ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.4.2022 | 00:25

Πρωταπριλιά...not!

Χωρίσαμε σήμερα 1η Απριλίου. Δεν φταίω κάπου εγώ λέει, ίσα ίσα είμαι πολύ καλό άτομο εκείνος δεν είναι εντάξει με τον εαυτό του, δεν ξέρει τι θέλει, θέλει να μείνει μόνος του, δεν μπορεί να ξεπεράσει το παρελθόν του και να αποδεχτεί τα τραύματα. Όταν τον ρώτησα γιατί μου ζήτησε σχέση και τι ήθελε από μένα τέλος πάντων, μου είπε ότι πραγματικά του άρεσα και ότι όντως ήταν ερωτευμένος μαζί μου, με παρακάλεσε να μην στενοχωριέμαι... Η ώρα είναι 00:00, 2 Απριλίου πλέον, έχασα κάθε ελπίδα πως πρόκειται για φάρσα...Ακόμη μια αρνητική εμπειρία έρχεται να πάρει θέση στο μπλοκάκι της αποτυχίας, ακόμη ένα trust issue που δεν θα ξεπεραστεί ποτέ, ακόμη μια αφορμή να μου θυμίζει πως ό,τι και να κάνω, όσο και να προσπαθήσω, απλά δεν θα είμαι ποτέ αρκετή για κανέναν, πως η αξία μου έχει ημερομηνία λήξης. Δεν έχω τίποτα να δώσω πλέον, νομίζω πως μετά από αυτό η μπάνκα των συναισθημάτων άδειασε. Κάποια στιγμή ελπίζω να συμβιβαστώ με το γεγονός ότι η αγάπη και ο έρωτας δεν είναι τίποτα παρά νόθα παιδιά της φαντασίας μας. Friendly reminder: 1. Μην κάνετε σχέσεις αν βλέπετε ότι δεν είστε έτοιμοι/ δεν σας βγαίνει/ δεν έχετε τίποτα να δώσετε 2. Όταν συμφωνήσετε να γίνει η σχέση, μην συμφωνείτε με τους "όρους του/ της συντρόφου, αν αυτοί δεν ανταποκρίνονται των προσδοκιών σας. Μην προσπαθείτε να γίνετε μοναδικοί/ πιστοί με το ζόρι, μην δίνετε ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις που ξέρετε ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε 3. For Christ's sake, μην κάνετε κήρυγμα στον άλλο να αγαπά τον εαυτό του από την στιγμή που εσείς δεν μπορείτε να αγαπήσετε και να αποδεχτείτε αυτό που είστε. Μην καθησυχάζετε τον άλλο πως έχετε κάνει ειρήνη με τον εαυτό σας και με το παρελθόν σας. Μην προβάλλετε αυτό που ο άλλος θέλει να δει. 4. Όταν ερωτεύεστε κάποιον, κάντε το για αυτό που είναι, όχι για αυτό που θα θέλατε να είναι. Να ερωτεύεστε τον άνθρωπο, όχι το όλο feeling του έρωτα.
7
 
 
 
 
σχόλια

1)Αν ακολουθούσαμε όλοι αυτόν τον κανόνα, τότε δεν θα έκανε κανείς μας σχέση. Ή αν έκανε θα ήταν η τέλεια σχέση- ξέρεις κάτι που να είναι ¨τέλειο" σ'αυτήν την ζωή ;
2) Για να λειτουργήσει μία σχέση μακροπρόθεσμα, γίνονται αμοιβαίες και υποχωρήσεις και συμβιβασμοί. Ο ερωτευμένος και ψέματα λέει και ίσως προσπαθεί να δείξει τον καλύτερο εαυτό του και όχι πάντα τον πραγματικό, that's life.
3) Δεν μπορείς να ξέρεις τι βιώματα έχει περάσει ο καθένας και τι αγώνα έχει ή κάνει ακόμα για να συμφιλιωθεί και να αποδεχτεί τον εαυτό του. Το να σου πει να ¨αγαπάς τον εαυτό σου, εκτός του ό,τι είναι μια καλή συμβουλή μπορεί απλά να το λέει για να το ακούσει ο ίδιος.
4) Πολλές φορές ερωτευόμαστε αυτό που μας ¨βγάζει" ο/η αλλος/η, την φωνή, το βλέμμα, τον τρόπο που μιλάει, που κινείται. Στην πορεία μαθαίνεις τον χαρακτήρα του/της και διαπιστώνεις ότι ίσως και να μην ταιριάζεις όσο φανταζόσουν. That simple. Σίγουρα δεν πρέπει να έχουμε προσδοκίες ό,τι ένα άτομο θα αλλάξει για χάρη μας και σε καμιά περίπτωση να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις.
*Αν ακολουθούσαμε τέτοιους κανόνες by the book, θα είμασταν προγραμματισμένα ρομπότ κι όχι άνθρωποι. Απ'όλα έχουμε κάτι να μάθουμε και να το εφαρμόσουμε στην επόμενη φάση της ζωής μας.

Εντάξει, πέτυχες και εσυ 5, 6 μα**κες στην ζωή σου και καταδίκασες όλο το αντρικό φύλο. Κουλαρε, υπάρχουν και νορμάλ άντρες εκεί έξω που ξέρουν τι θέλουν, αρκεί να μπορείς να τους διακρίνεις και να τους δίνεις ευκαιριες.

Δεν καταδικάζω κανέναν πραγματικά, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορείς να διακρίνεις κάποιον εύκολα. Όταν κάνεις μια νέα αρχή, παίρνεις κάθε φορά το ίδιο ρίσκο, προσωπικά είμαι προετοιμασμενη για κάθε σενάριο, ακόμη και για το χειρότερο, όμως ο πόνος, η θλίψη και η απογοήτευση είναι εκεί όπως και να'χει κι εγώ δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια σε αυτά που νιώθω. Προσωπικά δεν θα προχωρήσω σε σχέση ξέροντας ότι έχουν μείνει κατάλοιπα από προηγούμενες εμπειρίες, χωρίς να κάνω φανερές τις προθέσεις και τα θέλω μου στον άλλο. Όταν όμως κάποιος μου λέει πως νιώθει χαμένος, μπερδεμένος κλπ προσπαθώ να καταλάβω τι ρόλο έχω εγώ μέσα σε όλο αυτό: μήπως δεν προσπάθησα αρκετά από την δική μου πλευρά; Μήπως έπρεπε να δείξω μεγαλύτερη κατανόηση/επιμονή/ενσυναίσθηση; Μήπως έπρεπε να ανοιχτω περισσότερο εγώ, να πάρω αυτη την πρωτοβουλία για να δείξω στον άλλο ότι μπορεί να με εμπιστευτεί; Κάνω πάντα ο,τι μπορώ για να βοηθήσω γιατί προσωπικά πιστεύω ότι τα τραύματα δεν χρειάζεται να τα αντιμετωπίζεις απαραίτητα μόνος σου, μέχρι εκεί που μπορώ θα δώσω, μόνο αν ο άλλος δεν θέλει να βοηθηθεί θα παραδώσω τα όπλα.

Εισαι πολυ γλυκια κι εχεις πολλα να δωσεις απλα πρεπει να βρεις αυτον που θα τα εκτιμησει. Μην παραιτεισαι και μην απογοητευεσαι. Σου αξιζουν καλυτεροι!