ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.2.2022 | 14:52

Στεναχωριέμαι για όλα...

Είμαι γυναίκα άνω των 35. Αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα και με απασχολούν όλοι οι τομείς της ζωής μου. Τα τελευταία χρόνια βιώνω απώλειες δικών μου ανθρώπων ( έχουν πεθάνει ). Δεν έχω σύντροφο χρόνια, δεν έχω ερωτική ζωή καθόλου. Σκέφτομαι πως αν είχα κάποιον να με αγαπάει όπως και γω, όλα θα ήταν κάπως πιο βατά. Το σπίτι μου είναι μεγάλο και χρειάζεται πολλές επισκευές και αλλαγές ( τοίχοι, παντζούρια κτλ ). Έχω οπότε και αυτά στο κεφάλι μου. Τουλάχιστον πιστεύω με τις οικονομίες μου να αλλάξω τα παντζούρια που έχουν σχεδόν γκρεμιστεί πριν το καλοκαίρι. Τα χρήματά μου γενικά δεν φτάνουν και έχω ταμείο ανεργίας. Αντιμετωπίζω ακόμα και διάφορα οικογενειακά θέματα που δεν θα ήθελα να γράψω. Προσπαθώ να αισιοδοξώ, να κάνω χόμπυ να περνάω δημιουργικά, αλλά είναι ατομικά μέσα στο σπίτι. Όλα αυτά με θλίβουν πολύ. Νιώθω μόνη και πολλές φορές κλαίω. Θέλω να αλλάξουν όλα και να χαμογελάσω πραγματικά.
18
 
 
 
 
σχόλια

Πρώτο βήμα είναι να μην αφήνεις τόσο το έντονο συναίσθημα να καθοδηγεί τη ζωή σου αλλά η λογική. Ακόμα και γίνεται το χάος γύρω σου ,σκέψου ότι εσύ έχεις μόνο τον έλεγχο του δικού σου νου και επιλογών. Πρέπει να σε βάλεις προτεραιότητα για να επέλθει μια αλλαγη. Για να έρθει κάτι καινούργιο πρέπει να κάνεις χώρο στην ζωή σου για αυτό ,να προετοιμαστείς για τον σύντροφο αυτό κάνοντας πράγματα που σου δίνουν αυτοπεποίθηση και έχοντας μια πειθαρχία πάνω στην λύπη σου . Κάνε λίγο γυμναστική , καλύτερη διατροφή ,εξελίξου, βρες ποιος είναι ο ανώτερος σου εαυτός και άρχισε να βλέπεις τον κόσμο με τα μάτια του. Να είσαι ανοιχτή να κάνεις συζητήσεις με ανθρώπους όπου προκύψει . Και προσοχή, μεσα στην μεγάλη σου ανάγκη για επαφή ,πρόσεχε μην αφήσεις να μπεις στην ζωή σου οποίος να ναι . Το κεφάλι ψηλά !

Κάνε μια αναζήτηση για φίλους, παρέες, σύντροφο μέσα από εδώ βάζοντας την καλύτερη σου διάθεση. Σίγουρα θα έχεις απόκριση. Η απογητευση είναι επιλογή δεν είναι μοίρα. Είσαι πολύ νέα.

Το οτι εισαι μονη προκαλει στενοχωρια , παρολο που καποιες φορες οι γονεις μας προκαλουν τροχοπεδη στα ονειρα μας. Π.χ. μπορεις να πουλησεις το μεγαλο παλιο σπιτι αφου δεν εχεις σε κανενα να δωσεις αναφορα και να παρεις ενα μικροτερο σε λιγο καλυτερη κατασταση. Βρες μια φιλη να βγαινετε μαζι μηπως γνωρισεις καποιον, εστω κι ενα σινεμα ή ποτο. Εισαι μια νεα γυναικα, εχεις ολη τη ζωη μπροστα σου κι ολο το χρονο για να πραγματοποιησεις ονειρα. Μην απογοητευεσαι!

Μπορεί και να μη θέλει να πουλήσει το σπίτι της, ιδίως αν έχει αναμνήσεις και είναι πατρικό. Προσωπικά ταυτίζομαι αρκετά με την εξομολογούμενη. Το σπίτι μου είναι αρκετά μεγάλο και θέλει εργασία. Το έχτισε ο μπαμπάς μου και έμεινε στη μέση. Προσπαθώ να το φτιάξω σταδιακά. Είναι πολλά τα έξοδα, αλλά δεν θέλω με τίποτα να το πουλήσω. Υπάρχει συναισθηματική αξία! Η μοναξιά είναι σαράκι και όταν δεν έχεις ούτε παρέες, ούτε σύντροφο είναι πολύ ζόρικα. Έχω τη μαμά μου βασικά μόνο και ελπίζω στο Θεό. Πώς να μην τη καταλαβαίνω! Μακάρι όλα να φτιάξουν!

Ειμαι αρκετα μεγαλυτερη σας, με κορες 25-28 που θελουν να συζησουν με τ αγορια τους. Σε λιγο θα ειμαι μονη σ ενα μεγαλο σπιτι γεματο ομορφες αναμνησεις μεν, αλλα δεν κανει πλεον για 1 ατομο. Θελω μικροτερο και για οικονομια και για αλλαγη. Δεν ειμαι υποχρεωμενη να πεθανω στο σπιτι που γεννηθηκα!

