι νέος άνδρας (νέος μεν αλλά όχι νεαρός) ο οποίος μένει ακόμη στο σπιτι με τους γονείς μου. Τα πάω καλά με τους γονείς μου και επιπροσθέτως εχουμε ευρύχωρο - μεγάλο διαμέρισμα οπότε έχει ο καθένας τον χώρο του . Το λυπηρό ειναι ότι δεν εχω παρέες και επιπροσθέτως οι γείτονες - παλιοί φίλοι (οικογενειάρχες γαρ ) οι οποίοι παλιότερα με χαιρετούσαν τώρα πλέον με συμπεριφέρονται στην καλυτερη περίπτωση σαν ξένο (ουτε καλημέρα ) και στην χειρότερη σαν να είμαι το καθυστερημένο της γειτονιάς. Καλά δεν μιλάμε για κοπέλα ούτε για αστείο εξάλλου για τις κοπέλες άνεργος = αόρατος . Το μόνο θηλυκο που έρχεται κοντά μου είναι η γάτα της οικοδομης που την ταίζω τα βράδια. Σαρανταπεντ-ΆΡΗΣ.
25
 
 
 
 
σχόλια

Πρέπει να έχω διαβάσει αυτή την εξομολόγηση ίσα με 100 φορές.
Έχεις 6 σημεια αναφοράς: ευρύχωρο σπίτι, γονεις που μενεις μαζι, σπουδές, δουλειά που πάντα λήγει η συμβαση, ηλικία (κρυβεις παντα 3-5), έλλειψη συντρόφου.
Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις για να αλλάξει κάτι. Είμαστε σε μια κατάσταση εν μέρει γιατί δεν προσπαθήσαμε και αρκετά.

Εστίασε να βρεις δουλειά οποιαδήποτε,πέρα από το πτυχίο σου. Ξέρω είναι κρίμα τόσα χρόνια χαράμι στις σπουδές αλλά στην Ελλάδα το να κάνεις αυτό που σπούδασες είναι πλέον όνειρο.

Αγαπητέ φίλε της εξομολογησης: ΜΗΝ σε νοιαζει τί σκεπτονται οι αλλοι για εσενα. Ειμαι ακριβως ομως οπως εσυ μονο που ειμαι γυναικα 34. Κι εγω ως το μ@λακισμενο της γειτονιας νιωθω και βιωνω ακριβως ξεπατικοτουρα ο,τι κι εσυ.
Ομως εγω ξερω την αξια μου και δεν τους αφηνω να με στενοχωρησουν. Λεω ε σιγα και τι εγινε.

Μηπως να εφευγες εξωτερικο για να ξεφυγεις λιγο απο αυτο το περιβαλλον;;;

Καλά το πήγαινες το δράμα μεχρι που σου ξέφυγε ένας κλασικός μισογυνισμούλης. «για τος κοπέλες άνεργος=αόρατος». Γιατί φυσικά οι γυναίκες φταίνε που δεν έχεις σχέση.

@MissM

Διακρίνω έναν φεμινισμούλη.
Το παλικάρι δεν είπε ότι οι γυναίκες φταίνε που δεν έχει σχέση. Ανέφερε τον παράγοντα δουλειά (=λεφτά).
Αλλά άδικα στα λέω, θα το αρνηθείς.

Ο φεμινισμος είναι κάτι καλό (άνθρωποι παλεύουν για το δικαίωμα τους στην ισότητα), ο μισογυνισμος από την άλλη δεν είναι καλό. Ο,τι έχει ως πρώτο συνθετικό το "μισο" δενκαλο.

Μιλας στην εξιστορηση της ζωης σου λεγοντας αληθειες ή εστω ετσι νομιζω εγω. Κι ειναι μια ζωη ετσι οπως την ζουν πολλοι 35ρηδες σημερα. Χαμενες ευκαιριες κι ατυχιες ολα μαζεμενα. Μας κρυβεις ομως πού νομιζεις πως εσφαλες εσυ, ποια ειναι τα δικα σου λαθη, ποιες ειναι οι ευκαιριες που αφησες ανεκμεταλλευτες. Οσο μεγαλο κι αν ειναι το σπιτι δεν μπορεις να ζεις με τους γονεις σου, δεν μπορεις στα 45 σου (οχι δεν εισαι νεος ανδρας} να μην εχεις καποια δουλεια και να ζεις με ταμειο ανεργιας. Τωρα εισαι στην ακμη σου μην αφηνεις αλλο τον χρονο να κυλα, μετα ερχεται η φθινουσα πορεια.

