ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.8.2022 | 20:27

Σχεσεις...

Ειμαι 29 κ εχω περιπου 4 χρονια να κάνω σχεση. Μου λειπει η συντροφικότητα, αλλα επειδη εχω συνηθισει για καιρό να ειμαι μονη μου, δυσκολευομαι να συμβιβασω τα θελω μου κ να συμβιβαστω με τα ελαττωματα καποιου προκειμενου να εχω ενα συντροφο. Το ξερω οτι ολοι μας εχουμε ελαττωματα κ οτι κανεις δεν ειναι τελειος αλλα αν μια συμπεριφορά καποιου δεν μ αρεσει, μερικες φορες σκέφτομαι "καλυτερα μονη παρά να πρεπει να ανεχτω την ταδε συμπεριφορα". Επισης, νιωθω οτι λογω των σοσιαλ μιντια κ των εφαρμογων γνωριμιων το να γνωρίσεις καποιον εχει γινει πλεον τοσο ευκολο που οι ανθρωποι δεν προσπαθουν κ πολυ να κανουν μια σχεση να λειτουργήσει γιατι ξερουν οτι ολοι μας μπορουμε να αντικατασταθουμε πολυ ευκολα. Οποτε οταν ξερεις οτι ειναι πολυ ευκολο να αντικαταστησεις καποιον, αυτοματα παυεις κ να τον εκτιμας τοσο. Απο την αλλη, βλεπω οτι πολλοι ανθρωποι μενουν σε σχέσεις που δεν τους κανουν ευτυχισμένους ειτε απο φοβο οτι δε θα βρουν καλυτερα, ειτε απο συνηθεια, ειτε επειδη εξαρτωνται με καποιο τροπο απο τον συντροφο τους (πχ οικονομικα) κ γενικα βλεπω οτι σε πολλες σχεσεις η ευτυχια του ζευγαριου μπαινει σε δευτερη μοιρα κ το πρωτο που μετραει ειναι αλλα πιο πρακτικα ζητηματα, πχ να εχεις εναν ανθρωπο δίπλα σου ειτε για συντροφια, ειτε για να μοιραζεστε ενα ενοικιο ή τα καθημερινα εξοδα κλπ. Εγω θελω να κανω σχεση απο ερωτα κ οχι απο συμβιβασμο. Με φρικαρει κ λιγο το γεγονος οτι μεγαλωνω (ειμαι 29) κ οτι ακομα δεν εχει τυχει με καποιον να συγκατοικησω, να δω πως ειναι να μοιράζεσαι πραγματικα τη ζωη σου με καποιον. Αλλα εχω αρχισει να συνειδητοποιω οτι αν θελω σχεση, μαλλον θα πρεπει να συμβιβαστω με καποιον που δε με καλυπτει ολοκληρωτικα γιατι αλλιως θα μεινω μονη. Γιατι υπαρχουν καλως ή κακως πολλες γυναικες(και αντρες φυσικα) με χαμηλά στανταρτς ως προς το ποιον θελουν διπλα τους (γιατι όπως ειπα κανουν σχεσεις απλα για να μην ειναι μονες-δεν το κατακρινω, ειναι επιλογη τους) οποτε αν καποια εχει υψηλες απαιτησεις σχετικα με το ποιον θελει δίπλα της μαλλον δε θα προτιμηθει κ τοσο ευκολα απο καποιον, γιατι θα θεωρηθει απαιτητικη.
11
 
 
 
 
σχόλια

2 είναι τα τινά :
Είτε εχεις υψηλες απαιτησεις σε ο,τι αφορά τον αντρα (οχι απαραίτητα εμφάνισης) χωρίς να προσφέρεις τα αντίστοιχα, γι' αυτό και τα 4 χρόνια μοναξιάς
ειτε έχεις αναπτύξει κάποιου είδους στρες στο να προσεγγίσεις κάποιον κσι να κάνεις το πρώτο βήμα, θεωρώντας λανθασμένα ότι δεν αξίζει κανείς και πάνω στη βάση αυτή έχει αναπτυχθεί κάποια -ας την πούμε- θεωρία (για να μη γράψω κάτι άλλο).
Όλο αυτό έχει βαθύτερα αίτια- να ξέρεις.