Το σπίτι που μεγάλωσα το πούλησαν κάποια στιγμή οι δικοί μου όταν ο πατέρας μου είχε βγει στη σύνταξη και φύγανε από εκεί. Είχε μωσαϊκό που ήταν της μόδας εκείνα τα χρόνια αλλά τα πετραδάκια είχαν πολύ όμορφο συνδυασμό χρωμάτων και καλό μέγεθος. Όταν ήμουν παιδί μου άρεσε να τα κοιτάζω με τις ώρες και να ψάχνω να βρω πετραδάκια που το ένα μπορεί να έμοιαζε με πρόσωπο, το άλλο με κάποιο ζωάκι κλπ. Γι’ αυτό βγήκα έτσι χαζό! χαχα Όχι, πέρα από την πλάκα νομίζω πως εκείνα τα πατώματα παρακινούσαν τη φαντασία και για ένα παιδί αυτό είναι καλό σε σχέση ας πούμε με τα μονόχρωμα πλακάκια. Άσε που στα πλακάκια φαίνεται το παραμικρό. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται ξανά. Θυμάμαι ακόμα στο κάθε δωμάτιο και στο κάθε σημείο συγκεκριμένες μορφές που θα μπορούσα να βρω ακόμη και σήμερα αν είχα την ευκαιρία. Κι άλλα βέβαια σημάδια σε πόρτες κλπ που κάποια από αυτά τα είχα κάνει ο ίδιος πχ καθώς κουτουλούσα δεξιά-αριστερά χαχα Μερικές φορές έτυχε και περνούσα απ’ έξω και ήταν κάπως το ότι δεν μπορούσα να μπω μέσα να δω τον χώρο. Τι να τους έλεγα; Γεια σας, θέλω να δω λίγο τα πατώματά σας;; Χαχαχα Θα με περνούσαν ή για τρελό ή για λωποδύτη! :P Βέβαια μπορεί να μην υπάρχουν πια αφού οι δικοί μου είχαν πει πως η νέα ιδιοκτήτρια είχε σκοπό να κάνει ανακαίνιση. Πολύ κρίμα… :/ Ούτε καν είχα την ευκαιρία να τραβήξω καμία φωτογραφία γιατί έλειπα τότε. Με λίγα λόγια (δηλαδή 35 σειρές χαχα) …αν μπορεί κανείς να κρατήσει το πατρικό του ή κάποιο σπίτι που έχει αναμνήσεις είναι σημαντικό.

Αυτό με το μωσαϊκό το έκανα κι εγώ μικρή κι ακόμα βλέπω τις μορφές, στους χώρους που υπάρχει ακόμη στο πατρικό μου. Φαντασία :) ( το κάνω και με τα σύννεφα μέχρι και τώρα :)
Δεν είναι τόσο καλό να δενόμαστε με τα υλικά αλλά βέβαια το να πουλάς το πατρικό είναι πολύ στενάχωρο.
Πλέον λίγοι μπορούν να συντηρήσουν τα σπίτια τους και δεν συμφέρει να έχεις ιδιοκτησία. Όλοι καταλαβαίνουμε που πάει όλο αυτό...

Πράγματι. Κι αυτά που γράφει η “Χ” πιο πάνω είναι κι αυτά σημαντικά ζητήματα. Απλά καμιά φορά μας παρασύρουν τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις, όμως όταν τίθενται ζητήματα οικονομικά, πρακτικά κλπ αναγκαστικά αυτά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
@PsychoMarg Αν κάποια στιγμή έρθει κάτι που θα σχετίζεται με κάποιο τρόπο με την εξομολόγηση ή με κάποιο σχόλιο. Γιατί αν είναι στο τελείως ξεκάρφωτο λογικά θα το κόψουν το σχόλιο :/
Τα απάντησα μαζί για οικονομία χώρου…

Και τι να κάνουμε; Δεν τη παλεύω πολλές φορές και δεν είμαι πάντα καλά ψυχολογικά. Πέφτω και σηκώνομαι, κλαίω, χαμογελώ και αδειάζω. Ελπίζω, απελπίζομαι, κουράζομαι, παλεύω κτλ. Μια μικρή ελπίδα ως ηλιαχτίδα ας απομείνει γενικά. :( :'( :)

σόρρυ αλλά συναισθηματικά δεσίματα μ σπίτια κλπ τέτοια μεγάλο άκυρο γ μένα Μονο τεράστια βάρη προκαλούν κ καθίζηση σε ατέρμονες αναζητήσεις αναβίωσης παρελθόντος Κάψιμο Γκρέμισμα Πούλημα Ενοικίαση κ μακριά γ κάτι νέο κ ανανέωση Η στασιμότητα προκαλεί φθορά ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τι άλλη άποψη θα μπορούσε να έχει ένας κεραμιδό-Gatos αλανιάρης;; χαχα Υπακούει στους νόμους της φύσης δηλαδή... στη φύση του. Δεν χρειάζεται κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι του :P Αυτό που είπες για το κάψιμο…πρόσφατα διάβαζα εδώ στο site άρθρο με τίτλο “ Οι γάτες «ένοχες» για πάνω από 100 φωτιές σε σπίτια - Παίζουν με τη φωτιά - κυριολεκτικά” χεχε

Σεισμός