Προφανως δεν διαβάσατε ή δεν καταλάβατε τι έγραψε ο τύπος.
45 ετών είναι ο άνθρωπος Εν ετει 2022 στα 45 του ενας άνδρας είναι ακόμη νέος δηλαδή στα ντουζένια του.
Επιπροσθέτως έγραψε ότι έκανε σπουδες σε πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό και ότι εργάζεται ανα διαστήματα

Χ
17.9.2022 | 12:01
οχι δεν εισαι νεος ανδρας

Μερικοί σκέφτεστε πριν κάνετε κάποιον να νιώσει χειρότερα από ότι είναι; Ναι, είναι ένας νέος άντρας ,αλλά φυσικά όχι νεαρό παλικαράκι 20 ετών. Σε λίγο θα τον κατατάξεις στα ΚΑΠΗ.

Μπορεί να προσέχει τον εαυτό του και να μοιάζει νεότερος αλλά δεν είναι διότι πλησιάζει τα 60. Να είμαστε λίγο λογικοί. Το θέμα δεν είναι πόσο αισθάνεσαι αλλά πόσο είσαι. Σε όλες τις δουλειές αναφέρεις την πραγματική σου ηλικία. Πόσοι εργοδότες θέλουν έναν 45 Άρη η έναν 60Αρη; Αντίστοιχα κι εγώ που είμαι 36 θεωρούμαι μεγάλη για την αγορά εργασίας. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα

@Mrs

Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω. Οι μικρότερες ηλικίες συνήθως έχουν το πλεονέκτημα στην εύρεση εργασίασς. (Ανάλογα κάτι φορές και την δουλειά/θέση βέβαια)

Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα κ. Μrs.
Συγκρίνετε αεροπλάνα με αερόστατα !!!!!
Αλλo 45αρης και άλλο 60αρης.
Ο 45 αρης εφόσον βρει σταθερή εργασία έχει 20 χρόνια εργασίας μπροστά του
ενώ αντιθέτως ο 60αρης είναι στο παραπέντε έχει μόλις 5 έτη για να βγει σύνταξη.
Επιπροσθέτως 36 ετών εν έτει 2022 σαφέστατα δεν είστε μεγάλη για εργασία.

Κύριε 08:52
Το αεροπλάνο είναι ο Αρης;
Καταρχάς το σχόλιο μου δεν ήταν υποτιμητικό για να μην παραξηγηθω. Όπως επίσης δεν συγκρινα τις δύο περιπτώσεις. Προφανως και έχουμε πολλά χρόνια εργασίας ακόμα, το θέμα δημιουργείται όταν είσαι άνεργος σε αυτήν την ηλικία. Το ηλικιακο φάσμα 35-55 έχει πολυ μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά την εύρεση εργασίας. Καλά για μας τις γυναίκες δεν το συζητώ καν.Άμα δεν είσαι νεα ψηλη ξανθιά και με εντυπωσιακές αναλογίες τουλάχιστον, τα πράγματα είναι ακόμα πιο σκούρα. Δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση πια.. .εκτος του ότι γερνάμε :D