Επικεντρώνεσαι στις σχέσεις των άλλων,και εννοείται τις αποτυχημένες,για να βρείς το τέλειο άλλοθι ώστε να μήν ανακαλύψεις για ποιό λόγο είσαι μόνη.Έτσι όπως το πάς,δέν θα σε οδηγήσει πουθενά.Άσε τους άλλους στις ζωές τους,κοίταξε τη δική σου και τόλμησε.Υπάρχουν και πολύ καλά παραδείγματα σχέσεων,παραδειγματίσου από αυτά.
Αυτό που παρατήρησα επίσης,είναι η στοχοποίηση σου στο γυναικείο φύλο,δηλαδή στο δικό σου. Αυτό με προβλημάτισε ιδιαίτερα....

Καταρχήν η καταρχάς μου φαίνεσαι πολυ γλυκιά σαν άτομο και ρομαντική από τα λεγόμενα σου ....θα συμφωνήσω σε αυτά που λες....εγώ είμαι 28 ετών άνδρας και βλέπω πάνω κάτω αυτά έξω ότι συμβιβάζονται να έχουν σχέση αρκετοί για να μην μείνουν μόνοι η να έχουν κάποια τύπου συντροφιά ....όπως και να έχει στις μέρες μας έχει αλλοιωθεί η έννοια του ρομαντισμου και πολλών αξιών όπως σεβασμός εμπιστοσύνη κλπ....και σε αυτό νομίζω φταίνε και τα σοσιαλ και όλα τα apps γενικά σε αυτα που μας πλασάρουν...σε μια σχέση όπως και να έχει πρέπει να συμβιβαστείς με τον άλλον σε ζητήματα που γίνεται όμως όχι σε κακοποιητικες συμπεριφορές φωνές πιέσεις και τέτοια καταλαβαίνεις .....και έρωτας και συμβιβασμός γινεται και μην σε φρικαρει το γεγονός της ηλικίας σου ζούμε στο 2022 πλέον ,και η ηλικία για μένα κακά τα ψέματα δεν μετραει τόσο πολύ μετράει τι έχει ζήσει ο καθένας από εμάς και πόσο ωρυμος βγήκε από αυτές τις καταστάσεις

