ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.1.2022 | 18:28

Ζηλεύω λιγάκι τον μικρό μου αδελφο

Είμαι 21, ζω με τους γονείς μου και εχω παρατηρήσει πως ο ο μικρός μου αδελφός (15 ετών) έχει σπαταλησει υπερογκα πόσα πάνω σε πράγματα της αρεσκείας του (κυρίως τεχνολογικά)με την μητέρα μου ισχυριζομενη πως τα μαζεύει καιρό και πως δεν έχει συνδράμει καθόλου οικονομικά σε αυτό. Για παράδειγμα πριν 1 χρόνο πήρε ένα από τα πιο πρόσφατα iPhone που κυκλοφόρουσαν στην αγορά μέτα ακολούθησαν αυτά τα wireless ακουστικά ωτοασπίδες, και άλλα πολλά που οι τιμές αγγίζουν και 4ψηφιο. Σαν κάποια που δουλεύε ένα 6ωρο για 5 ευρω πριν πανδημίας, για να φέρω ένα εισόδημα στο τραπέζι και σπούδαζα ταυτόχρονα με εξοργιζει. Γιατί οταν ζητούσα στο λύκειο ένα pc για να κάνω τις εργασίες Παντα αυτό που άκουγα ήταν "τραβά να δουλέψεις", μαζί με το πόσο θράσος έχω να τους επιβαρύνω οικονομικά ετσι. Θυμάμαι ήταν να κάνω μια επέμβαση ρουτίνας μικρότερη και είχε γίνει της τρελής στο σπίτι για το αν θα την κάνω σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο . Και τώρα υποτίθεται πως ο αδελφός μου 15 χρόνων μάζεψε 700 ευρώ σε ένα εξάμηνο για να πάρει κάρτα γραφικών... (αποκλείουμε το γεγονός να τα έχει αρπάξει από κάπου) Τουλάχιστον μπορεί να πουν πως από πάντα του είχαν περισσότερη αδυναμία. Απεχθάνομαι το δούλεμα.
9
 
 
 
 
σχόλια

δεν θ συμφιλιωθείς ποτέ συναισθηματικά μ τ γεγονός πως σ έχουν γραμμένη, αλλά θ το δεχτείς κ πας παρακάτω μ στόχο ν φύγεις μακριά κ ν είσαι αυτόνομη Το γιατί θ σ τρώει πάντα (απλά πατριαρχεία), αλλά στο γιατί μην ψάχνεις απάντηση, ούτε ν μπεις σ σύγκριση μ τον αδελφό (τ μέλλον θ δείξει την πορεία του) Καλή τύχη

Ακόμα κ αν παραδεχτούν πως του έχουν αδυναμία δεν θα αλλάξει τίποτα για σένα. Ζεις μέσα στην οικογένεια παρατηρώντας τις κινήσεις του αδελφού σου κ τα αποκτήματα του, κάνεις εικασίες, θυμώνεις, και δημιουργείς προβλήματα στην ηρεμία σου. Ίσως να έχεις δίκιο που αισθάνεσαι έτσι, εσυ ξέρεις. Συζήτησε το με τους γονείς σου, εξέφρασε το παράπονο κ την αδικία που νιώθεις. Μπορεί να ακουστείς . Να είσαι όμως κ προετοιμασμένη για τις απαντήσεις που θα πάρεις .

Σε έξι μήνες να μαζέψεις 700 ευρώ για να πάρεις κάτι δεν είναι και τόσο μικρό διάστημα ειδικά αν σου έχουν δώσει χαρτζιλίκια και τα φυλάς για αυτό το σκοπό.
Αν ισχύει το άλλο που είπες,εσύ ξέρεις και φυσικά είναι άδικο να δείχνουν την αδυναμία τους τόσο φανερά. Προσωπικά θα γίνομουν ανεξάρτητη και θα τους έγραφα.

Δεν θα το παραδεχτούν ποτέ και δεν υπάρχει λόγος να το επιδιώξεις γιατί δεν θα αλλάξει κάτι. Είναι πολύ λυπηρό, να κάνεις μια τέτοια διαπίστωση για τους γονείς σου. Το θετικό είναι ό,τι ξέρεις και επίσημα πλέον με τι έχεις να κάνεις.
Οπότε εκμεταλλεύσου ότι σου προσφέρουν, στέγη, φαγητό κλπ μέχρι να βάλεις κάτι στην άκρη για μπορέσεις να σταθείς στα πόδια σου και να αυτονομηθείς.
Ίσως κάποια στιγμή καταλάβουν το λάθος τους, ίσως και όχι. Εσύ όμως να είσαι αφοσιωμένη στους στόχους και τα όνειρα σου.

Οι γονείς πρέπει να μάθουν να λένε και όχι στα παιδιά τους γιατί τα κακομαθαίνουν και τα κάνουν βουτυρόπαιδα. Καλή ώρα όπως ο αδερφός σου. Τουλάχιστον αυτό δείχνει το ποστ σου.