Ο9:37,το πάραδειγμα σου αφορά έναν Ασιάτη, μια ράτσα που ως γνωστόν διαθέτει ανθεκτικότερα γονίδια σε σχέση με τους λευκούς. Το ότι δείχνω νέος, δεν σημαίνει πως είμαι και νέος. Υπάρχουν 30αρηδες που μεγάλο δείχνουν, τι πάει να πει αυτό; Η βιολογική μας ηλικία είναι μια και οφείλειλουμε να πορευόμαστε μ αυτήν.
Χωρίς να θέλω να το παίξω συνήγορος της Χ, πιστεύω πως εννοεί πως τα 45 είναι μεγάλη ηλικία σε συνάρτηση με όσα όφειλε να έχει πετύχει ο εξ. Μη ξεχνάμε πως 25 χρόνια πριν, όταν δηλ. Ο εξ ήταν 20 ετών, η κοινωνικό οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν έιχε καμία σχέση με την σημερινή, που σημαίνει πως ο τότε νέος μπορούσε σχετικά εύκολα να ακολουθήσει την φυσική πορεία της ζωής, σπουδές, επαγγελματική αποκατάσταση, ανεξαρτοποιηση από γονείς, ώστε στα 45 να είναι πλήρως αυτόνομος με οικογένεια και παιδιά. Το τελευταίο, αν το ήθελε φυσικά. Μη συγκρίνουμε με το σήμερα, που ένα 20 χρόνο ειναι όντως δύσκολο να ακολουθήσει αυτά τα βήματα.
Εγώ βέβαια είμαι της άποψης, πως κάθε εποχή όσο δύσκολη και να είναι, έχει ευκαιρίες αρκεί να είσαι διατεθειμένος να ξεβολευτεις, να έχεις ορθάνοιχτα τα μάτια σου να αρπάξεις την οποιαδήποτε ευκαιρια που σε όλους μας παρουσιάζεται κατα καιρους και κυρίως να έχεις όραμα και στόχους. Όσο όμως δεν φεύγεις από το πατρικό, να πας έστω και σε μια αποθήκη για αρχή και ας χιλιοδυσκολευεσαι να την συντηρήσεις, δεν πρόκειται να πας μακριά σ αυτή τη ζωή. Οποιος δεν φεύγει από γονείς, δεν έχει απογαλακτιστει, του αρέσει το έτοιμο φαγητό, το σίδερωμενα ρούχο, οι πληρωμένοι λογαριασμοί. Δεν θέλει πολύ απλά να ζοριστεί. Δικαίωμα του, θα μου πεις και δεν θα διαφωνήσω, απλά αυτός ο άνθρωπος πως θα επιβιώσει όταν οι γονείς του φύγουν από την ζωή; Εκτος αν είναι απόγονοι του Ωνάση, οπότε οκ.

Προς τον / την 18.9.2022 | 06:30

Να ήταν 45 ετών με πτυχίο λυκείου και με ελάχιστη προϋπηρεσία και χρόνια ανεργία θα ήταν για κλάματα ο τύπος .Αλλα 45αρης με πτυχίο , μεταπτυχιακό και προϋπηρεσία εργασιακη το λες αρκετά καλά.
Επισης η ηλικια την οποία είναι καταλληλος να κάνει ο άνδρας οικογένεια δεν ειναι για τον κάθε άνθρωπο η ίδια. Για να γίνω κατανοητός κάποιοι άνδρες ειναι ετοιμοι στα 25 τους , άλλοι 30 τους , αλλοι στα 45 τους , αλλοι στα 55 τους και κάποιοι αλλοι ποτέ.

Νύχτα.

10:06,καλα εντάξει, εσυ εστιάσες στο θέμα οικογενεια, που όντως δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να κάνει και όχι στο γεγονός ότι ένας άντρας 45 ετών δεν έχει καταφέρει να στρώσει επαγγελματικά και ζει ακόμα με την μαμά και τον μπαμπά που αυτό είναι και το κυρίως θέμα σχολιασμού. Δεν πειράζει ο καθένας από το κάθε σχόλιο, λαμβάνει αυτό που τον βολεύει περισσότερο ίσως γιατί αρνείται να αντιμετωπίσει την αλήθεια κατάματα.