Δεν είναι κακό να έχεις όρια και στάνταρ και να μη φοβάσαι να τα εκφράζεις από την αρχή. Σίγουρα όχι με επιθετικό τρόπο, αλλά με τρόπο που να δίνεις στον άλλον να καταλάβει ότι έχεις κάποιες προσδοκίες από μια σχέση. Καλά κάνεις μεν, αλλά πρόσεξε μην πέσεις και στην άλλη παγίδα: ο έρωτας είναι φαινόμενο πρωτίστως βιοχημικό και συχνά ανεξήγητο. Δεν παίζει το σενάριο να βρεις κάποιον που να πληροί όλα σου τα κριτήρια και να πεις στον εαυτό σου "ω, είναι εμφανίσιμος, ψηλός, με πάει ραντεβού σε ωραία μέρη, έχει καλό μισθό, ας τον ερωτευτώ." Οι γυναίκες που νομίζουν ότι με την έλευση του ιππότη θα ερωτευτούν, ξαφνικά φρικάρουν όταν τελικά τους τυχαίνουν οι "good on paper" τύποι μεν, αλλά δεν τους ξυπνούν τον έρωτα όπως τον φαντάζονταν, κι αντίθετα μπορεί να πιάνουν τον εαυτό τους να ελκύονται από τελείως άκυρους τύπους που δεν έχουν να τους προσφέρουν τίποτα μετά το ξημέρωμα απ' το one-night stand. Δεν μπορείς να βρεις κάποιον που να σε καλύπτει ολοκληρωτικά, άλλωστε, γιατί θα πρόκειται πάλι για ανθρώπινο ον με τις δικές του ατέλειες, οπότε και αναπόφευκτα θα έχετε σημεία συγκρούσεων μεταξύ σας, όπου θα κάνετε ανακωχές και "συνθήκες ειρήνης" αν βλέπετε άλλους εκατό καλούς λόγους για να είστε μαζί. Πρόσεξε μη δημιουργήσεις μη-ρεαλιστικές προσδοκίες, τις οποίες θα περιμένεις να σου καλύπτει ένας και μόνο άνδρας δίπλα σου. Πολλές περιμένουν τον έναν και μοναδικό που και ταξίδια θα τις πηγαίνει, και κάθε βδομάδα λουλούδια χωρίς αφορμή θα τους φέρνει και τέλειο σεξ θα έχουν, και δουλειά σταθερή θα έχει για να συντηρεί οικογένεια, και καλός πατέρας θα είναι. Με άλλα λόγια, περιμένουν τον σούπερ άνδρα που ξέρει να κυριαρχεί μεν, αλλά ξέρει και να υποχωρεί, που να βγάζει λεφτά με τη σέσουλα και να προλαβαίνει και με το παιδί να παίξει, και καθαριότητα στο σπίτι να κρατήσει, και τη γυναίκα να την ικανοποιήσει όσες φορές θέλει εκείνη, και να σχεδιάσει τις κοινές τους διακοπές και ν' ακούσει και τις ενδόμυχες σκέψεις της γυναίκας του, γιατί μάλλον ο άνδρας αυτός δεν κατοικεί στη Γη, αλλά στον πλανήτη Αφροδίτη που η μέρα διαρκεί 243 ώρες και τα προλαβαίνει όλα. Ο βασικός κανόνας στη φύση είναι ότι όπου υπάρχει υπερβολή σε ένα στοιχείο, θα υπάρξει έλλειψη σε άλλο, και ότι αυτή η αριστοτελική μεσότητα με την οποία μας πρήζανε το συκώτι στο σχολείο, υπάρχει μόνο στη θεωρία και απαντώνται μόνο σε επιλεγμένα στοιχεία στον κάθε άνθρωπο, ποτέ σε όλα του τα στοιχεία. Γι' αυτό και μη σκέφτεσαι μόνο τα καλά στοιχεία που θα ήθελες στον άλλον, μα και τα αδύναμά του σημεία, με τα οποία πιστεύεις ότι μπορείς να συμβιβαστείς και να συνυπάρξεις. Άλλωστε, για κάποιον άλλον ούτε κι εσύ είσαι ιδανική, και δεν χρειάζεται κιόλας, αρκεί να ξέρει ο ίδιος ότι σε αγαπά και θα σε αγαπά παρά τα αδύναμά σου σημεία, σε παρόν και μέλλον.

Εχεις πεισει τον εαυτο σου οτι εχεις υψηλα στανταρτς και γι αυτο εισαι μονη σου ενω αυτες που εχουν σχεση δεν ειχαν και μεγαλες απαιτησεις. Το οτι ειναι ευτυχισμενοι γιατι βρηκαν το ταιρι τους και δουλευουν την σχεση τους χωρις να σκεφτονται την ανωτεροτητα τους (γιατι περι αυτου προκειται) δεν σου περναει απο το μυαλο.

Με συγχωρείς αλλά δεν τα λεω ολα αυτα απο υπεροψία, είναι απλά αυτο που βλεπω παντου γυρω μου. Η πλειοψηφια των ζευγαριων που βλεπω γυρω μου δεν ειναι ευτυχισμενα, ειναι απλα συμβιβασμενα. Κ αυτο μου το λενε εκεινες, δεν είναι δικο μου συμπερασμα. Ακουω συνεχως κοπελες να μου παραπονιουνται για το συντροφο τους, να μου λενε οτι τις καταπιεζει, τις προσβαλλει, τις υποτιμα, περιοριζει τις ελευθεριες τους, τους ασκει ψυχολογικη ή/και λεκτικη βια κ παρολα αυτα μενουν μαζι τους. Η ξερω γω μενουν μαζι τους γιατι αν χωρισουν δεν θα εχουν σπιτι να μεινουν. Μακαρι να μπορουσα να πω οτι βλεπω γυρω μου ευτυχισμενα ζευγαρια κ να χαρω με τη χαρα τους, αλλα δυστυχως οι περισσότεροι απλα συμβιβαζονται. Δεν ειναι οοοολοι ετσι, αλλα ενα μεγαλο ποσοστο.
Ναι, μπορεις να δουλεψεις τη σχεση σου οταν έχεις μικρες διαφορες με τον αλλον, οταν ομως εχετε με τον αλλον βασικες διαφορες, δεν γινεται να θεωρεις οτι ο αλλος θα αλλαξει. Δηλαδη οταν μου λενε οτι ο συντροφος τους τους βριζει κ σπαει πραγματα κ αυτες σκεφτονται να γυρισουν σ' αυτόν, οχι, αυτο δεν ειναι "δουλευω τη σχεση μου", αυτο ειναι "δεν εχω καμια αυτοεκτιμηση κ θεωρω οτι αυτό είναι ο,τι καλυτερο πιστευω οτι θα μπορουσα να εχω, γι αυτο κ δεν προσπαθω να διεκδικησω κατι καλυτερο".
Δεν σημαινει οτι θεωρω οτι ειμαι ανωτερη απο τους αλλους επειδη δεν βρισκω συντροφο, απλα μπορει να μην εισαι συμβατος με τον αλλον σε θεματα αξιων, στον τροπο που εχετε μεγαλωσει, οποτε οταν εχετε τετοιες θεμελιώδεις διαφορές, δεν θα μπορεσετε ποτε να καταλαβετε ο ενας τον αλλον ή να αλλαξετε συμπεριφορα. Αν κάποιος εχει μεγαλωσει σε οικογενεια που ο πατερας χτυπουσε τη μανα, λογικα κ στα παιδιά περναει ως φυσιολογικη η βια. Ε εγω δεν θα μπορουσα να εχω εναν τετοιο ανθρωπο διπλα μου γιατί δεν λειτουργω με αυτό τον τροπο. Δεν είναι θέμα ανωτερότητας, ειναι βασικα θεμα διαφορετικου συστηματος αξιων κ αντιληψεων. Δεν θα μπορεσω ποτε να δικαιολογησω τον αλλον οταν φερεται βίαια κ εκεινος δεν θα μπορει να καταλαβει ποτε γιατι εγω δεν δεχομαι τη βια. Γυρνα κ δες ομως γυρω σου ποσες γυναικες μπορει στη θεωρια να δηλωνουν οτι είναι κατά της βιας κ στην πραξη δεχονται ο συντροφος τους να τις βριζει, να τις υποτιμα, να τις απειλεί κλπ.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, οι περισσότεροι συμβιβαζονται, να τ ακούν και άλλοι εδώ μέσα που νομίζουν πως μια σχέση είναι ο ακρογωνιαιος λίθος της ευτυχίας.

Δεν υπάρχουν "χαμηλά" και "υψηλά στανταρτς",. Υπάρχουν διαφορετικοί κώδικες και ένας τρόπον τινά μετρήσιμος βαθμός συμβατότητας με τον άλλο άνθρωπο (είτε είναι φίλος, οικογένεια, σχέση).
Και όχι, η επιλεκτικότητα δεν συνεπάγεται δυσκολία να προτιμηθεί κάποιος για σχέση.
Μάλλον το αντίθετο.

Θεωρητικά καλά τα λες όμως θα πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Όχι συμβιβασμούς όμως σε γυναικαδες,σε τζογαδόρους, βίαιους,πότες.
Η συγκατοίκηση είναι απαραίτητη σε δύο ανθρώπους γιατί εκεί γνωρίζεις αληθινά τον άλλον και αν τον αντέχεις. Μπαίνουν τα πρακτικά στη μέση όπως λες και δυστυχώς τη σημερινή εποχή αν δεν έχεις πλάτες από γονείς είναι δύσκολα τα πράγματα. Τα ενοίκια έχουν πάει στο θεό,τα σουπερμάρκετ επίσης όπως και η ΔΕΗ. Πολύ δύσκολα δύο άνθρωποι με μισθό 600 ευρώ να ανταπεξέλθουν.
Σου προτείνω να χαίρεσαι την ελευθερία σου, αν τύχει κάτι καλό όλα θα τα βρείτε. Θέληση να υπάρχει,κοινός τρόπος σκέψης και θέλω .