Γράφτηκαν τόσα πολλά που δεν έχω καταλάβει ακριβώς, ποιο είναι το πρόβλημα; Γενικότερα είναι το κομμάτι της ηλικίας, της ανεργίας ή κάτι άλλο;

Αρχικά μου αρέσει ο τρόπος υπογραφής της εξομολόγησής σου, έξυπνο λογοπαίγνιο.
Από εκεί και πέρα σε καταλαβαίνω. Επαγγελματικά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πάντως συγχαρητήρια που έχεις πτυχίο και μεταπτυχιακό. Να νιώθεις ευγνώμων για τους γονείς σου που σου προσφέρουν τα βασικά. Να είναι πάντα καλά να εύχεσαι και να προσπαθείς να τους βοηθάς κι εσύ ώστε να τους ξεκουράζεις. Προσπάθησε για το καλύτερο σε όλους τους τομείς , επαγγελαμτικά κι ερωτικά, με όποιον τρόπο μπορείς. Το πιο σημαντικό είναι να μην στενοχωρηθείς αν δεν τα καταφέρεις, μην το παίρνεις κατάκαρδα, μιλάω εκ πείρας, δεν βοηθάει καθόλου. Πορεύσου με ό,τι σου έδωσε η ζωή. Κάνε μικρά βήματα προς το καλύτερο όπως μπορείς. Τώρα αν ρωτάς πώς, δεν ξέρω ακριβώς να σου απαντήσω. Ίσως μέσα από κάποια δραστηριότητα που σου αρέσει να κάνεις να γνωρίσεις και κάποιους φίλους. Το μυστικό είναι να βρεις πράγματα που σου αρέσει να κάνεις, να δοθείς ολόψυχα σε αυτά ώστε να καλύπτεις τις ελλείψεις της ζωής σου. Και μη σε νοιάζει η γνώμη των άλλων, αυτό κυρίως, γειτόνων ή μη. Καλή δύναμη.

Ακριβώς σε ίδια φάση είμαι (χωρίς δουλειά, χωρίς κοπέλα και μένοντας με τους γονείς μου) αλλά είμαι στα 27, πράμα που το κάνει χειρότερο καθώς νιώθω σαν να βλέπω τη ζωή να περνάει μέρα με τη μέρα μπροστά από τα μάτια μου, όλα όσα θα μπορούσα να έχω σαν επιβάτες ενός τραίνου που ξεκίνησε χωρίς να το προλάβω καν. Τι να πω... υπομονή και για τους 2 μας.. όλο λέω "θα έρθουν καλύτερες μέρες" και όλο καταλήγω να απελπίζομαι που δεν έρχονται..

@CloudlessMind

Με αφορμή το σχόλιο σου έχω να παρατηρήσω ότι συχνά το μόνο που μας διαφοροποιεί από τ@ εξομολογούμεν@ είναι ότι γράφουν ανώνυμα, ενώ εμείς με ψευδώνυμο. Καλή δύναμη και στους δυο σας και οι καλύτερες μέρες φυσικά και θα έρθουν όσο καταφέρνεις να διατηρείς cloudless το mind σου.

΄΄Δουλεία μόνιμη - σταθερή δεν έχω, απο σύμβαση σε σύμβαση είμαι. Για να ακριβολογήσω το πράγμα πάει σύμβαση - ανεργία - σύμβαση -ανεργία΄΄

ελληνικο φαινομενο. εσυ και πολλοι αλλοι

΄΄ Είμαι νέος άνδρας (νέος μεν αλλά όχι νεαρός) ο οποίος μένει ακόμη στο σπιτι με τους γονείς μου΄΄

το ιδιο. εσυ κ ποσοι αλλοι/αλλες

΄΄Το λυπηρό ειναι ότι δεν εχω παρέες και επιπροσθέτως οι γείτονες - παλιοί φίλοι (οικογενειάρχες γαρ ) οι οποίοι παλιότερα με χαιρετούσαν τώρα πλέον με συμπεριφέρονται στην καλυτερη περίπτωση σαν ξένο (ουτε καλημέρα ) και στην χειρότερη σαν να είμαι το καθυστερημένο της γειτονιάς΄΄

αυτο για ποιο λογο? για εξηγησε το μας λιγο

΄΄δεν μιλάμε για κοπέλα ούτε για αστείο εξάλλου για τις κοπέλες άνεργος = αόρατος΄΄

μη το λες. υπαρχουν τσακαλια ανεργα που με το μπλα μπλα τους και με λιγο παραμυθα, καταφερνουν να εχουν και γκομενα, και να τους χαρτζιληκωνουν κιολας. αλλα πρεπει να ρεει ο λογος και το μπλαμπλισμα που δυστιχως δε το εχουν ολοι